یکی از مراجع تقلید گفت: امروز زنان به ابزاری برای هوسرانی و تبلیغات کالا در غرب تبدیل شدهاند.
موضوع: تفسیر
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرجع ما به نقل از شفقنا، حضرت آیتالله العظمی ناصر مکارم شیرازی ظهر امروز در ادامه سلسه دروس تفسیر سوره مبارکه «احزاب» در حرم مطهر حضرت معصومه(س) با اشاره به پیشرفت چشمگیر مکتب تشیع در جهان اظهار کرد: امروز دشمنان تشیع وحشی و خونخوار و شیعیان افرادی آرام معرفی شدهاند و این یک پیروزی بزرگ برای مکتب اهل بیت(ع) محسوب میشود.
او در ادامه به مفاهیم موجود در آیه 35 سوره «احزاب» اشاره کرد و افزود: در این آیه 10 گروه از زنان و مردان معرفی شدهاند که فضیلت آنها بر دیگران برتری دارد.
این مرجع تقلید تقلید نخستین پیام این آیه را جواب به تهمتهایی دانست که اسلام را دینی بیتوجه به مقام زن معرفی میکنند خاطرنشان کرد: در دوران جاهلیت، زنان جزو انسانها محسوب نمیشدند و نه ارث میبردند و نه حقوقی برای آنها در اجتماع در نظر گرفته شده بود ضمن اینکه تولد دختران را عیب بزرگی برای خود میدانستند؛ خداوند در آیات 58 و 59 سوره مبارکه «نمل» به این حقیقت تلخ اشاره کرده و میفرماید هنگامی که به آنها بشارت میدادند خداوند مولود دختری به شما داده صورتهایشان از خشم و غصه سیاه میشد و خانه را رها میکردند و سر به بیابان میگذاشتند زیرا این امر را لکه ننگی برای خود میدانستند و پس از مدتی که بر میگشتند یا دختر را با ننگ نگاه میداشتند یا اینکه او را زنده به گور میکردند.
نگاه احترامآمیز اسلام به زن
او عنوان داشت: حضرت محمد(ص) در روایتی میفرمایند «هر کس سه دختر داشته باشد و از آنها نگاهداری کند و به خانه بخت بفرستد و در احترام آنها بکوشد روز قیامت در کنار من مانند دو انگشتم خواهد بود» چنین منطقی در فضای جاهلیت به راستی به معجزه میماند.
آیتالله مکارم شیرازی با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) گفت: ایشان خطاب به یکی از یارانشان که از به دنیا آمدن دخترش ناراحت بود فرمودند تو مخالف قرآن رفتار کردهای.
استاد خارج فقه حوزه علمیه قم با بیان اینکه امروز زنان به ابزاری برای هوسرانی و تبلیغات کالا در غرب تبدیل شدهاند اظهار کرد: تبعیض میان زن و مرد در بین برخی مسلمانان هم وجود دارد؛ نامههایی به ما میرسد که میگویند ارث پدر را تنها برادران برداشتهاند و دختران را محروم کردهاند در حالیکه این طرز تفکر متعلق به دوران جاهلیت است؛ کسانی هم که از به دنیا آمدن دختر در خانوادههای خود ابراز نگرانی میکنند باید به رفتار پیامبر اکرم(ص) بنگرند که چگونه دختر بزرگوارشان یعنی فاطمه زهرا(س) را تکریم میکردند تا هم مقام آن حضرت گرامی داشته شود و هم افکار جاهلیت در مورد زنان از بین برود.
ویژگیهای زنان و مردان مومن از دیدگاه قرآن
او در ادامه به آیه 35 سوره مبارکه «احزاب» اشاره و تصریح کرد: ایمان، راستگویی، صبر، تواضع، انفاق در راه خدا، روزهداری، عفت پیشگی و ذکر خداوند از جمله صفاتی هستند که خدا آنها را برای زنان و مردان به طور یکسان بیان کرده و مغفرت و اجر الهی را برای هر دو جنس در نظر میگیرد.
آیتالله مکارم شیرازی مسئولیتهای اجتماعی زنان را مورد توجه قرار داد و افزود: قضاوت به دلیل خشونتی که دارد از جمله اموری است که زنان نمیتوانند عهدهدار آن شوند و کارهای نظامی هم مانند همین مورد هستند بنابراین خداوند برخی کارها را بر اساس ویژگیهای روحی، جسمی و فکری زنان و مردان تقسیمبندی کرده است.
این مرجع تقلید با اشاره به مقابله بسیار منطقی اسلام با افکار جاهلی در مورد زنان گفت: در کتب رجال زنان دانشمند، روات اخبار و کاتبان مشهوری اسم برده شدهاند و حتی در میان اصحاب امیرالمومنین(ع) هم زنانی به چشم میخورند؛ یکی از این زنان «سوده همدانی» بود که تصمیم گرفت به نزد معاویه برود و حکم عزل فرماندار خشن منطقه خود را بگیرد، زمانی که معاویه او را دید تهدیدش کرد و سوده هم شعری در وصف علی(ع) خواند با این مضمون که درود خداوند بر بدنی که وقتی دفن شد تمام عدالت هم با او دفن شد؛ همان کسی که با حق پیمان بسته بود و هیچ گاه این دو از هم جدا نشدند.
نام علی(ع) هم عدالت را زنده میکند
او ادامه داد: پس از آن سوده یکی از خاطرات خود در مورد فرماندار حضرت علی(ع) و پیگیری کار توسط امیرالمونین(ع) را برای معاویه تعریف کرد؛ معاویه هم پس از آن تحت تاثیر قرار گرفت و فرمان عزل فرماندار ستمگر خود را صادر کرد؛ این امر نشان میدهد حتی نام مولا علی(ع) هم عدالت را زنده میسازد.
آیتالله مکارم شیرازی با اشاره به سالروز شهادت امام علی(ع) گفت: امیدواریم خداوند به حق آن بزرگوار آتش فتنه و جنگ را از کشورهای اسلامی دور کند.