بازدید این صفحه: 4286 تاریخ انتشار: 1392/4/30 ساعت: 09:41:09
آیتالله سبحانی :
معارف قرآن مبتنی بر برهان و استدلال است
حضرت آیت الله سبحانی گفتند: قرآن کریم دارای سه محور عقاید شامل توحید، نبوت و معاد است که تمام این موضوعات در سوره یس آمده و به همین دلیل به قلب قرآن معروف است.
موضوع: تفسیر
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرجع ما به نقل از خبرگزاری حوزه، معظمله در ادامه سلسله مباحث تفسیری خود در مدرسه علمیه حجتیه با اشاره به این که قرآن کریم کتاب قصه و داستان نیست که مردم را سرگرم کند، اظهار داشتند: قرآن، کتاب عبرت برای تمام جهانیان است تا به سعادت دست یابند.
ایشان با اشاره به تفسیر آیه31 سوره یس، تصریح کردند: در این آیه آمده است که آیا مشاهده نکردید قوم هایی را که دچار عذاب شدند در حالی که اگر عبرت میگرفتند، به چنین سرنوشتی دچار نمی شدند.
این مرجع تقلید در ادامه به تشریح مفهوم «قرن» در قرآن پرداخته و ابراز داشتند: «قرن» به معنای زمان و نسل در کتاب الهی است و حداکثر هفتاد سال میباشد در حالی که در اصطلاح تاریخی هر قرن به معنای صدسال است.
حضرت آیت الله سبحانی با اشاره به نقل حدیثی از نبی مکرم اسلام(ص) مبنی بر این که بهترین قرن ها زمان من و دو قرن پس از آن است، تصریح کردند: ابن تیمیه و وهابیت با استفاده از این حدیث هر قرن را صد سال منظور می کنند و می گویند این سیصد سال بهترین زمان اسلام است و هرچه در آن زمان بوده سنت و هرچه پس از این سه قرن بگذرد، بدعت است.
ایشان با تاکید بر اینکه نخستین شبهه بر این است که آیا رسول گرامی اسلام(ص) این حدیث را فرموده است یا خیر، خاطرنشان کردند: البته شکی نیست که بهترین قرن ها زمان پیامبر(ص) میباشد، چون وجود ایشان نعمت است، اما آیا پس از رحلت نبی مکرم اسلام (ص) را نیز بهترین دوره ها باید محسوب کنیم؟
معظم له با بیان این که پس از رحلت پیامبراکرم(ص) حوادثی نظیر شهادت حضرت علی(ع)، حادثه حره، واقعه کربلا و جنگ های متعدد رخ داد، افزودند: چگونه می توان قبول کرد با این همه رخدادهای ناگوار، سه قرن مذکور بهترین دوران اسلام بوده است.
حضرت آیت الله سبحانی با تاکید بر اینکه صدور چنین حدیثی از نبی مکرم اسلام(ص) بعید است، خاطرنشان کردند: چگونه می توانیم قرنهای بعدی را بهترین بدانیم در حالی که بسیاری از مذاهب مختلف در این زمان ایجاد شدند.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که سوره یس قلب قرآن است، اظهارداشتند: قرآن کریم دارای سه محور عقایدی و توحید، نبوت و معاد است که تمام این موضوعات در سوره یس آمده و به همین دلیل به قلب قرآن معروف است.
این مفسر قرآن کریم با بیان این که از آیه 33 تا 46 سوره یس به موضوع معاد اشاره دارد خاطرنشان کردند: در این آیات ده برهان بر معاد تصریح شده است.
حضرت آیت الله سبحانی با تاکید بر این که قرآن در اثبات هر امری به دنبال برهان های روشن میباشد تا همه متوجه شوند، تصریح کردند: این کتاب عظیم الهی همچون دریا وسیع است، اما هر کسی به اندازه درک و علم خود از آن بهره می گیرد.
ایشان با اشاره به این که برهان ها در آیات قرآن کریم، غالبا بر فطریات تاکید می کند، افزودند: انسان به فطریات توجه بیشتری دارد و به همین دلیل مورد تاکید قرآن است.
معظم له با اشاره به آیه 34 سوره یس، ابراز داشتند: پر انرژی ترین و بیشترین ویتامین ها را دو میوه خرما و انگور دارد.
حضرت آیت الله سبحانی با بیان پرسشی مبنی بر این که چرا در مورد خرما از درخت و در مورد انگور فقط از نام میوه در این آیه نام برده شده است، اظهار داشتند: خود میوه انگور بسیار مفید است و درخت آن استفاده ای ندارد؛ اما خرما و درختش هر دو قابل استفاده برای بشر هستند.
کد خبر: 139243030423
1392/4/30
آخرین مطالب 1392/4/30:
تأیید فتوای آیت الله بیات از فتوای آیت الله سبحانی
1394/4/8:
دعای روز دوازدهم
1392/4/29:
حضرت آیتالله سبحانی:
/
خون شیخ حسن شحاته گریبان اخوان المسلمین و مرسی را گرفت
|