صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | 30 روز، 30 نکته در محضر حضرت آیت الله صانعی
بازدید این صفحه: 4326          تاریخ انتشار: 1394/4/13 ساعت: 07:36:15
30 روز، 30 نکته در محضر حضرت آیت الله صانعی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرجع ما به نقل از سایت معظم له، مجموعه «30روزه! 30نکته!» نکاتي کوتاه و متنوع از بيانات و رهنمودهای حضرت آيت الله العظمي صانعي(مدظله العالی) مي باشد که به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان به صورت روزانه بر روي سايت معظم له قرار خواهد گرفت.

موضوع: مناسبت

17- رابطه بلاياي طبيعي و گناهان


اگر به طور عام و کلي بگوئيم : هر جا بلايايي مثل زلزله آمد، نشان از گناهان مردم آن منطقه است، نمي تواند کلام درستي باشد. اگر جايي مثل بم زلزله آمده، و مردم عزيزان و خانه‌هايشان را از دست داده‌اند آيا درست است در عوض تسلا دادن بگوييم: حقتان است گناه كرديد و خراب شد! و يك چيزي هم از آنها طلبكار بشويم!


اگر در اقوام و امت هاي گذشته مردم اين گونه عذاب مي‌شدند، بعد از آمدن پيغمبر(ص) آن عذاب‌ها و همچنين مسخ يا صاعقه برداشته شد که اين از امتيازات پيغمبر(ص) است؛ و بلاهايي که الآن هست، عذاب نيست بلکه بر اساس جريان طبيعي عالَم است. ميكروب، بیماری های همه گیر، سيل، زلزله و باران هاي سيل آسا مي‌آيند و خسارات زيادي وارد می کنند، آدم‌هاي زيادي مي‌ميرند. امروزه که دنيا، دنياي علم و دانش است و مي‌تواند با کمک تکنولوژی جلوي آنها را هم بگيرد. همچنان که کشوری مانند ژاپن با ساخت ساختمان هاي محكم در برابر زلزله هاي ويران گر توانسته تا حدود زیادی جلوی خسارت را بگیرد.


بنابراين نمي‌توانيم به طور کلي ادعا کنيم و بگوييم: هر جا زلزله آمده اين‌ها آدم‌هاي بد و گناهگارند و ما چون خوبيم برايمان زلزله نيامده است! اگر در کشوري مثل ژاپن زلزله آمده و خانه‌هايشان را خراب نمي‌كند، حتماً دلالت ندارد که آنها قطعاً آدم‌هاي خوبي‌اند، بلکه کار آنها بر اساس علم است.


اگر روايات مي‌گويد: در جامعه‌اي که حكم جور زياد دادند، باران كم مي‌شود؛ به اين علت است که مردم آن جامعه مقصرند چون مي‌توانند جلوي حكم جور و ظالمان را بگيرند ولي تبعيت يا اهمال کرده و با سکوت خود همراه ظالم مي‌شوند که به هرحال در نزول بلا در همان منطقه مؤثر است. اما اگر حکم ظالمانه‌اي مثلاً در تهران صادر شده، ربطي به اين ندارد که براي مردم زاهدان باران نيايد! چون اين بر خلاف عدالت الهي است.


هر گناه يك اثر دارد؛ اين از نظر قرآن هم مسلم است. ولي اول بايد ارتکاب گناه را ثابت كرد بعد گفت دليل حوادث گناه است. نه اینکه هر اثري در عالم مربوط به گناه است. هر بلايي متأثر از گناه نيست، اگر چه گناه در بلا مؤثر است. «كل جوز مدوّر، لا كل مدوّر جوز»، گردو گرد است، اما هر گردي گردو نيست. بنابراين اگر كسي دچار مريضي شده ما نمي‌توانيم این گونه قضاوت كنيم كه روايات گفته تو آلوده به گناهي! گناه در بلا اثر دارد ولي نه اينكه هر بلايي به خاطر گناه است. در سكته و مرگ هاي ناگهاني گفته شده، زنا مؤثر است. طبيعي هم هست چون در جامعه‌اي که زنا ممنوع شمرده شده، شخص زاني ناراحتي روحي و استرس دارد و مدام ناراحت است فلذا در جامعه‌اي كه زنا عادي شد و از ناراحتي روحي اثري نيست، مرگ‌هاي ناگهاني هم به اين واسطه وجود ندارد. بنابراين اگر روايتي هم داشته باشيم که بگويد: زنا سبب مرگ‌هاي ناگهاني است، مربوط به جامعه‌اي است كه زنا در آن حرام است و زاني با حس ترس و استرس اين كار را مي‌كند.

کد خبر: 139441330462
1394/4/13

Share

بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن