صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اندیشه >>
مرجع ما | نمی توان گفت زن ها در بعضی صحنه ها باشند در بعضی خیر! / محمدرضا حشمتی
بازدید این صفحه: 4866          تاریخ انتشار: 1394/9/5 ساعت: 06:42:56
نمی توان گفت زن ها در بعضی صحنه ها باشند در بعضی خیر! / محمدرضا حشمتی

معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهاراتی مبنی بر لزوم ممنوعیت برخی فعالیت های اجتماعی زنان را برخلاف گفتمان غالب انقلاب اسلامی دانست و گفت...

موضوع: اندیشه
نویسنده: حجة الاسلام والمسلمین محمد رضا حشمتی

 

به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه)؛

معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهاراتی مبنی بر لزوم ممنوعیت برخی فعالیت های اجتماعی زنان را برخلاف گفتمان غالب انقلاب اسلامی دانست و گفت: نمی توان تفکیک کرد و گفت که زنان در بعضی صحنه ها باشند و در بعضی صحنه ها نباشند؛ بلکه در همه صحنه هایی که شئونات آنها رعایت می شود، باید حضور داشته باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی در گفت وگو با شفقنا با اشاره به برخی سخنان مبنی بر لزوم ممنوعیت اشتغال زنان در ادارات و… اظهار کرد: فردی که بر تفکر حضرت امام(ره) و ادبیات انقلاب اسلامی اشراف دارد، از شنیدن چنین اظهاراتی بعد از گذشت سی و چند سال از انقلاب تعجب می کند. احتمال دارد نقل قول درستی نشده باشد زیرا معمولا بعید است که افراد تحصیلکرده ای از این دست چنین صحبت هایی داشته باشند و شاید صحبت های ایشان درست مفهوم نبوده است. در مجموع از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی و حتی قبل از آن، حضرت امام(ره) تأکید فراوانی داشتند که حضور زنان در همه صحنه های انقلاب و به ویژه در دوره بازسازی و دوره جنگ، بسیار مشخص و موثر بوده است.

او با بیان اینکه کماکان توصیه های حضرت امام در انتخابات مختلف و امثال آن نیز بر حضور زنان تأکید داشت، گفت: باید به این نکته توجه کرد که نمی توان تفکیک کرد و گفت که زنان در بعضی صحنه ها باشند و در بعضی صحنه ها نباشند؛ بلکه در همه صحنه هایی که شئونات آنها رعایت می شود، باید حضور داشته باشند. در بعضی امور از جمله برخی رشته های خاص پزشکی و مهندسی و تحقیق نیز واجب است که زن ها وارد صحنه شوند. برخی رشته ها نیز منحصر به آنان است و باید در آن رشته ها حضور داشته باشند. بانوان، نیمی از جمعیت ما را تشکیل می دهند و هیچ ایرادی نیست که در برخی رشته های دیگر نیز با حفظ شئونات خود وارد شوند.

حشمتی با اشاره به اینکه در آیات و روایت نیز هرگاه صحبت از مومنان است، خطاب هایی عام مطرح می شود، گفت: هیچ گاه نشده است که از باب جنسیت، کسی را بر کسی ترجیح دهند و نگاه قرآن، «ان اکرمکم عند الله اتقاکم» است. بر این اساس همه این مبانی نشان می دهد در هر جایی که نیاز است، زن ها باید دوشادوش مردان حضور و فعالیت موثر داشته باشند.

او تصریح کرد: در انقلاب اسلامی ایران، اتفاقاتی رخ داده است هم از جهت روشنفکری و هم از جهت نگاه های دقیق تر به اسلام که حضرت امام(ره) آن را اسلام ناب می خوانند. از جهت حضور زن ها در همه عرصه های علمی، تحقیقاتی، پژوهشی، ورزشی و کارهای دیگر نیز تفوقی نسبت به کشورهای عربی داریم و آن نگاه های تقریبا تحجرآمیزی که در این کشورها مشاهده می شود، گویای این مطلب است که در این زمینه ها از ما بسیار عقب تر هستند و همین موضوع، نظر دنیا را به ایران جلب می کند. حیف است در چنین شرایطی و در ایران با مردمی روشنفکر، آزادیخواه و مستقل که به هر جهت شئونات و کرامت انسان ها را مد نظر قرار می دهند، با سخنانی از این دست، انقلاب اسلامی به گونه ای دیگر معرفی شود. حیف است معرفی از انقلاب اسلامی به این شکل باشد که ایران، محدودیت و جنسیت قایل است و خدای ناکرده زنان، جنس درجه دو هستند و این گونه صحبت ها.

او با اعتقاد بر اینکه آنچه ما از ادبیات امام(ره) سراغ داریم به این شکل نیست، گفت: چرا که در نگاه مراجع بزرگی از جمله حضرت امام(ره) واقعا کرامت انسان مطرح است بنابراین جنسیت، رنگ می بازد و اصلا مطرح نمی شود. حضرت امام نیز همیشه تکریم و زنان را به بزرگی یاد می کردند. گاهی ترجیحاتی به خانم ها می دادند که به آقایان نسبت نمی دانند. به طور مثال گاهی اوقات می گفتند که اگر خانم ها نبودند، اصلا انقلاب ما به ثمر نمی رسید. حضرت امام(ره) چنین تعابیری دارند.

معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه به احتمال قوی این صحبت ها بد بیان شده است، گفت: وگرنه نظریات روشنفکران، مسوولان اصلی نظام، خود رهبری آنقدر روشن و واضح است که چنین اظهارنظرهایی تأثیر چندانی نخواهد گذاشت. حداقل سی انتخابات در ایران پس از انقلاب برگزار شده است که زنان دوشادوش مردان به پای صندوق های رأی آمده اند و خود آنها کاندیدا شده و وارد مجلس شده اند. عملکرد ما نشان می دهد که به حرف های زده شده یا توصیه هایی که حضرت امام داشته اند، عمل کرده ایم و بعید است که خطری مانند بی اعتمادی نسبت به انقلاب را به دنبال داشته باشد.

او با هشدار نسبت به اینکه مسوولان باید مراقبت کنند، گفت: مسوولان نباید نظر شخصی و نظری که خود به آن رسیده اند را از تریبون های رسمی مطرح کنند؛ صحبت هایی که دشمنان می توانند از آن سوءاستفاده کنند. شاید ما در بعضی محافل و مجالس، نقطه نظراتی داشته باشیم، اما شاید کشیده شدن این موارد به برنامه های رسمی نظام، آثار خوبی نداشته باشد.

کد خبر: 1394954503
1394/9/5

پر بازدید
1392/7/4: حقوق استاد و شاگرد در رساله حقوق امام سجاد(ع)
1392/3/23: اخلاق فردی، شخصیت اجتماعی و مقام عصمت حضرت عباس(س) از زبان آیت‌الله سیدرضی شیرازی
1392/11/13: گفتمان اعتدال و نواندیشی دینی / سید صادق حقیقت
1392/6/5: فرياد مظلوم، فریادی مشروع
1392/9/20: دولت و ابزارهای الزام به شریعت / محمد سروش محلاتی / شش بخش
آخرین مطالب
1401/5/10: عاشورا و برهان فطرت/ آیت الله عرب
1401/5/10: تفسیر علمی و تجلی عینی قرآن در عاشورا/ آیت الله عرب
1400/11/26: روزنامه جمهوری اسلامی/قسمت اول/صفحه حوزه: علی‌اکبر بیگی نوآوری فقهی حضرت آیت ‏الله صانعی در فتوای رفع حرمت نظر در فرزند خواندگی
1400/10/11: نواندیشی در فتاوای آیت الله صانعی / علی اکبر بیگی
1400/9/15: آیت الله یوسف صانعی (ره): رشیده نباشند، ازدواجشان حرام است
بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن