صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | در برنامه ریزی برای مبارزه با افراطی گری باید از واکنش های عجولانه پرهیز کرد
بازدید این صفحه: 3174          تاریخ انتشار: 1394/11/10 ساعت: 06:21:49
آیت الله مظاهری:
در برنامه ریزی برای مبارزه با افراطی گری باید از واکنش های عجولانه پرهیز کرد

حضرت آیت الله مظاهری گفت: در برنامه‌ریزی و تلاش برای مبارزه با خشونت و افراطی‌گری باید از همۀ ظرفیت‌های ممکن به نحو مناسب، استفاده و بهره‌برداری شود و از واکنش‌های عجولانه و حساب‌ناشده‌ای که به افزایش بحران و قطب‌بندی در جامعۀ انسانی منتهی می‌شود، پرهیز گردد.

موضوع: اخبار

 

به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه)؛

 

 

رئیس حوزه علمیه اصفهان در پیامی به هفتمین همایش ادیان توحیدی اظهار کرد: برگزاری هفتمین همایش بین‌المللی ادیان توحیدی در طیّ سال‌های متمادی و پی‌درپی، نشان از اهتمام جدّی دست‌اندرکاران این نشست به منظور تحکیم و تعمیق اتحّاد و همبستگی میان تأثیر‌گذاران ادیان در کشور ماست. در ابتدای سخن این اهتمام مبارک را تحسین می‌کنم و امید می‌برم که با الطاف الهی، ثمرات و پیامدهای این همایش هر چه بهتر و پربارتر باشد و همدلی واقعی نخبگان و فرهیختگان ادیان را به همراه داشه باشد.

اکنون که برای همایش حاضر عنوان «ادیان توحیدی،‌همدلی و همزبانی در نفی خشونت و افراطی‌گری» انتخاب شده است، باید به چند نکتۀ مهم توجّه و عطف عنان شود:نکتۀ اول؛ آن است که امروز اگر چه خشونت و جلوه‌های خسارت‌بار آن از قبیل جنگ و تروریسم، درد مشترک همۀ انسان‌هاست ولی درد بزرگ‌تر، وقوع این پدیده‌های زشت و نامیمون به نام دین و دیانت است. این بُعد از مسأله که چهرۀ تابناک دین و آئین را در نظر بشریّت مشوّح کرده است، حقیقتاً تلخ‌تر از اصل فاجعه‌های عظیمی است که در بُعد آشکار مسأله، جریان دارد؛ و از این جهت همۀ رهبران و تأثیرگذاران و اندیشمندان ادیان توحیدی باید به سهم خود برای ترمیم این خسارت بزرگ، تلاش و جدیّت به خرج دهند و دامان دین و آئین را از آن پاک و تطهیر سازند.

نکتۀ دوم؛ آن است که هیچ‌کس به شکل فردی نمی‌تواند شکاف‌های ایجاد شده در اثر این معضل اساسی را پر کند، شکاف‌هایی که بین حقیقت ادیان و چهرۀ واقعی آن‌ها با عواطف و احساسات بشری، به خاطر این مشکلات پدید آمده است. بلکه باید همۀ فرهیختگان موحّد، به قصد روشنگری و تصحیح اذهان بشری، دست ‌به ‌دست هم دهند و با تبیین علمی و اندیشه‌ای، این شکاف‌ها و خلأ‌ها را پُر و مرتفع سازند. بی‌شکّ ایجاد این شکاف‌ها، چالش‌های از پیش طراحی شدۀ بیگانگان و مخالفان برای شکستن هیبت و محبوبیّت دین و معنویت در نزد بشریّت است و از اینرو مسئولیت عالمان و اندیشمندان ادیان برای علاج آن، بسیار خطیر و سنگین به شمار می‌آید.

نکتۀ سوم؛ که در روشنگری اذهان در این موضوع، بسیار مؤثر است توجّه و تبیین این مطلب است که ریشه‌های واقعی خشونت در کجاست و به دست چه مجامع و قدرت‌هایی، کانون‌های پراکندۀ خشونت و اینجا و آنجای جهان شکل می‌گیرد.

خشونت، جنگ، تروریسم و افراطی‌گری، همه و همه، پدیده‌های شوم و نفرت‌انگیزی هستند که جُز در فضای استکبار و استبداد و استعمار تولید نمی‌شوند. فضایی که به سبب تسلّط معیار‌های دوگانه بر سیاست‌های مستکبران و استعمارگران، باید منافع دولت‌های استعماری و استکباری بر همۀ ارزش‌های انسانی و آرمان‌های اخلاقی و عقیدتی، ترجیح داده شود و برای تأمین و تضمین این منافع، هر پدیدۀ بد و نفرت‌آوری به ‌حق و خوب تبدیل می‌شود و البته که از دلِ چنین تفکّر مستبدّانه و زورگویانه‌ای، هم‌ جنگ‌های صلیبی و جهانی تولید می‌شود و هم به شیوه‌های مزوّرانه و فریبکارانه، گروه‌های افراطی القاعده و طالبان و داعش ساخته و پرداخته می‌گردد، گروه‌های فرومایۀ بی‌پایه‌ای که نه از دین و آئین و نه از انسانیّت و عاطفه، بویی نبرده‌اند. دنیای بشریّت باید این فریب‌کاری‌های مستکبران عالم را بشناسد و این شناخت، در گرو تلاش، همفکری، همدلی و همزبانی شما تأثیر‌گذاران ادیان در این جهت است.

نکتۀ چهارم؛ اینکه در برنامه‌ریزی و تلاش برای مبارزه با خشونت و افراطی‌گری باید از همۀ ظرفیت‌های ممکن به نحو مناسب، استفاده و بهره‌برداری شود و از واکنش‌های عجولانه و حساب‌ناشده‌ای که به افزایش بحران و قطب‌بندی در جامعۀ انسانی منتهی می‌شود، پرهیز گردد. به این منظور باید بر نقاط مشترک تعالیم انبیای الهی که سلام و درود خداوند بر یکایک آنان از آدم تا خاتم باد تأکید و تکیه شود که سخن آنان، واحد و بر پایۀ تثبیت خداپرستی و توحید و نفی شرک و استکبار است: «قُلْ یا أَهْلَ الْکِتابِ تَعالَوْا إِلى‏ کَلِمَهٍ سَواءٍ بَیْنَنا وَ بَیْنَکُمْ أَلاَّ نَعْبُدَ إِلاَّ اللَّهَ وَ لا نُشْرِکَ بِهِ شَیْئاً وَ لا یَتَّخِذَ بَعْضُنا بَعْضاً أَرْباباً مِنْ دُونِ اللَّه‏»

توفیقات روزافزون همۀ شما عزیزان را در همدلی و همزبانی هرچه بیشتر برای نفی خشونت و افراطی‌گری از خداوند تعالی مسألت می‌کنم و از اهتمام شما بزرگواران صمیمانه تقدیر و تشکر می‌نمایم. والسّلام‌علیکم و رحمه‌الله و برکاته.

کد خبر: 13941110305039
1394/11/10

Share

بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن