حضرت آیتالله نوریهمدانی با اشاره به فقه مقارن موجود در جوامع اسلامی گفت: علما باید نسبت به تالیف تفسیر مقارن که در آن نقش اهل بیت(ع) به خوبی نشان داده شود، اهتمام کنند.
موضوع: دیدار
به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه)؛
این مرجع تقلید ظهر امروز در دیدار با دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد سراسر کشور اظهار کرد: تفسیر قرآن از جمله ملزوماتی است که همواره باید مورد توجه قرار گیرد و همچنین به موضوع مسجد و قرآن اهمیت داده شود.
او با اشاره به اهمیت مساجد گفت: مسجد کانون تربیت افراد است و بنا براین دستاندرکاران امور مساجد باید این امر را در نظر بگیرند تا به خوبی در عرصه تعلیم و تربیت ایفای نقش کنند.
آیت الله نوری همدانی بااشاره به کارکردهای مساجد خاطرنشان کرد: باید زمینههایی برای جذب جوانان و مردم به مساجد فراهم کرد.
او با اشاره به سالروز وفات سیدبحرالعلوم عنوان داشت: تا به حال کسی پیدا نشده که مانند او بتواند فقه را به نظم درآورد و این هنر بسیار مهمی است.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به فضیلت خواندن نماز در مساجد بیان داشت: بحرالعلوم در اشعار خود می گوید که هر مسجدی، قبری برای شهیدی است و این سرّ ثواب خواندن نماز در مسجد است.
او با بیان اینکه جهاد و شهادت استراتژی انقلاب و اسلام است، گفت: این قطرات خون شهیدان حاوی پیامهایی است عنوان کرد: بنابراین باید فرهنگ اسلام را به جهانیان بشناسیم و خود نیز این پیام را دریابیم.
آیت الله نوری همدانی با بیان اینکه قرآن کریم عالی ترین معجزه پیامبر اکرم(ص) است؛ افزود: در بخش مفاهیم قرآن کریم باید بسیار کار کنیم و موضوعاتی که مرتبط با وضعیت امروز جامعه است را دسته بندی کرده و تفسیر کنیم.
او با اشاره به چاپ چندمیلیون جلد قرآن کریم توسط عربستان سعودی، افزود: این در حالی است که عربستان خود به قرآن عمل نمی کند و مطیع صهیونیسم است و ما را به دلیل اطاعت از اهل بیت(ع) مشرک می خواند.
این مرجع تقلید بیان کرد: در سفری به عربستان دیدم که در مسجد مدینه خیلی قرآن چیده بودند، با یک مسافری از تونس برخورد کردم که می گفت من هرروز نماز و قرآن می خوانم من به او گفتم بروید مملکت خود را از سیطره استکبار خارج کنید و به مفاهیم قرآن عمل کنید.
او ابراز داشت: شما باید برای اشاعه این مطلب که قرآن برای همه زمانها دستور زندگی دارد تلاش کنید؛ الآن یکی از کمبودهای حوزه های علمیه ما این است که تفسیر مقارن نداریم یعنی علمای بزرگ شیعه دیدند فقهی به وجود آمده از زمان ابوبکر و طوری قرآن را تفسیر کردند که اهل بیت(ع) را کمرنگ نشان می دهد درحالیکه ما معتقدیم پیامبر مباهله کرد با یهودیان نجران و در این مسیر اهل بیت خود را آورد اما اینها تفسیری درست کردند که نقش اهل بیت را کمرنگ کردند.
آیت الله نوری همدانی: لازم است افرادی در قرآن کریم تدبّر کنند و تفسیر مقارن نوشته شود و آنچه که اصل است، ثابت شود و نقش اهل بیت(ع) نشان داده شود.
او به مساله زمان شناسی هم اشاره کرد و گفت: موضوع زمان از موضوعات مهم است و باید بدانیم در چه زمانی قرار داریم.