صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | هرگونه تندروی و کندروی فاجعه آفرین است
بازدید این صفحه: 3696          تاریخ انتشار: 1393/12/20 ساعت: 02:21:34
حضرت آیت الله مکارم شیرازی:
هرگونه تندروی و کندروی فاجعه آفرین است

افراط و تفریط ها هم در زندگی فردی و هم در زندگی اجتماعی عامل بدبختی است، اسلام دین اعتدال و میانه روی است بیایید در آستانه سال نو تصمیم بگیریم که از افراط و تفریط بپرهیزیم و دست اتحاد به هم دهیم

موضوع: سخنرانی

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در آغاز درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم، با استناد به روایاتی به بیان نکات اخلاقی پرداختند.

ایشان تصریح کردند: زبان عاقل پشت قلب اوست، اما قلب منافق پشت زبان اوست، این کنایه زیبا اشاره به این دارد که آدم های فهمیده و عاقل ابتدا می اندیشند و بعد سخن می گویند، اما افراد نادان اول سخن می گویند و بعد به فکر می افتند که آیا درست بود یا خیر؟

معظّم له بیان کردند: آدم های نادان بدون تفکر و اندیشه کردن درباره هر موضوعی بدون مطالعه قضاوت می کنند، بعد فکر می کنند که آیا درست بود یا خیر؛ اما انسان های عاقل به هیچ وجه این گونه نیستند.

ایشان یادآورشدند: افرادی حرف هایی را پیش انسان راجع به مسائل، افراد و گروه ها و جناح های مختلف می گویند و بعد که انسان بررسی می کند می بیند وضعیت این گونه نیست و منشا این مسائل نیز گاهی حسادت، گاهی عداوت و گاهی نیز سوء تفاهم است؛ بنابراین نباید بدون اطلاع کامل انسان قضاوت کند.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی بیان کردند: اگر چیزی برای شما نقل کردند تا سخن طرف مقابل را نشنیده و تحقیق نکرده اید، هرگز اقدام به قضاوت نکنید، با مطالعه و تفکر سخن گفتن نشانه حکمت و ایمان است.

معظّم له یادآورشدند: متاسفانه در رسانه ها و روزنامه ها سخن گفتن یک طرفه رایج و معمول شده است، ای بسا مطالبی که راجع به افراد نقل می کنند دروغ باشد، یکطرفه نباید مطالب را انتشار داد.

ایشان اضافه کردند: قبل از این که کسی در دادگاه صالحه محکوم شود، انتشار دادن خلاف شرع است، حتی بعد از محکوم شدن نیز گاهی انتشار آن لازم است و گاهی نیز لازم نیست.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در ادامه سخنان خود با اشاره به این که اساس اسلام بر اعتدال و میانه روی استوار است، تصریح کردند: قرآن کریم و روش ائمه(علیهم السلام) ما را به میانه روی و پرهیز از افراط و تفریط توصیه می کند.

امیرمؤمنان علی(علیه السلام) می فرماید: ما در خط اعتدال قرار داریم، تندروان باید به سوی ما برگردند و کندروان باید شتاب کنند و به ما ملحق شوند.

ایشان تصریح کردند: متاسفانه در جامعه گرفتار افراط و تفریط فراوان شده ایم، برخی می گویند همه مشکلات در مسائل اقتصادی است و باید حل شود، برخی دیگر هم می گویند همه مشکلات در مسائل فرهنگی است، یک عده این طرف هستند و یک عده آن طرف.

معظّم له اضافه کردند: برخی می گویند دولت هیچ کاری نکرده که این دروغ است، دولت خیلی کار کرده؛ برخی نیز می گویند دولت هیچ مشکل ندارد که این هم صحیح نیست، برخی می گویند مساله قرارداد هسته ای به هیچ صورت درست نیست برخی نیز می گویند هر چه می توانید امتیاز بدهید. هر دو سخن نادرست است.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی با تاکید بر این که باید در هر قرارداد و توافقی حقوق، عزت و شرف و استقلال و پیشرفت علمی ما حفظ شود، یادآورشدند: البته در قرارداد یک سری امتیاز می دهند و یک سری امتیاز می گیرند و باید به این نکته توجه کرد.

ایشان با اشاره به این که این تندروی ها و کندروی ها مشکل آفرین شده است، تصریح کردند: افراط و تفریط ها هم در زندگی فردی و هم در زندگی اجتماعی عامل بدبختی است، اسلام دین اعتدال و میانه روی است.

ایشان تاکید کردند: بیایید در آستانه سال نو تصمیم بگیریم که از افراط و تفریط بپرهیزیم و دست اتحاد به هم دهیم و در مقابل دشمنان عنود و لجوج با اتحاد و استقامت و توکل بر خدا بایستیم.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی با اشاره به نامگذاری 22 اسفند به عنوان روز بزرگداشت شهدا، تصریح کردند: باید احترام خانواده ها و والدین شهدا را نگه داریم، باید فرهنگ جهاد و شهادت را نیز در جامعه بیش از پیش حفظ و تقویت کنیم.

معظّم له در پایان در پاسخ به سؤال یکی از حاضران درباره برخی مشکلات اجتماعی و اخلاقی تاکید کردند: امروزه رسانه های فاسد و مفسد بیگانه مشغول فعالیت های ضد اخلاقی هستند و دست هایی برای گسترش مفاسد اخلاقی در کار است که باید مراقب آن بود.

ایشان با تاکید بر لزوم احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر، اضافه کردند: اگر مساله امر به معروف و نهی از منکر به صورت عمومی احیا و زنده شود بخش قابل توجهی از مفاسد اخلاقی و اجتماعی برچیده می شود و اوضاع تغییر خواهد کرد.

کد خبر: 13931220302997
1393/12/20

Share

بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن