صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | بخش هايي از پيام حضرت آیت الله صافی به مناسبت حلول ماه رجب ليلة الرغائب، شب آرزوها
بازدید این صفحه: 4576          تاریخ انتشار: 1394/2/1 ساعت: 09:12:53
بخش هايي از پيام حضرت آیت الله صافی به مناسبت حلول ماه رجب ليلة الرغائب، شب آرزوها

حلول ماه شريف رجب المرجب و ميلاد مسعود و مبارك حضرت محمد بن علي امام باقر عليه السلام به پيشگاه حضرت ولي عصر عجّل الله تعالي فرجه الشريف و پيروان مكتب اهل بيت عليهم السلام مبارك باد

موضوع: پیام

 

 

 

 

به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه) به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معظم له؛

 

 

واژه هاي نوراني

* قالَ الاْمامُ الباقر عليه السلام: إذا أرَدْتَ أنْ تَعْلَمَ أنَّ فيكَ خَيْراً، فَانْظُرْ إلي قَلْبِكَ فَإنْ كانَ يُحِبُّ أهْلَ طاعَةِ اللّهِ وَ يُبْغِضُ أهْلَ مَعْصِيَتِهِ فَفيكَ خَيْرٌ وَ اللهُ يُحِبُّك، وَ إذا كانَ يُبْغِضُ أهْلَ طاعَةِ اللهِ وَ يُحِبّ أهْلَ مَعْصِيَتِهِ فَلَيْسَ فيكَ خَيْرٌ وَ اللهُ يُبْغِضُكَ، وَالْمَرْءُ مَعَ مَنْ أحَبَّ؛ امام محمد باقر عليه السلام فرمود: اگر خواستي بداني كه در وجودت خير هست يا نه، به درون خود دقّت كن اگر اهل عبادت و طاعت را دوست داري و از اهل معصيت و گناه ناخوشايندي، پس در وجودت خير و سعادت وجود دارد و خداوند تو را دوست مي دارد. ولي چنانچه از اهل طاعت و عبادت ناخوشايند باشي و به اهل معصيت عشق و علاقه ورزيدي، پس خير و خوبي در تو نباشد و خداوند تو را دشمن دارد. و هر انساني با هر كسي كه به او عشق و علاقه دارد، با همان محشور مي گردد. «وسائل الشّيعة، ج۱۶، ص۱۸۳، ح۱»

* قالَ الامامُ الباقر عليه السلام: مَنْ ثَبَتَ عَلي وِلايَتِنا فِي غيْبَةِ قائِمِنا، أعْطاهُ اللهُ عَزَّوَجَلَّ اَجْرَ ألْفِ شَهيد مِنْ شُهَداءِ بَدْر وَ حُنَيْن؛ امام محمد باقر عليه السلام فرمود: كسي كه در زمان غيبت امام زمان عجّل الله فرجه الشّريف بر ايمان و ولايت ما اهل بيت عصمت و طهارت پا برجا و ثابت بماند، خداوند متعال پاداش و ثواب هزار شهيد از شهداي جنگ بدر و حنين به او عطا مي فرمايد. (إثبات الهداة، ج۳، ص۴۶۷)

* قالَ الاْمامُ الباقر عليه السلام: مَنْ دَعَا اللهَ بِنا أفْلَحَ، وَ مَنْ دَعاهُ بِغَيْرِنا هَلَكَ وَ اسْتَهْلَكَ؛ امام محمد باقر عليه السلام فرمود: هر كه خداوند را به وسيله ما بخواند و ما را واسطه قرار دهد رستگار و موفّق خواهد شد و كسي كه غير از ما اهل بيت را وسيله گرداند نااميد و هلاك خواهد گشت.«أمالي شيخ طوسي، ج۱، ص۱۷۵»

 
 

