بازدید این صفحه: 3231 تاریخ انتشار: 1393/10/25 ساعت: 00:47:38
توصيه هاي مهمّ آيت الله صافي در ديدار وزير امور اقتصاد و دارايي، درباره وضعيت رفاهي مردم شريف ايران
مرجع عاليقدر حضرت آيت الله العظمي صافي گلپايگاني امروز پنج شنبه ۹۳/۱۰/۲۵ آقاي دكتر طيب نيا وزير امور اقتصادي و دارايي را به حضور پذيرفتند.
موضوع: دیدار
به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه) به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معظم له؛
* بايد فرصت خدمت رساني به ملّت شريف و صبور ايران را قدر دانست و در بهبود وضعيت رفاهي مردم مجاهدت كرد.
* برنامه بودجه را مي توان طوري نوشت كه اگر هيچ نفتي هم نداشته باشيم مملكت به خوبي اداره شود.
* چرا درباره مشكلاتي كه پيش آوردند عمل جدّي انجام نمي گيرد؟ چرا اين نقص ها برطرف نمي شود؟
* بيت المال براي مردم است؛ براي ضعفا و فقراست؛ نبايد در مقابل اسراف هايي كه در بيت المال مي شود سكوت كرد.
* وضعيت برخي همايش ها كه پول هاي كلاني بي جهت و گاهي براي ترويج معاصي و ملاهي صرف مي شود جداً ناراحت كننده است.
مرجع عاليقدر حضرت آيت الله العظمي صافي گلپايگاني امروز پنج شنبه ۹۳/۱۰/۲۵ آقاي دكتر طيب نيا وزير امور اقتصادي و دارايي را به حضور پذيرفتند.
در اين ديدار كه به صورت خصوصي برگزار شد، معظم له پس از استماع گزارش دكتر طيب نيا، بيانات بسيار مهمّ و ارزشمندي در زمينه امور اقتصادي و رفاهي مردم شريف ايران ايراد فرمودند.
آيت الله العظمي صافي با تشكّر از ايشان، سخنان خود را با روايتي درباره اهميت مسائل اقتصادي در تعاليم اسلام آغاز نموده و فرمودند: حضرت امام باقر عليه السلام در روايتي مي فرمايند:
«الكمال كلّ الكمال التفقّه في الدين و الصّبر علي النائبة و تقدير المعيشة»
مسأله اول يعني دين شناسي و معرفت خداوند و دوم صبر بر مشكلات و مسأله سوم كه به كار شما عزيزان مربوط است تقدير معيشت است. تقدير معيشت يعني برنامه ها همه بايد بر حساب و موازين باشد.
اگر تقدير معيشت و حساب و كتاب در امر معيشت و اقتصاد مردم نباشد، زندگي مختلّ مي شود و با تقدير معيشت است كه انسان مي تواند بر مشكلات فائق آيد.
معظّم له دلسوزي مسئولان در امور رفاهي مردم را شرط اصلي رفع مشكلات دانسته و افزودند: كساني كه متصدّي تدبير معيشت و اقتصاد مردم عزيز ما هستند، بايد دلسوز مردم باشند و در مقام اين باشند كه امور رفاهي مردم را مرتّب كنند. بايد كارشان روي حساب و كتاب و دقيق باشد و هدفشان خير مردم باشد.
ايشان با اشاره به لزوم اهتمام قانون گزاران درباره بهبود رفاه مردم بيان داشتند: حقير زماني كه در شوراي نگهبان بودم، نامه اي به نمايندگان راجع به بايدها و نبايدهاي بودجه از نظر موازين اسلام نوشتم و محور آن همين تقدير المعيشة بود كه مورد استقبال همگان قرار گرفت و دوره هاي بعد هم كه مي خواستند برنامه بودجه را بنويسند باز نامه را منتشر مي كردند و مي خواندند. در همان نامه نوشته بودم كه مي شود برنامه بودجه را طوري نوشت كه اگر هيچ نفتي هم نداشته باشيم مملكت به خوبي اداره شود. غرض اينكه محور برنامه ريزي هاي كلان در جامعه بايد تقدير معيشت و رفاه مردم باشد.
مرجع عاليقدر در بخشي از توصيه هاي خود به وزير اقتصاد فرمودند: مسئوليت هاي دنيوي وقتي ارزش دارد كه ما بتوانيم دين خود را در آن مسئوليت حفظ نموده و خدمتي به مردم مسلمان ارائه كنيم و الا نفس مسئوليت اعتباري است و فردا شخص ديگري به جاي ما خواهد آمد. بايد فرصت خدمت رساني به ملّت شريف و مسلمان و صبور ايران را قدر دانست و در بهبود وضعيت رفاهي مردم مجاهدت نمود.
ايشان در ادامه، با ابراز نگراني شديد از مشكلات اقتصادي موجود فرمودند: چرا درباره مشكلاتي كه پيش آوردند كسي عمل جدّي انجام نمي دهد؟ چرا درباره ولخرجي هايي كه شده و اين همه مشكل را براي مردم درست كردند صحبت نمي شود؟
ملاحظه كنيد برخي از كشورهاي دنيا درباره امور اقتصادي خود چگونه عمل مي كنند و سريع و قاطع جلوي اخلال را مي گيرند. عيب بزرگي براي جامعه اسلامي ماست كه اينگونه موارد در اقتصاد پيش بيايد و مقيّد به رفع آن نباشيم.
معظم له در قسمت ديگري از توصيه هاي خود فرمودند: ما بايد طوري عمل كنيم كه بتوانيم بر اين مشكلات اقتصادي فائق شويم. آن چيزي كه الان مهم است و وظيفه شماست، اينكه بايد با تلاش و مجاهدت موانع شكوفائي اقتصاد را برطرف گردد و نگراني هاي مردم از بين برود.
آيت الله العظمي صافي در بخش ديگري از سخنان خود با اظهار نارضايتي از انجام برخي همايش ها در كشور فرمودند: بيت المال براي مردم است؛ براي ضعفا و فقراست؛ انسان نمي تواند در مقابل اسراف هايي كه در بيت المال مي شود سكوت كند. وضعيت برخي همايش ها كه پول هاي كلاني بي جهت و گاهي براي ترويج معاصي و ملاهي صرف مي شود جداً ناراحت كننده است. همه در برابر ظلم به بيت المال مسئول اند. اين طور نمي شود هر كس هر كاري دلش خواست با بيت المال انجام دهد. بيت المال حق مردم ضعيف و نيازمند است و بايد در جهت رفاه مردم مصرف شود.
معظم له درباره توجه مردم به امور اقتصادي و اهتمام آنها به تدبير معيشت بيان كردند: الحمدلله مردم شريف ما در اين امور مراقب هستند. مردم مي گويند ما حاضريم ماليات بدهيم ولي در قبال آن بايد ببينيم كه امور ديني و مذهبي و رفاهي و فرهنگي ما اصلاح مي شود. اگر مردم ببينند ماليات آنها صرف امور بي فايده و گاه گناه مي شود تمايل به ماليات دادن پيدا نمي كنند.
ايشان با اشاره به خودخواهي و علاقه بعضي به منافع شخصي فرمودند: بايد من ها و منيت ها از بين برود. اگر به جاي من، خدا بيايد كارها درست مي شود.
مرجع عاليقدر حضرت آيت الله العظمي صافي گلپايگاني در پايان اين ديدار كه با توصيه هاي ديگري نيز همراه بود، ضمن آرزوي توفيق براي مسئولان اقتصادي كشور، از خداوند متعال بهبود وضعيت اقتصادي و رفاهي مردم مسلمان ايران را مسألت نمودند.
کد خبر: 13931025302566
1393/10/25
|