بازدید این صفحه: 3414 تاریخ انتشار: 1393/12/13 ساعت: 00:34:49
مراسم عزاداری و سوگواری حضرت زهرا در دفتر حضرت آیت الله موسوی اردبیلی
همزمان با فرا رسیدن ایام سوگواری دخت گرامی پیامبر اکرم(ص)، حضرت صدیقه کبری(س)، چهار شنبه شب (13) اسفند مراسم عزاداری و سوگواری بانوی عصمت و طهارت، با حضور حضرت آیت الله موسوی اردبیلی، علما و فضلا و سایر اقشار مردم در حسینیه معظم له برگزار گردید.
موضوع: مناسبت
به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه) به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معظم له؛
همزمان با فرا رسیدن ایام سوگواری دخت گرامی پیامبر اکرم(ص)، حضرت صدیقه کبری(س)، چهار شنبه شب (13) اسفند مراسم عزاداری و سوگواری بانوی عصمت و طهارت، با حضور حضرت آیت الله العظمی موسوی اردبیلی (مدظله العالی)، علما و فضلا و سایر اقشار مردم در حسینیه معظم له برگزار گردید.
خلاصه ای از بیانات خطیب محترم این مراسم:
بايد به اين نكته توجه داشته باشيم كه بزرگداشت هر يك از معصومين، به ويژه حضرت فاطمة زهرا (س)، گراميداشت پيامبر گرامي اسلام (ص) و قرآن كريم است.مطالب خودم را بر مبناي آية 42 و 43 سورة آل عمران بيان ميكنم.
در اين دو آيه خداوند متعال ميفرمايد آنگاه كه فرشتگان با حضرت مريم همسخن شدندو گفتند: اي مريم خدا تو را برگزيده است و تو را پاك و پاكيزه قرار داده است و تو را بر زنان جهانيان برتري داده است.
از ابتدا تا انتهاي قرآن كريم، از ميان تمام زنها فقط نام حضرت مريم 34 بار در قرآن ذكر شده است .
پيامبر گرامي اسلام ميفرمايد: خديجه و فاطمه و مريم و آسيه همسر فرعون، افضل زنان عالم هستند و افضل اين زنان، فاطمه(س) است. اين روايت از ديد اهل سنت است اما در تفسير نور الثقلين و بحار الانوار از امام صادق (ع) نقل شده است كه ميفرمايد: فاطمه سيده نساء عالمين است در تمام زمانها و عصرها تا روز قيامت اما مريم سيده زنان عصر و زمان خود ميباشد.
سيوطي ميگويد: كمترين حديث از فاطمه (س) نقل شده (حدود 19 حديث).
يكي از آن احاديث كه مستقيما از خود حضرت زهرا (س) نقل شده است را بیان میکنم. حضرت زهرا سلام الله علیها میفرماید: كسي كه عبادت خالصش را به سوي خدا بالا بفرستد، خداي متعال بهترين مصلحتش را از آسمان به زمين نازل ميگرداند كه زندگيش الهي و سرشار از درستي باشد.
در حديث ديگر فاطمه (س) از پدر بزرگوارش رسول گرامي اسلام (ص) نقل ميكند: كسي كه سه روز بر من و تو اي فاطمه سلام و تحيت و درود فرستد بهشت بر او واجب ميگردد.
همچنین صدیقه کبری سلام الله علیها از پدر بزرگوارشان نقل ميكنند: اي فاطمه از بخل بپرهيز كه بخل آفتي است كه در انسان كريم و انسان ارزشمند هرگز وجود پيدا نميكند، از بخل بپرهيزيد كه بخل به منزلة درختي است كه ریشه اش در جهنم است و شاخ و برگش در دنيا باشد. كسي كه به شاخهاي از شاخههاي بخل درآويزد در همين دنيا وارد جهنم ميشود.
حضرت زهرا (س) ادامه ميدهند كه پدرم در مقابل بخل یعنی سخاوت به من فرمود: اي فاطمه بر تو باد كه سخاوتمند باشي. سخاوت درختي از درختان بهشتي است، شاخههاي اين درخت بر روي زمين آويزان شده است، هر كس كه به شاخهاي از شاخههاي اين درخت درآويزد، اين شاخة سخاوت او را به بهشت ميبرد.
فاطمه (س) فضايل زيادي دارد.اما با همه این فضایل چه بر سر حضرت آوردند؟ روزي زنان مهاجر و انصار به عيادت فاطمه (س) آمدندو گفتند: اي دختر پيامبر چگونهاي؟ با بيماري خود چه ميكني؟ حضرت فرمود: به خدا دنياي شما را دوست نميدارم و از مردان شما بيزارم. مردان شما سر را گذاشتند و به دُم چسبيدندو علي را تنها گذاشتند.
فاطمة زهرا (س) مقصّر را تمام كساني ميداند كه در مقابل ظلمي كه به علي (ع) وارد شد سكوت مرگبار كردند و هر كس كار را به دوش ديگري انداخت.
روزي فاطمه (س) به زیارت قبر مطهر پدر خود رفتند و مقداري از خاك قبر پدر را به روي سر خود نهاد و دو بيت شعر خواند:
كسي كه خاك قبر تو را ببويد نياز ندارد كه عطري را ببويد اما بعد از تو مصيبتي به دخترت وارد شد كه اگر به روز روشن وارد ميشد به شب تار تبديل ميشد.
کد خبر: 13931213302936
1393/12/13
|