از شب و روز اول ماه رجب توشه‌ برگيريم

شب اول رجب
شب اول رجب، شب شريفى است و اعمالي دارد:
۱. چون هلال ماه رجب را ببيني بگو:
اَللّهُمَّ اَهِلَّهُ عَلَيْنا بِالاْمْنِ وَالاْيمانِ وَالسَّلامَةِ وَ الاْسْلامِ رَبّى وَر َبُّكَ اللهُ عَزَّوَجَلَّ؛ خدايا اين ماه را به امنيت و ايمان و سلامت و دين اسلام بر ما نو و تازه بگردان. پروردگار من و پروردگار تو (اى ماه) خداى عزوجل مى باشد.
و نيز از حضرت رسول صلى الله عليه و آله منقول است كه چون هلال رجب را مى‌ديد مى‌ فرمو:
اَللّهُمَّ بارِكْ لَنا فى رَجَبٍ وَشَعْبانَ وَبَلِّغْنا شَهْرَ رَمَضانَ وَاَعِنّا عَلَى الصِّيامِ وَالْقِيامِ وَحِفْظِ اللِّسانِ وَغَضِّ الْبَصَرِ وَلا تَجْعَلْ حَظَّنا مِنْهُ الْجُوعَ وَالْعَطَشَ؛ خدايا بر ما در ماه رجب و شعبان بركت ده و ما را به ماه رمضان برسان و براى گرفتن روزه و شب زنده دارى و نگهدارى زبان و پوشيدن چشم ياريمان فرما و بهره‌ي ما را از آن ماه، تنها گرسنگى و تشنگى قرار مده!
۲. غسل
۳. زيارت حضرت امام حسين عليه السلام
۴. بعد از نماز مغرب، بيست ركعت نماز بگذارد به حمد و توحيد و بعد از هر دو ركعت سلام دهد تا محفوظ بماند خود و اهل و مال و اولادش، و از عذاب قبر در پناه باشد و از صراط بي حساب بگذرد.
۵. بعد از نماز عشاء دو ركعت نماز بخواند در ركعت اوّل حَمْد واَلَمْ نَشْرَحْ يك مرتبه و توحيد سه مرتبه و در ركعت دوم، حَمد و اَلَمْ نَشْرَحْ و توحيد و مُعَوَّذَتَيْن (سوره‌ي فلق و ناس) و چون سلام نماز داد سى مرتبه لا اِلهَ اِلا اللهُ بگويد و سى مرتبه صَلَوات بفرستد كه خداي متعال، گناهان او را بيامرزد مانند روزي كه از مادر متولّد شده است.
حضرت امام جعفرصادق عليه السلام فرمودند: حضرت اميرالمؤ منين عليه السلام دوست مي‌داشت كه چهار شب در تمام سال را احيا بدارد و آن شب‌ها را به عبادت بپردازد، و آن چهار شب: شب اوّل رجب و شب نيمه شعبان و شب عيد فطر و شب عيد قربان بود.
حضرت امام محمَّد جواد عليه السلام فرمودند: مستحب است كه هر فردي اين دعا را در شب اوّل رجب بعد از عشاء بخواند:
اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِاَنَّكَ مَلِكٌ وَاَنَّكَ عَلى كُلِّشَىْءٍ مُقْتَدِرٌ وَاَنَّكَ ما تَشاَّءُ مِنْ اءَمْرٍ يَكُونُ اَللّهُمَّ اِنّى اَتَوَجَّهُ اِلَيْكَ بِنَبِيِّكَ مُحَمَّدٍ نَبِىِّ الرَّحْمَةِ صَلَّى اللّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ يا مُحَمَّدُ يا رَسُولَ اللّهِ اِنّى اَتَوَجَّهُ بِكَ اِلَى اللّهِ رَبِّكَ وَرَبِّى لِيُنْجِحَ بِكَ طَلِبَتى اَللّهُمَّ بِنَبِيِّكَ مُحَمَّدٍ وَالاْئِمَّةِ مِنْ اَهْلِ بَيْتِهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَعَلَيْهِمْ اَنْجِحْ طَلِبَتى؛ خدايا! از تو درخواست مي‌كنم چون تو فرمانروايى و تو بر هر چيز توانايى و تو هر كارى بخواهى انجام مى‌پذيرد. خدايا! من به وسيله‌ي پيامبرت محمد، پيامبر رحمت ـ كه درود تو بر او و خاندانش باد ـ به سوي تو رو مي‌كنم. اى محمد! اى رسول خدا ! براستى من براى رفتن به درگاه خداوند و پروردگار من و تو، به تو روي آورده ام تا به وسيله‌ي تو حاجت روا گردم . خدايا! به حق پيامبرت محمد و به حق پيشوايان از خاندانش ـ كه بر او و آنان درود باد ـ حاجتم را روا كن.
پس حاجت خود را بخواه.
روز اوّل رجب
روز شريفى است و اين اعمال در آن سفارش شده است:
۱. روزه گرفتن
روايت شده كه حضرت نوح عليه السلام در اين روز به كشتى سوار شد و امر فرمود كسانى را كه با او بودند روزه بدارند و هر كه اين روز را روزه بدارد آتش جهنّم يك سال راه از او دور شود.
۲. غسل
حضرت رسول صلي الله عليه و آله: هر كه ماه رجب را درك كند و روزهاي اوّل و وسط و آخر آن را غسل كند، بيرون آيد از گناهان خود مانند روزي كه از مادر متولّد شده است.
۳. زيارت امام حسين عليه السلام
امام جعفر صادق عليه السلام فرمود هر كه زيارت كند حسين بن على عليهماالسَّلام را در روز اوّل رجب به راستي خداوند عالَم او را بيامرزد.
۴. نماز حضرت سلمان رضي الله عنه: ده ركعت نماز گذارد و بعد از هر دو ركعت سلام دهد و در هر ركعت يك مرتبه حمد و سه مرتبه سوره توحيد و سه مرتبه قُلْ يا اَيُّهَا الْكافِرُونَ بخواند و بعد از هر سلام دست‌ها را بلند كند و بگويد: لا اِلهَ اِلا اللّهُ وَحْدَهُ لا شَريكَ لَهُ لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ يُحْيى وَيُميتُ وَهُوَ حَىُّ لا يَمُوتُ بِيَدِهِ الْخَيْرُ وَهُوَ عَلى كُلِّشَىْءٍ قَديرٌ اَللّهُمَّ لا مانِعَ لِما اَعْطَيْتَ وَلا مُعْطِىَ لِما مَنَعْتَ وَلا يَنْفَعُ ذَاالْجَدِّ مِنْكَ الْجَدُّ؛ جز خداى يگانه كه شريكي ندارد معبودى نيست. فرمانروايى از آن او است و ستايش مخصوص او است. زنده مى كند و مى ميراند و او است زنده اى كه هرگز نميرد. هر چه خير است به دست او است و او بر هر چيزى توانا است. خدايا! از آنچه تو عطا كنى بازدارنده‌اي نيست و براى آن كس كه تو منعش كنى عطابخشى نيست و كوشش شخص كوشا او را از تو بى نياز نكند.
پس دست‌ها را برصورت خود بكش و حاجت خويش را بطلب؛ و فوايد اين نماز بسيار است و نبايد از آن غفلت نمود.

