حضرت آیت الله جوادی آملی: توجه به قرآن و کلام اهل بیت محور تبلیغ است/ تا قرآن نباشد کسی انسان نیست
موضوع: اخبار
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در ادامه به تبیین وظایف مبلغان علوم دینی در نشر معارف الهی پرداخت و گفت: ما خیال می کنیم باید اول انسان باشد تا بعد قرآن یاد بگیرد؛ حال آنکه طبق بیان قرآن کریم تا قرآن نباشد کسی انسان نیست.
به گزارش مرجع ما به نقل از شفقنا، این مرجع تقلید در نشست مبلغان نخبه و برتر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به عظمت ماه مبارک رمضان، این ماه را فرصتی مغتنم برای مبلغین دینی دانست و بیان داشت: وسایل فراوانی در زمین و زمان برای هدایت مردم وجود دارد، اما در خصوص ماه مبارک رمضان در بیان اهل بیت علیهم السلام آمده است که این ماه، بهار معنوی جامعه است.
او ادامه داد: دیگران که دارای تفکر زمینی هستند می گویند سالی که نکوست از بهارش پیداست! اما اهل بیت که صاحب فکر الهی هستند می فرمایند سالی که نکوست از ماه مبارک رمضانش پیداست، خیلی بین این دو فرهنگ فرق است؛ در آن تفکر ممکن است بهار در یک سال کم باران و کم نعمت باشد اما ماه مبارک رمضان همواره ماه رحمت، برکت، عنایت، لطف و صفای الهی است، بنابراین ما سالی نداریم که بهار معنویش یعنی ماه رمضانش پر رحمت نباشد.
آیت الله جوادی آملی خاطرنشان کرد: یکی از برکات این ماه این است که ما را به مهمانی الهی دعوت کرده اند، اما آیا انسان فقط می تواند مهمان خدا باشد یا اینکه می تواند خدا را به نزد خود دعوت کند و میزبان خدا باشد؟! طبق بیان ائمه علیهم السلام هر کس بخواهد خدا مهمان او باشد باید صاحب قلب شکسته باشد و خدا مهمان قلب های شکسته است.
او به معارف بلند مناجات شعبانیه اشاره کرد و ابراز داشت: مناجات شعبانیه، مناجات کبیر در میان مناجاتهاست، چرا که معارف بلندی که در آن است در کمتر مناجاتی یافت می شود، در این مناجات آمده است که ما در محضر الهی هم نیاز داریم و هم ناز داریم؛ مانند این کلام که از ائمه آموختیم و به خداوند می گوییم اگر از ما بپرسی چرا گناه کردی ما هم می گوییم تو چرا نبخشیدی؟! مبلغان نباید تنها به جنبه نیاز انسان به درگاه الهی توجه کنند بلکه باید این جنبه وجود انسان را نیز در نظر داشته باشند.
این مرجع تقلید در ادامه به تبیین وظایف مبلغان علوم دینی در نشر معارف الهی پرداخت و اظهار داشت: از خدای متعال بخواهید که معارف الهی را با بیان و بنان شما به جامعه منتقل کند و شما امام امت در سوق به بهشت باشید.
او تاکید کرد: وظیفه مبلغین در حقیقت دریافت حقایق الهی است و نشر این حقایق به وسیله بیان و بنان است، کاری که از شما متوقع است این است که همه افراد را برابر با قرآن و عترت هدایت کنید.
آیت الله جوادی آملی ابراز داشت: باید با هر کس متناسب با زمان، موقعیت، سن و شرایط خاص همان فرد و با توجه به لطف و مغفرت الهی سخن بگوییم؛ بدین گونه که نه آن شخص را غرور بر دارد و نه نا امید شود؛ لذا در تبلیغ باید طبیبانه، انذار و تبشیر در کنار هم قرار بگیرد تا اگر جراحی وجود داشت مرهم نیز وجود داشته باشد.
او در فراز دیگری از سخنان خود برگزاری جلسات تبلیغی ویژه برای نخبگان و فرهیختگان را در کنار برگزاری جلسات عمومی، مهم ارزیابی کرد و گفت: شما مبلغان، نائبان اهل بیت علیهم السلام در ابلاغ و تبلیغ هستید ، معنای «امیر بیان» بودن در کلام ائمه این است که کلام، در اختیار انسان باشد و او کلام را فرمانروایی کند، یعنی در جای خود سکوت کند و در زمان مناسب با رعایت تمام جوانب سخن بگوید.
این مفسر قرآن کریم در فراز پایانی سخنان خود توجه به قرآن و کلام اهل بیت علیهم السلام را محور امر تبلیغ دانست و اظهار داشت: ما خیال می کنیم باید اول انسان باشد تا بعد قرآن یاد بگیرد؛ حال آنکه طبق بیان قرآن کریم تا قرآن نباشد کسی انسان نیست؛ خدا می فرماید آن کسی بیان دارد که از قرآن بگوید و کسی از قرآن می گوید که انسان باشد و آن کسی انسان است که شاگرد الرحمن باشد .
او ابراز داشت: میدان انقلاب یعنی محل تجمع و گردهمایی در فرهنگ اسلامی علی و اولاد علی(علیهم السلام) هستند و نباید هرگز از آنها جدا شد؛ اگر این راه را حفظ کنیم نه بیراهه می رویم و نه راه را بر کسی می بندیم.