مرجع عالیقدر حضرت آیت اله مظاهری در پیامی به نمایشگاه قرآن مجید – اصفهان بخشی از سخنان حضرت علی (ع) مورد اشاره قرارداده است.
موضوع: پیام
به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه) به نقل از ایرنا؛
پیام آیت الله حسین مظاهری مربوط به بخشی ازخطبه حضرت علی (ع)خطاب به مردم در روزهای نخستین خلافتِ خود در مدینه است.
پیام آیت الله مظاهری به شرح زیر است:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیم
«الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذی أَنْزَلَ عَلی عَبْدِهِ الْکِتابَ وَ لَمْ یَجْعَلْ لَهُ عِوَجاً»
بیان و بنان ما از توصیف کتاب مقدّسی که وسیلۀ نجات و رهایی بشر از ظلمت ها و گشودن دروازه های نور به سوی اوست، قاصر و ناتوان است: «کِتابٌ أَنْزَلْناهُ إِلَیْکَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَی النُّورِ بِإِذْنِ رَبِّهِمْ إِلی صِراطِ الْعَزیزِ الْحَمیدِ».
بهتر،آن است که توصیف وتبیین ویژگی های قرآن کریم را از لسان مبارکِ قرآن ناطق، امام امیرالمؤمنین«علیه آلاف التّحیة والثّناء» بشنویم و از سخن گوارای آن امام همام، جان و دل خود را سیراب گردانیم. آن حضرت در روزهای نخستین خلافتِ خود در مدینه و در خطبه ای خطاب به مردم، چنین فرموده اند:
«آگاه باشید که همانا این قرآن پنددهنده ای است که هیچگاه نمی فریبد و هدایت کننده ای است که هرگز گمراه نمی سازد و سخنگویی است که دروغ نمی گوید. هیچ کس با قرآن همنشین نشد، مگر آنکه این قرآن در هدایت و راهنمایی او افزود و از کوردلی و گمراهی او کاست. و آگاه باشید که هیچ کس با داشتن قرآن، نیازمند نخواهد شد، چنان که هیچ کس بدون قرآن، بی نیاز نخواهد گشت. پس درمان دردهای خود را از قرآن بطلبید و در سختی هایتان از قرآن یاری بخواهید، زیرا بی گمان، شفا و درمان بزرگترین بیماری ها، یعنی کفر و نفاق و سرکشی و گمراهی، در قرآن نهفته است. به وسیلۀ قرآن، خواسته های خود را از خداوند طلب کنید و با دوستی و محبّت قرآن، به خداوند تعالی روی آورید، زیرا وسیله ای برای تقرّب بندگان به خداوند، بهتر از قرآن وجود ندارد. و بدانید که بی شک قرآن، شفاعت کننده ای است که شفاعتش پذیرفته می شود و سخنگویی است که قولش تصدیق می گردد و آن کس را که قرآن در روز رستاخیز، شفاعت نماید، بخشوده می گردد و هرکس که قرآن از او شکایت نماید، محکوم خواهد شد. پس به درستی که در روز جزا ندا دهنده ای بانگ می زند که: آگاه باشید امروز هرکس در بند کاشته های خود و گرفتار عواقب کارهای خویش است، غیر از کسی که بر طبق قرآن عمل کرده باشد. پس شما در شمار عمل کنندگان به قرآن و پیروان آن باشید. با قرآن به خدای سبحان راه یابید و او را بشناسید و خویشتن را به وسیلۀ قرآن، اندرز و بیم دهید و رأی و نظر خود را در برابر قرآن، متّهم و ناچیز بشمارید و خواسته های نفسانی خود را در قبال قرآن، نادرست بدانید.»
اینها سخنان بلند کسی است که قرآن با تمام وجودِ مبارک او عجین شده است و او تمام موجودیّت خود را با این کتاب عظیم، تطبیق داده است.
این سخنان باید سرلوحۀ زندگی همۀ کسانی باشد که خود را شیعه و پیرو قرآن و عترت می دانند، چنان که باید عمل به این کلمات نورانی و دستیابی و نیل به این آرمان های زندگی بخش، هدف اساسیِ همۀ فعالیت های قرآنی و از جمله نمایشگاه قرآن و عترت نیز باشد.
به امید آنکه برگزاری این نمایشگاه، وسیله ای برای تقرّب و تبعیّت هرچه بهتر و بیشتر به قرآن کریم بوده باشد و با تشکّر صمیمانه از همۀ متصدّیان و برگزارکنندگان این نمایشگاه که هر ساله همّت خود را برای برپایی آن به کار می گیرند.
و السّلام علی جمیع عباد الله الصّالحین
حسین المظاهری