 

 

بخش هايي از پيام معظم له به مناسبت حلول ماه رجب
بسم الله الرحمن الرحيم
سلام بر ماه رجب، سلام بر رجبيون، سلام و تحيّات بر روزه‌داران، و غفران و رحمت الهي بر اعتكاف كنندگان، سلام بر شما عزيزاني كه نداي «أين الرجبيون» را لبّيك گفته، و بر سر سفره‌ي رحمت خداوند متعال نشسته و از نعمت‌هاي بيكران آن، بهره‌مند مي‌شويد. بر خود بباليد، و به اين سعادت بزرگ افتخار نماييد و شكر خداي منّان را به جا آوريد.
كدام لذّت دنيايي را مي‌توان با اين لذات حالات خوش معنوي مقايسه نمود؟ كجايند آنان كه به فكر عيش و نوش مادي و تفريح‌هاي غير سالم همراه با گناه و لذات زودگذر دنيا هستند؟ اين الملوك واين ابناء الملوك؟ آيا مي‌توان براي قرب به خداوند و رسيدن به مقام والاي انسانيت، ارزشي مادي معيّن نمود؟ هرگز، هرگز؛ اينجاست كه بايد آيه‌ي شريفه‌ي قرآن را با توجه و تدبّر تلاوت نمود:
يا ايها الذين امنوا استجيبوا لله و للرسول اذا دعاكم لما يحييكم؛ اي كساني كه به خدا و پيامبر، ايمان آورده‌ايد، به خداوند و پيامبر او پاسخ بگوييد، آنگاه كه شما را مي‌خوانند تا حيات و زندگي واقعي به شما هديه كنند.
آري! اين است حيات حقيقي و اين است زندگي سرشار از معنويت و روح پاك و تهذيب نفس و تقرّب به خداوند متعال.
خود را براي انجام وظايف و تكاليف الهي آماده مي‌كنيم و به پيامبر بزرگ رحمت، حضرت ختمي مرتبت صلي الله عليه و آله عرض مي‌كنيم:
در اين دوره كه وجود نازنين و شريف دوازدهمين فرزند برومند شما، امام عصر عجل الله تعالي فرجه الشريف در غيبت به سر مي‌برند، همه‌ي ما ـ بويژه جوانان و روزه‌داران ـ با تمام وجود اعلام مي‌نماييم كه مانند يك سرباز فداكار و آماده، از احكام نوراني اسلام و معارف غني اهل بيت عليهم‌السلام حمايت نموده و وظيفه‌ي خود مي‌دانيم امر به معروف و نهي از منكر را در ميان جامعه‌ي خويش انجام داده و با بدعت‌ها و مطالب انحرافي از دين برخورد داشته و اين افتخار را تا ظهور موفور السّرور آن وليّ دوران و قطب عالم امكان براي خود محفوظ بداريم.
عزيزان! اين اوقات گران بها را غنيمت داشته و براي خود و ديگران و براي نجات ممالك اسلامي از دشمنان اسلام و پيروزي و سربلندي مسلمانان جهان، دعا كنيد و فرج حضرت بقية الله الاعظم عجل الله تعالي فرجه الشريف را از خداوند متعال مسئلت نماييد.
اللهم عجّل فرجه و قرّب زمانه واجعلنا من اعوانه و انصاره آمين رب العالمين
لطف الله صافي
۱۴۲۹ هـ.ق
 

 

 

 

ليلة الرغائب، شب آرزوها

اوّلين شب جمعه‌ي ماه رجب را ليلة الرَّغائب مي‌گويند؛ يعني شب آرزوها
در اين شب بزرگ با خواندن نماز مخصوص آن و اظهار انابه و توبه و عجز و استغاثه به پيشگاه معبود، گام‌هاي خود را به سوي كوي دوست،‌ سريع‌تر كنيم و از خداي رحمان و رحيم،‌ آنچه مي‌خواهيم طلب نماييم.
از خداوند بزرگ بخواهيم كه فرج مولايمان امام زمان ارواحنا فداه را نزديك بفرمايد.
از خداوند بزرگ بخواهيم كه در طول دوران سخت غيبت و انتظار، لحظه‌اي در ايمان و يقين‌مان خللي وارد نگردد.
از خداوند بزرگ بخواهيم كه ما را بر دين خويش و بر اطاعت از وليّ مطلقش،‌امام عصر عجل الله تعالي فرجه الشريف، ثابت قدم بگرداند.
از خداوند بزرگ اصلاح امر وليّش و شيعيانش و خود را بطلبيم.
از خداوند بزرگ هر آنچه مي‌خواهيم را بطلبيم.
و مگر نه آن كه خود وعده استجابت داده است:
«و آن‌گاه كه بندگانم مرا مي‌خوانند پس به راستي من نزديكم و خواهش خواهنده را آن زمان كه دعا مي‌كند، اجابت مي‌گويم.»
پس  او را با معرفت به رحمتش و لطفش و رحمانيتش و علمش و قدرت واسعه‌اش بخوانيم و بدانيم كه او به ما نزديك است؛ نزديك نزديك.
اهميت نماز اولين شب جمعه‌ي ماه رجب (ليلة الرغائب)
حضرت رسول صلي الله عليه و آله در اين شب، نماز بسيار مهمّي را توصيه كرده‌اند كه فضيلت بسياري دارد: گناهان بسيار به سبب اين نماز، آمرزيده و حاجت‌هايي روا شود.
پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله:
قسم به آن كه جانم در دست اوست هيچ بنده يا كنيزي از بندگان و كنيزان خداي اين نماز را به جاي نمي‌آورد مگر اينكه خداوند گناهان او را ببخشد اگر چه گناهان او مانند كف دريا و به عدد شن و به وزن كوه‌ها و به عدد برگ‌هاي درختان باشد؛ و روز قيامت هفتصد نفر از خويشان خود را كه همگي سزوار آتش باشند شفاعت مي‌كند.
هر كس اين نماز را بگذارد چون شب اوّل قبر او شود حقّ تعالى ثواب اين نماز را به سوى او به نيكوتر صورتى، با روى گشاده و درخشان و زبان فصيح بفرستد. پس به او گويد: اى حبيب من! بشارت باد تو را كه از هر شدّت و سختى، نجات يافتى! آن فرد گويد: تو كيستى؟ به خدا سوگند! كه من رويى بهتر از روى تو نديدم و كلامى شيرين‌تر از كلام تو نشنيده‌ام و بويى بهتر از بوى تو نبوييدم. گويد: من ثواب آن نمازم كه در فلان شب از فلان ماه از فلان سال به جا آوردى. امشب نزد تو آمدم تا حقّ تو را ادا كنم و مونس تنهاييت باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دميده شود من در عرصه‌ي قيامت بر سر تو سايه خواهم افكند. پس خوشحال باش كه هيچ خيري را از دست نخواهي داد.
نحوه‌ي خواندن نماز اين شب
روز پنجشنبه‌ي اوّل ماه رجب را روزه مي‌دارى و چون شب جمعه‌ي آن فرا رسد بين نماز مغرب و عشا، دوازده ركعت نماز (به صورت ۶ نماز دو ركعتي) مى گذارى.
در هر ركعت از اين دوازده ركعت، يك مرتبه حمد و سه مرتبه سوره اِنّا اَنْزَلْناهُ و دوازده مرتبه سوره قُلْ هُوَ اللّهُ اَحَدٌ مى خوانى.
پس از پايان نماز،۷۰ مرتبه مى گويى: اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ النَّبِىِّ الاُمِّىِّ وَعَلى آلِهِ
پس به سجده مي‌روى و ۷۰ مرتبه مى گويى: سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِكَةِ وَالرُّوحِ
پس سر ازسجده برمي‌دارى و ۷۰ مرتبه مى گويى: رَبِّ اغْفِرْ وَارْحَمْ وَتَجاوَزْ عَمّا تَعْلَمُ اِنَّكَ اَنْتَ الْعَلِىُّ الاَعْظَمُ
پس باز به سجده مي‌روى و ۷۰ مرتبه مى گويى: سُبُّوحٌ قُدّوُسٌ رَبُّ الْمَلائِكَةِ وَالرُّوحِ
پس حاجت خود را مى طلبى كه انشاءالله برآورده خواهد شد.

کد خبر: 139421303139
1394/2/1

Share

آخرین مطالب
1395/1/11: نوشتاری از آیت‌الله صافی‌گلپایگانی در مقام زن
1394/1/21: نوشتاری از آیت‌الله صافی‌گلپایگانی در مقام زن
1394/1/24: آیت الله شبیری زنجانی با آیت الله صافی گلپایگانی دیدار و گفت وگو کرد
1394/1/23: حضور آيت الله مكارم شيرازي در بيت مرجع عاليقدر آيت الله صافي گلپايگاني
بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن