صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | اظهارات 5 تن از مراجع قم در دیدار توفیقی، سرپرست وزارت علوم
بازدید این صفحه: 4835          تاریخ انتشار: 1392/7/11 ساعت: 10:25:27
اظهارات 5 تن از مراجع قم در دیدار توفیقی، سرپرست وزارت علوم

سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سفر امروز خود به قم، با مراجع تقلید و علما این شهر دیدار و گفت و گو کرد.

موضوع: دیدار

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرجع ما به نقل از خبرآنلاین، دکتر جعفر توفیقی، سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با ورود به شهر قم پس از زیارت حرم حضرت معصومه (که درود خدا بر او باد) به دیدار علما و مراجع تقلید رفت. سرپرست وزارت علوم تا کنون با حضرات آیات صانعی، جوادی آملی، وحید خراسانی، صافی گلپایگانی و شبیری زنجانی دیدار کرده و با حضرات آیات موسوی اردبیلی، مقتدایی، نوری همدانی و علوی گرگانی نیز دیدار خواهد کرد.

نکات مهم مطرح شده در دیدار مراجع تقلید قم با دکتر توفیقی را در جدول زیر می خوانید.


1- با وجود برخی از بخش‌های علوم غربی در کتب دانشگاهی، ما باید کاری کنیم که حرف های دیگران را دانشجو فهمیده و برای آنها پاسخی داشته باشد چرا که نمی‌توانیم علوم دیگران را از کتاب های خود خارج کنیم بلکه باید آنها را آموخته و برای آنها پاسخی داشته باشیم.
2-علم باید در مسیر بازار کار و معیشت مردم باشد، این مهم احتیاج به این دارد که وزارتخانه علوم با سایر وزارتخانه‌ها و اداراتی که می‌توانند بازار کار را به وجود بیاورند، هماهنگ باشد.
3-شما در وزارت علوم تولید فکر و انسان عالم می‌کنید و وزارتخانه‌های مرتبط نیز باید زمینه پذیرش افراد را فراهم کنند.
4- پیامبر اکرم کسب علم را یک فریضه بزرگ برشمرده است، این امر تشویقی است که اسلام برای علم و انسان عالم می‌کند و از این رو باید دریافت که تمام پیشرفت‌های بشر مرهون علم و دانش بوده است.

 
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی

1- اسلامی شدن دانشگاه‌ها، یک اصل مهم است که باید به دقت مورد توجه و بررسی قرار گیرد.

2- پیشرفت‌های محتلف علمی در کشور مرهون توجه به اسلام  و مبانی دینی است.

3- شرط اسلامی شدن دانشگاه‌ها دینی شدن دروس و متون علمی است، نه این‌که تنها به رعایت احکام شرعی و انجام عبادات از سوی دانشجویان بسنده کنیم چون این امر فقط به مسلمان پروری کمک می‌کند و به اسلامی شدن علوم کمکی نمی‌کند.

4- امروز تنها لاشه علوم غربی تدریس می‌شود و باید اقدامی برای اسلامی شدن دانشگاه‌ها انجام داد.

5- زمانی که به خداوند و خلقت او اعتقاد کامل داشته باشیم آنگاه دانش اسلامی و دینی خواهیم داشت.

6- اگر علوم دانشگاهی ما اسلامی باشند، بسیاری از مشکلات ما حل خواهد شد، دانشجویان ایرانی و مسلمان نباید در خدمت کشورهای غربی باشند و وزارت علوم باید برای این امر چاره اندیشی کند.

 

 

1-هر کسی متصدی کاری می‌شود، باید آن کار را بشناسد، در بدن انسان دو سلسله اعصاب وجود دارد که اعصاب حسی و حرکتی هستند و از مغز فرمان می‌گیرند. مملکت ما نیز محتاج به مغز است، اگر در مملکت نیز این نقشه عمل شود، همه دردها دوا می‌شود.

2- علم پزشکی و دامپزشکی هر دو علم هستند، موضوع علم اول، انسان و دیگری حیوان است و به اندازه شرف انسان و حیوان، علم پزشکی به دامپزشکی مقدم است.

3- اگر در مملکت هر کاری به دست کسی داده شود که علم و امانت در کار داشته باشد، این دردهایی که در حال حاضر وجود دارد، پیدا نخواهند شد.

4- آنچه در مملکت باید حاکم باشد، علم و ایمان است، اگر یک مورد از این موارد وجود نداشته باشد، فساد به وجود می‌آید؛ بنابراین ما باید در دانشگاه‌ها این دو موضوع را با هم ترقی دهیم، زیرا مهم انضمام این دو است و انفکاک آن‌ها منشا فساد است.

5- با همت خود سطح علم و ایمان را در دانشگاه‌ها بالا ببرید. اگر دانشگاه، خدا و امام زمان (عج) را داشته باشد، آن دانشگاه سرآمد عالم می‌شود که امیدوارم به همت شما، مردم و جوانانی که وارد دانشگاه می‌شوند، اول خدا را بشناسند و بعد امام زمان (عج) را؛ بنابراین کلید همه ابواب، معرفت به خدا و امام زمان (عج) است.

 

1-از نظر علمی باید سعی کنید دانشگاه‌های ما به بالاترین مراتب علمی رسیده و رشد و ترقی دانشگاه‌ها روز به روز بهتر شود که ان‌شاء‌الله در دنیا نمونه باشند.

2-در کنار مساله‌ علم، به اخلاق و جنبه‌های مذهبی هم توجه ویژه‌ای صورت گیرد که ان‌شاء‌الله تعالی دانشجویان ما با دو بال علم و اخلاق بتوانند به قله‌های بلند علمی دسترسی پیدا کنند و برای اسلام و انقلاب، مایه‌ افتخار و سربلندی باشند.

3-نسبت به علوم انسانی و دانشگاه‌ها باید حساسیت بیشتری به خرج داد و سعی کنید از اساتید صالح، متخصص و متدین در تمامی زمینه‌های علمی استفاده کنید.
4-مقاصد ما همان مقاصد اسلام است که امیدواریم دانشگاهیان، با رفع نواقص و مشکلات، بتوانند به مملکت اسلامی در دستیابی به این مقاصد بهتر و بیشتر خدمت کنند.

 

1-اسلام به سه مسئله دین، علم و اخلاق اهمیت بسیار می‌دهد و روایات و آیات نیز ما را به این سه امر فرا می‌خواند.
2-انسان برای رسیدن به کمال به این سه عنصر نیازمند است، ولی اگر بخواهیم از بین این عناصر یکی را به عنوان مهمترین ذکر کنیم، قطعا دین بر آن دو مسئله ارجحیت دارد.

3-علم و اخلاق نباید از هم جدا شوند؛ زیرا وجود آنها در کنار هم زمینه رشد و تکامل را فراهم می سازد؛ بنابراین بسیار مهم است که دانشگاه‌های ما هم علمی باشند و هم اخلاقی.

4-باید افرادی در دانشگاه برای تربیت دانشجویان به کار گرفته شوند که خداباور،‌ معادباور دین‌باور و اخلاق مدار باشند تا بتوانند نسل علمی اخلاقی را به جامعه تحویل دهند.

 

 

 

 

کد خبر: 139271130711
1392/7/11

Share

آخرین مطالب
1392/7/10: حضرت آیت‌الله جوادی آملی: / مسلمانان اختلافات را کنار بگذارند
1392/7/9: فضیلت دحو الارض از دیدگاه حضرت آیت الله صانعی
1392/7/7: دیدار حضرت آیت الله صافی گلپایگانی با شهردار قم
بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن