صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | از اسلام آگاهانه دفاع کنید
بازدید این صفحه: 4391          تاریخ انتشار: 1392/7/10 ساعت: 10:20:11
حضرت آیت الله موسوی اردبیلی:
از اسلام آگاهانه دفاع کنید

پاييز سال 73 بود كه حضرت آيت الله سيد عبدالكريم موسوي اردبيلي يكي از ائمه جمعه موقت تهران به دليل بيماري براي هميشه پايتخت را ترك كرد: مقيم قم شد: رساله توضيح المسائل خود را منتشر كرد و

موضوع: اخبار

 

 

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرجع ما؛

پاييز سال 73 بود كه حضرت آيت الله سيد عبدالكريم موسوي اردبيلي يكي از ائمه جمعه موقت تهران به دليل بيماري براي هميشه پايتخت را ترك كرد: مقيم قم شد: رساله توضيح المسائل خود را منتشر كرد و در قامت يكي از مراجع تقليد شيعه، تدريس خارج فقه و اصول را به عنوان عالي ترين مرحله آموزشي حوزه هاي علميه آغاز كرد.

مواضع آيت الله العظمي موسوي اردبيلي همواره از آن رو حائز اهميت است كه وي در زمره رهبران انقلاب اسلامي به شمار مي آمد و عضو منصوب امام در شوراي انقلاب اسلامي بود. شوراي انقلاب اسلامي متشكل از چهره هاي برجسته انقلاب بود كه از 23 دي 57 تا سال 59 وظيفه مديريت عالي كشور را بر عهده داشت. آيت الله موسوي اردبيلي همچنين از بنيانگذاران حزب جمهوري اسلامي و دومين رييس دستگاه قضايي جمهوري اسلامي بوده كه پس از شهادت آيت الله بهشتي تا پايان حيات امام خميني عهده دار اين امر بود. آيت الله سيد عبدالكريم موسوي اردبيلي را مي توان يكي از معدود كساني دانست كه مخزن الاسرار نظام هستند.

عضويت در شوراي انقلاب، مجلس خبرگان قانون اساسي، هيات سه نفره رسيدگي به اختلاف بني صدر و ديگران، نمايندگي دوره اول مجلس خبرگان رهبري، دادستاني كل كشور، رياست ديوان عالي كشور و عضويت در شوراي بازنگري قانون اساسي و مسووليت اجراي فرمان شش ماده يي امام خميني از او چهره يي منحصر به فرد ساخته است كه همنشيني و مصاحبت با او براي هر روزنامه نگاري مي تواند يك فرصت استثنايي باشد.

آيت الله العظمي موسوي اردبيلي در يك نشست صميمانه با مديرمسوول و اعضاي هيات تحريريه روزنامه اعتماد از خاطراتش در دستگاه قضايي گفت: از پرونده هاي ناگشوده، از آنچه هنوز اسرار نظام است، از وقايع سال 60 گفت و تصميم هاي خودش: هرچند كه ترجيح داد فعلااين راز ها و سخنان منتشر نشود. درباره مصادره هاي اول انقلاب پرسيديم و پاسخ شنيديم، از رسانه ها و وضعيت شان پرسيدند و پاسخ شنيدند و از تحولات بعد از انتخابات. نگراني ايشان اما از وضعيت اقتصادي مردم بود: «مردم خيلي سختي مي كشند.» توصيه يي هم داشتند: «به دين مردم هم برسيد.»پرسش هايي كه ايشان مطرح مي كردند گاهي ما را مي برد به دنياي خودمان: دنياي روزنامه نگاري: از آن رو كه بسياري از پرسش هايشان هماني بود كه ما مي خواستيم به پاسخش برسيم.

باب سخن با اين مرجع را الياس حضرتي مدير مسوول روزنامه اعتماد باز كرد و گفت: اميدوارم با اين تغييراتي كه در دور جديد شكل گرفته، همه اقشار مخصوصا بخش روزنامه نگاري جامعه بتوانند وظيفه خود را درست انجام دهند. اگر مطبوعات بتوانند رسالتي را كه بر عهده دارند به طور دقيق انجام دهند و احساس مسووليت كنند و نهادهاي دولتي و حاكمتي نيز تحملش را داشته باشد بخش زيادي از اين مفاسدي كه در جامعه است شايد به حداقل برسد، نمي گوييم كه به صفر مي رسد ولي كمتر مي شود. در عين حال در كنار اين موضوعات، يك بحران فكري همچنان وجود دارد. در كنار بحران سياسي كه در جامعه ما وجود داشت و بحران اقتصادي كه از دوره هاي مختلف پس از انقلاب مخصوصا در اين 8 سال گذشته به يادگار مانده است، با يك بحران فكري هم مواجه هستيم.

انقلاب خيلي بزرگي در كشور ما اتفاق افتاده است. انقلاب اسلامي يك نعمت الهي بود. شخصيت بزرگي همچون حضرت امام (ره) بالاي سر اين ملت حضور داشتند و ملت از وجود ايشان بهره مند شدند ولي امروز بعد از 34 سال آن مباني و تئوري حكومت اسلامي و نظريه امام (ره) كه بايد خوب تدوين و تنظيم و تبديل به يك نظريه حكومتي جامع و كامل شود، متاسفانه هم در حوزه كمتر مورد توجه قرار مي گيرد. علما نيز چندان به اين موضوع نمي پردازند. در ميان دانشگاهيان و روشنفكران ما نيز اين خلاروز به روز بيشتر احساس مي شود. واقعيت اين است كه جوانان در يك بحران فكري ميان دنياي مدرن و نگاه به گذشته قرار دارند و در اين وسط يك ايده اثباتي قوي و مدوني كه بايد پيش رويشان گذاشته شود در يك نوسان و امواج در گردش، در حركت است. آيت الله العظمي موسوي اردبيلي از همان ابتدا نشان داد كه دغدغه اش جز رواج اسلام نيست و گفت: حتما معتقد به اسلام هستيد و حتما هم در روزنامه و در نوشته هايتان راجع به اسلام صفحه هاي خود را تقويت كنيد. ايشان در ادامه دغدغه هاي خود درباره موضوعات اجتماعي و معضلات فرهنگي جامعه را مطرح كردند و گفتند بايد فساد اخلاقي و اجتماعي را كه اكنون در جامعه است ريشه يابي كرده، جدي و اساسي به آن توجه كنيد.

در واكنش به اين دغدغه مديرمسوول روزنامه تصريح كرد: همكاران ما در تحريريه روزنامه عمدتا به ريشه يابي و بررسي علل وقوع جرم و فساد در همه زمينه هاي اجتماعي، اقتصادي و اخلاقي مي پردازند و در اين باره با كارشناسان و حقوقدانان مختلف، جرم شناسان و اصولاافرادي كه به موضوعات اجتماعي اشراف كامل دارند گفت وگو مي كنند و سراغ متوليان امر نيز مي روند. روزنامه در حد انعكاس اين قضايا كوشاست. سپس آيت الله العظمي موسوي اردبيلي كه گويي مي خواست تحليل روزنامه نگاران را از فضاي فعلي كشور بداند خطاب به حاضرين گفت: به عنوان يك روزنامه نگار نظر شما درباره ايران چيست؟ وضعيت كشور چگونه به پيش مي رود؟حضرتي نيز در پاسخ به اين پرسش با اشاره به برگزاري انتخابات و سخنان اخير رهبري گفت: دو اتفاق خوب رخ داده است. يكي اينكه در حماسه 24 خرداد آقاي روحاني را به عنوان رييس جمهوري ايران برگزيدند.

تا امروز نيز با توجه به سياست هايي كه اعلام كرده و نفراتي نيز كه براي كابينه انتخاب كرده اند معدل بالاي 15 را مي گيرند. كساني كه انتخاب شده اند كارآزموده و در حوزه و وزارتخانه مورد نظر با تجربه و صاحب نظرند. صحبت هايش آرام كننده است. در مردم اميد و نشاط ايجاد شده است. سياست خارجي ايشان در عرصه بين المللي آرامش ايجاد كرده است: مانند پيام هايي كه رد و بدل مي شود. رهبري نيز در جمع سپاهيان صحبت هاي بسيار خوبي بيان كردند كه هم به سپاه فرمودند كه در سياست دخالت نكنيد ولي سياست را بفهميد و هم راجع به سياست خارجي يك عبارت زيبايي فرمودند «نرمش قهرمانانه». همان تعبيري كه در كتاب صلح امام حسن (ع) خود آورده اند. آيت الله العظمي موسوي اردبيلي اظهار داشت: من با بخش عمده سخنان شما موافقم. تنها مطلبي كه مي خواهم مطرح كنم اين است كه شما بيش از 10 سال است كه قلم مي زنيد و به كار خود نيز اعتقاد داريد.

