پنجمين همايش ملّي عرصهها و روشهاي حديثپژوهي با رويكرد «نقش علوم حديث در استنباط فقهي»/مشهد مقدس
فقهاء بزرگ ما در طول تاريخ از زرارهها و ابان بن تغلبها و هشام بن سالمها گرفته تا مانند شيخ طوسي و علامه حلّي و صاحب جواهر و مثل استاد اعظم ما مرحوم آية الله العظمي بروجردي و صدها فقيه ديگر همه خود را ريزه خوار مائده گسترده و با بركت حديث ميدانند.
موضوع: پیام
به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه)؛
بسم الله الرحمن الرحيم
اللهم صلّ علي علي بن موسي الرضا المرتضي و علي آبائه الطاهرين و علي أولاده المعصومين
با عرض سلام و ادب به حضّار محترم؛ حضرات فضلاء و محققين عالي مقام كه در اين همايش نوراني شركت كردهاند.
حقير خودم را كوچكتر از آن ميدانم كه درباره جايگاه بلند حديث و كلام نوراني امام و نقش مهمّ آن در استنباط احكام عرضي داشته باشم، امّا همين قدر بايد عرض كنم كه آنچه ما امروز ميتوانيم به عنوان بالاترين و برترين قانون براي هدايت انسانها و سبك برتر زندگي و حقوق جوامع بشري به دنيا ارائه دهيم، همه بعد از كلام نوراني وحي و قرآن كريم، استفاده شده از احاديث و روايات حضرات ائمه معصومين عليهم السلام است كه بنابر حديث شريف ثقلين؛ عِدل قرآن و حجّت و دليل و برهان است.
فقهاء بزرگ ما در طول تاريخ از زرارهها و ابان بن تغلبها و هشام بن سالمها گرفته تا مانند شيخ طوسي و علامه حلّي و صاحب جواهر و مثل استاد اعظم ما مرحوم آية الله العظمي بروجردي و صدها فقيه ديگر همه خود را ريزه خوار مائده گسترده و با بركت حديث ميدانند.
هزاران كتاب فقهي كه تا به حال نوشته شده از يك رساله كوچك درباره يك فرع كوچك فقهي تا يك موسوعه بزرگ چند جلدي فقهي كه با زحمات بسيار زياد و طاقت فرساي علماء ما نوشته شدهاند، همه نمايانگر اين است كه روايت اهل البيت عليهم السلام به آنها چنان ذوق و شوق داده كه با تحمّل مشكلات، سر از پا نشناخته و خود را در اقيانوس بيكران اين نعمت بزرگ الهي غرق نموده و مدال پر افتخار فقاهت و اجتهاد را براي خود كسب نمودهاند فطوبي لهم ثمّ طوبي لهم.
امروز ما بدون اغراق ميتوان به دنيا اعلام كنيم كه فقه اهل البيت عليهم السلام تنها سفينه نجات بشريت از گرفتاريها و امواج فتنهها و كجيها ميباشد. آنچه انسانيت به آن احتياج دارد، فقه شيعه آن را بيان نموده و بيان خواهد كرد.
حقير خاضعانه از علماء بزرگ حوزههاي علميه ميخواهم كه با تبيين روش فقهاي سلف و با بزرگداشت مقام علمي آنها به طلاب عزيز توصيه كنند كه الگوي بلند آنان در رسيدن به مدارج بزرگ علمي و معنوي، فقيهان بزرگوار و عالي مقام ميباشند. حقّاً آنها چراغ فروزان تاريخ علم و ادب و كمال هستند. نبايد نقش بزرگ آنان را در تربيت انسانها و در تحوّل تاريخ و انقلابات ناديده گرفت؛ حتي بسياري از آنان براي نشر علوم اهل البيت عليهم السلام جان شيرين خود را در اين راه فدا نموده و شربت شهادت نوشيدهاند.
در خاتمه از حضّار محترم؛ بزرگان حوزه كه در اين جلسه با عظمت تشريف دارند تقدير و تشكّر نموده و مزيد توفيقات آنان در نشر معارف نوراني اهل البيت عليهم السلام را از خداوند متعال مسئلت دارم و صلّي الله علي سيدنا محمد و آله الطاهرين
لطف الله صافي
19 جمادي الاولي 1436