موضوع: اخبار
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی در پیامی به نخستین جشنواره حدیثی ثقه الاسلام کلینی گفت: متأسفانه ما در زمانی واقع شدهایم که برخی از اشخاص که به اصطلاح اهل تحقیق و تعمّق شمرده میشوند، از این یگانه دریای معرفت و بینش غافل مانده و چنان که سزاوار است، قدردان آن نیستند.
به گزارش مرجع ما به نقل از شفقنا، متن پیام این مرجع تقلید به شرح زیر است:
«الحمدللّه الّذی لا یبلغ مدحته القائلون و لا یحصی نعمائه العادّون و لا یؤدّی حقّه المجتهدون، و الصّلوه و السّلام على من أرسله رحمه للعالمین محمّد المصطفى و على آله الطّیبین الطاهرین سیّما بقیّه اللّه فی الأرضین.
با عرض سلام و تبریک و تهنیت به مناسبت اعیاد سعیده شعبانیه و به ویژه میلاد مسعود حضرت خاتم الأوصیاء بقیّه الله فی الأرضین عجّل الله تعالى فرجه الشریف، به اساتید، طلّاب محترم و فضلاء گرانقدر حاضر در این همایش مقدّس؛ عرایضی خدمت بزرگواران تقدیم میکنم:
دین مبین اسلام از آغازین زمان نورافشانی تا به امروز و تا عصر ظهور و الى یوم القیامه، بر دو رکن عظیم و متین استوار بوده و هست، و همواره مانند روز نخست، نو و جدید مانده و خواهد ماند.
این دو رکن خلل ناپذیر: قرآن مجید، وحی اصیل الهی و معجزه خالدهای است که برهان حقّانیت همه دعوتهای آسمانی و خاتمیت دین اسلام است، و دیگر در کنار و همراه قرآن، سنّت و حدیث و علوم مأثوره از شخص حضرت رسول صلّى الله علیه و آله و اوصیاء اهل بیت آن حضرت علیهم الصّلوه و السّلام است.
قرآن و سنّت و حدیث همه حقایق است و همه حقایق، در قرآن و حدیث است. آثار نبویه، معارف نهج البلاغه، صحیفه سجادیه، صحیفه ثانیه و ثالثه و رابعه و خامسه، کتب شریفه اربعه، گنجینههای ادعیه، موسوعه بحار الانوار، کتاب مکارم الاخلاق و دهها بلکه صدها اصل و کتاب همه ذخائر گرانبهائی هستند که از جهت سنگینی معنوی از آسمان و زمین سنگینترند؛ و عالم از بهرهمندی از این آثار و این احادیث، حکمت و موعظه و درسهای بی شمار، سیر و ترقّی دارد و به سوی کمال و رشد حرکت مینماید.
به طور مثال و بمناسبت عنوان بزرگ این همایش، عرض کنم که ثقه الإسلام کلینی رضوان الله تعالی علیه، آن رجل عظیم و شخصیت آگاه در ارتباط با یکی و تنها یکی از خطبههای امیرالمؤمنین علیهالسّلام که در آغاز باب جوامع التوحید کافی آن را روایت نموده است؛ میفرماید: «هی کافیهٌ لمن طلب علم التّوحید إذا تدبّرها و فهم ما فیها، فلو إجتمع ألسِنَه الجنّ و الإنس، لیس فیها لسانُ نبیّ علی أن یبیّنوا التّوحید بمثل ما أتی به بأبی و اُمّی، ما قدروا علیه و لو لا إبانته علیه السّلام ما عَلِمَ النّاس کیف یسلکون سُبلَ التّوحید».
تراوش این علوم از بیت نبوی صلّیالله علیه و آله از آیات عظیمهی نادره و دلایل شافیهی کافیه بر وجود خداوند متعال است و باید قدردان این معارف گرانسنگ و بینظیر بود.
امّا متأسفانه ما در زمانی واقع شدهایم که برخی از اشخاص که به اصطلاح اهل تحقیق و تعمّق شمرده میشوند، از این یگانه دریای معرفت و بینش غافل مانده و چنان که سزاوار است، قدردان آن نیستند و چه بسا به مکتبهایی نظر دوخته باشند که جز ظلمات و سرگردانی کسی را به جایی رهنما نیستند.
و این همایش و محفل عزیز و اجتماع ارزشمند، از همین جهت که در راستای تمسّک به این معارف والا تشکیل شده است، مورد کمال تقدیر و تجلیل است.
حقیر، دست همهی سرورانی را که در تشکیل این برنامه عالی زحمت کشیدهاند، میبوسم و امیدوارم خدمات و تلاشهای همگان، موجب مسرّت قلب ولیّ دوران حضرت صاحب الزّمان مولانا المهدی ارواح العالمین له الفداء گردد.
والسّلام علیکم و رحمه الله و برکاته
۸ شعبان المعظّم ۱۴۳۷
لطف الله صافی»