من معتقدم اكثر مشكلات ما (نه همه) از بي ايماني نشات مي گيرد. مردم ضعيف شده اند در ايمان. مطبوعات ما نخستين وظيفه يي كه دارند اين است كه بايد درباره تقويت اسلام گام بردارند. از نظر فكري، سياسي و علمي خيلي ضعيف هستيم. آيت الله موسوي اردبيلي پس از آنكه صفحاتي از روزنامه را مورد مطالعه قرار داد در ارزيابي خود نسبت به روزنامه اعتماد گفت: خوب است منتها بايد قوي تر باشيد. قوي تر معنايش اين نيست كه يك مقدار بيشتر دعوا راه بيندازيد. اسلام همان طور كه از اول پيش رفته است بايد پياده شود. پيامبر اكرم (ص) كارهايي كه ما به نام اسلام انجام مي دهيم انجام نمي داد. خشونت نداشته است. در مكه كوچك ترين خشونتي به كار نبرده است. اسلام را از راه خود تقويت كنيد. آدم هاي معتقدي را بايد پيدا كرد و قلم و امكانات را به دست آنها داد تا با دل و جان اقدام كنند. كم كم روزنامه اعتماد بشود يك «روزنامه اسلامي»، اسلامي هست اما اسلامي تر شود، در اين صورت توفيق تان نيز دائمي است. فكر نكنيد دوران ديانت گذشته است. دوران دين هيچ وقت به سر نمي آيد.

اگر ما مسلمات اسلام را مشكوكات و محتملات را نمي گويم حفظ كنيم، خيلي نفع مي بريم، اما متاسفانه انجام نمي شود. اين مرجع تقليد با اشاره به اينكه درباره ترويج اسلام بايد همه اهتمام داشته باشند، گفت: ما هم در اين زمينه نواقصي داريم. يك وقت دانشجويي به من گفت كه پيغمبر با اينكه وسايلي هم در اختيار نداشت و فقط همسرش يا پسرعمويش به او كمك مي كرد چطور شد اسلام را اين گونه به پيش برد؟ اگر پشت سرش را مي گرفتند الان همه مسلمان مي شدند، اما افتاد دست بني اميه و بني عباس و اين گونه نشد.

آيت الله العظمي موسوي اردبيلي گفت: آيه يي در قرآن داريم، در آخر سوره بقره كه مي فرمايد: «آمن الرسول بما اُنزل اليه من ربه»، يعني پيغمبر (ص) به آنچه كه به او نازل شد ايمان دارد. از روي ايمان و از روي اعتقاد پيامبري مي كرد. حتي وقتي ابوطالب به وي مي گفت پسر برادر مي خواهند تو را بكشند. به من مي گويند كه هر چيزي را شما بخواهيد به شما مي دهيم تا پسر برادرتان از كارش دست بردارد. ايشان گفت: اگر ماه و خورشيد را هم به من بدهند كوتاه نمي آيم.

رييس شوراي عالي قضايي در دهه 60 گفت: اينكه كار پيامبر (ص) پيش رفت ولي ما نمي توانيم كارمان را پيش ببريم رازش همين است، پيامبر (ص) به كاري كه انجام مي داد ايمان داشت ولي ما آن ايمان را نداريم. در پايان نيز اين مرجع تقليد ضمن دعا براي حاضرين گفت: اسلام امروز تا حدي بي دفاع شده است و به دفاع نياز دارد. از اسلام دفاع كنيد، دفاع آگاهانه.

 

منبع: اعتماد

کد خبر: 139271030710
1392/7/10

Share

آخرین مطالب
1392/7/8: آثار حضرت آیت‌الله موسوی‌اردبیلی به زبان‌های زنده دنیا ترجمه می‌شود
1392/6/30: دیدارهای مسئولان دولتی و روزنامه اعتماد با حضرت آیت الله موسوی اردبیلی
1392/6/25: ديدار مجمع خيرين سلامت كشور با حضرت آيت الله موسوی اردبيلی
بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن