صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | جهاد و شهادت استراتژی پیامبران در مبارزه با ظالمان بود
بازدید این صفحه: 3710          تاریخ انتشار: 1393/12/20 ساعت: 05:59:46
حضرت آیت الله نوری همدانی: 
جهاد و شهادت استراتژی پیامبران در مبارزه با ظالمان بود

حضرت آیت‌الله نوری همدانی با بیان اینکه امام خمینی(ره) برای جهاد انواع مختلفی را بیان می کند، گفت: پیامبران تنها استراتژی که برای مبارزه انتخاب کردند، ‌جهاد و شهادت است که منحصر به انهاست چون از ایمان، عقیده و جهان‌بینی خاصی سرچشمه می‌گیرد، پیامبران با این کار پیشرفت کردند و انقلاب از این راه پیشرفت کرد.

موضوع: دروس

به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه)؛

این مرجع تقلید امروز در درس خارج فقه خود که در مسجد اعظم برگزار شد با بیان اینکه فقه سیاسی از جمله موضوعاتی بوده که در حوزه برقرار شده است، اظهار کرد: فقه ما به چند قسمت تقسیم می شود که ده قسمت است اول فقه اعتقادی است؛ دوم فقه عبادی، سوم فقه اخلاقی؛ چهارم فقه اقتصادی، پنجم فقه و معارف مدنی؛ ششم فقه و معارف فرهنگی؛ هفتم فقه و معارف سیاسی؛ هشتم معارف حکومتی؛ نهم معارف قضایی و دهم معارف جهادی اسلام است که در نتیجه انقلاب توجه به معارف سیاسی اسلام در حوزه‌ها زیاد شده است و امام خمینی(ره) نیز به معارف سیاسی اسلام توجه داشتند.

او خاطرنشان کرد: فقها جهاد را به چند قسمت تقسیم کردند که اول جهاد ابتدایی در قالب دعوت اسلام است و دوم جهاد دفاعی در صورت تهاجم دشمن برای دفاع کاربرد دارد و سوم جهاد برابر بغات است یعنی کسانی که برابر حکومت اسلام ایستادند مانند جنگ صفین و اینها.

این مرجع تقلید یادآور شد: امام خمینی(ره) به عنوان پرچمدار قیام بیان می‌کنند که راه ما راه انبیا است برای فهم بهتر باید با مطالعه تاریخ پیامبران و ائمه اطهار(ع) انواع و اقسام جهاد را تشخیص دهیم.

او با اشاره به سوره توبه گفت: در این سوره پیرامون جهاد چه بسیار مطالب وجود دارد؛ در این سوره آیات فراوان است که مردم چند دسته شدند؛ برخی بهانه دوری راه کردند، برخی در خانه ها ماندند و در جنگها حضور پیدا نکنند. در این سوره پیرامون جنگ تبوک چقدر مطالب آموزنده وجود دارد.

آیت الله نوری همدانی با اشاره به قیام امام حسین(ع) آن را جهاد دانست و افزود: مقصد اصلی امام حسین(ع) تغییر حکومت یزید است و این درسی برای ماست که تغییر حکومت جباران و ظالمان و جایگزینی حکومت صالح نوعی جهاد است.

او تصریح کرد: کار امام خمینی(ره) این است که از مطالعه تاریخ انبیا و قرآن و فرهنگ اسلام نحوه و اقسام جهاد به دست می آید.

استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: استراتژیک انبیا در سیاست خود، شهادت است که کلمه کمی نیست و تنها کسی که منادی دین است می‌تواند به جهاد و شهادت دعوت کند، کسانی که لائیک هستند نمی‌توانند در این حوزه وارد شوند و لذا از مرگ می ترسند.

او ادامه داد: پیامبران تنها استراتژی که برای مبارزه انتخاب کردند، ‌جهاد و شهادت است که منحصر به انهاست چون از ایمان، عقیده و جهان‌بینی خاصی سرچشمه می‌گیرد، پیامبران با این کار پیشرفت کردند و انقلاب از این راه پیشرفت کرد.

آیت الله نوری همدانی در نامه خود به مالک اشتر گفت: امام علی(ع) در این نامه فرمودند ای مالک از خدا خواستم پایان کار من و تو با شهادت باشد و این چنین هم شد.

او خاطرنشان کرد: عشق به شهادت سبب پیروزی در هشت سال دفاع مقدس شد، کسانی که به میدان آمدند با عزم شهادت آمدند و اگر چنین فرهنگی نبود پیشرفت نمی‌کردند، بنابراین شناخت جهاد بسیار مهم است .

این مرجع تقلید با اشاره به آیه 25 سوره حدید گفت: خداوند در این آیه امتداد پیامبران را بیان می کند و می گوید به انها قسط و عدل و میزان دادیم و لذا مردم برای عدالت و قسط باید به پا خیزند.

او به تبیین ماجرای آیه ای در سوره جمعه و شان نزول آن اشاره و تصریح کرد: عدالت یعنی خداوند حقوقی را معین کرده و مهم‌ترین آنها، حقی است که حاکم اسلامی بر مردم دارد و مردم بر حاکم دارند.عدالت یعنی حقوق همه افراد باید رعایت شود؛ امام جماعت و قاضی باید عادل باشد و پیامبران خدا نازل شدند تا عدالت را برپا کنند.

آیت‌الله نوری همدانی با اشاره به رساله حقوق امام سجاد(ع) خاطرنشان کرد: در این رساله 50 حق ذکر شده است که اگر همه انها پیاده شد، عدالت تحقق می یابد.

 

او یادآور شد: امام خمینی(ره) یک نوع از جهاد را اقامه عدل در برابر ظالمانی که حقوق دیگران را رعایت نکردند، می دانند.

کد خبر: 13931220303076
1393/12/20

Share

بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن