بازدید این صفحه: 2754 تاریخ انتشار: 1393/10/19 ساعت: 02:02:41
گزارش از دیدار معاون وزیر ورزش و جوانان با مراجع تقلید و علم
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اينکه از عقد تا دو سال بعد از ازدواج خطرناکترين دوران ازدواج است، خطاب به معاون ساماندهي وزارت ورزش و جوانان گفت: بنا بر اين از کارشناسان دانشگاهي دعوت کنيد تا به تحقيق در اين زمينه و رفع مشکلات بپردازند چون وضع فعلي جوانان جامعه اصلا خوب نيست
موضوع: اخبار
به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه)؛
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اينکه از عقد تا دو سال بعد از ازدواج خطرناکترين دوران ازدواج است، خطاب به معاون ساماندهي وزارت ورزش و جوانان گفت: بنا بر اين از کارشناسان دانشگاهي دعوت کنيد تا به تحقيق در اين زمينه و رفع مشکلات بپردازند چون وضع فعلي جوانان جامعه اصلا خوب نيست.
به گزارش شفقنا به نقل از روابط عمومی اداره کل ورزش و جوانان استان قم، معاون ساماندهی وزیر ورزش و جوانان روز پنجشنبه در سفر به قم با برخی مراجع عظام تقلید و علما در قم دیدار و پیرامون مسائل جوانان گفتگو کرد.
محور اصلی سخنان علما و مراجع عظام تقلید ابراز نگرانی از وضعیت فعلی جوانان جامعه، بیکاری، رویگردانی از ازدواج، عدم اشتیاق به فرزندآوری و بالا رفتن میزان طلاق در جامعه بود.
دیدار معاون وزیر ورزش و جوانان با آیت الله جوادی آملی
به گزارش شفقنا، حضرت آيتالله العظمی جواديآملي پنجشنبه در ديدار دکتر محمود گلزاري معاون ساماندهي وزير ورزش و جوانان با ایشان اظهار داشت: هر کدام از موضوعات مرتبط با جوانان در جايگاه خود داراي اهميت و توجه ويژه هستند.
او ادامه داد: ازدواج موجب تحکيم جامعه ميشود و در زمينه تحقق ازدواج مسائل مهمتري از ماديات وجود دارند زيرا به عنوان مثال تهيه مسکن سخت نيست و علاوه بر خود فرد، دولت و مسئولان نيز ميتوانند براي مقوله مسکن به فکر چاره باشند.
این مرجع تقلید تاکيد کرد: مهمترين مسئله در ازدواج اين است که زن و مرد به يکديگر اعتماد و باهم تفاهم داشته باشند و وظیفه هر زن اين باشد که آرامش را در منزل برقرار کند چون آرامش يک مرد نيز به برخورداري از يک خانواده خوب است.
او اظهار داشت: ازدواج سنت حسنه است و ازدواج جوانان عاطفه و محبت بين آنها ميآورد و اين عاطفه منشا آرامش جوانان ميشود.
آيتالله جواديآملي در ادامه با اشاره به وجود نزديک به 10 ميليون نفر جوان مجرد در کشورمان، عنوان داشت: به هيچ عنوان آرامشي در خانواده يک فرد مجرد وجود ندارد و چنانچه جوانان ازدواج نکنند افسردگي در زندگي آنان به وجود ميآيد.
او ابراز کرد: شاهد هستيم که بخش وسيعي از بودجهها در دستگاههاي قضايي براي رسيدگي به مسائل و مشکلات خانواده صرف ميشود در حالي که اگر براي جوانان و مسئله ازدواج آنها درست برنامهريزي شود ميتوان اين بودجه را در زمينه توليد مصرف کرد.
مفسر قرآن کريم بيان داشت: ديگر موضوع مهمي که جوانان بايد به آن توجه داشته باشند اين است که ميباست جلوي چشم و زان را داشت و براي اين منظور بهترين کار اين است که جوان ازدواج کند.
او تاکيد کرد: جوان نبايد مسائل مادي را مانع ازدواج بداند بلکه بايد به سمت ازدواج برود تا بقيه نيازهاي او هم تامين شود در غير اين صورت مشکلات ديگري به وجود ميآيد.
آيتالله موسوي اردبيلي: توجه به مسئله ازدواج از مسير اصلي خود خارج شده است
به گزارش شفقنا، حضرت آيتالله العظمی موسوي اردبيلي پنجشنبه در ديدار دکتر محمود گلزاري معاون ساماندهي امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با وی تصريح کرد: مسئله جوان چيزي نيست که ما امروز اهميت آن را در جامعه فهميده باشيم بلکه از صدر اسلام تا کنون موضوع جوان و نيازهاي آن تبيين شده و اهميت دارد.
او خاطرنشان کرد: يکي از مهمترين مسائل جوانان جامعه امروز ما همين مسئله ازدواج است اما شاهد هستيم که از مسير اصلي خود خارج شده و چندان مورد توجه قرار نميگيرد.
این مرجع تقلید بيان داشت: در جامعه امروز جواني که ميخواهد ازدواج کند بايد ابتدا وسايل و نيازهاي اوليه يک زندگي مشترک را تامين کند اما تهيه کردن اين نيازها با توجه به گراني موجود در کشور سخت است.
او ياد آور شد: وقتي جوان به دليل مسئه گراني نميتواند نيازهاي اوليه زندگي جديد خود را تامين کند بنابراين از ازدواج منصرف ميشود و مشکلات ازدواج جوانان از اينجا آغاز ميشود.
استاد حوزه علمیه قم در پايان تصريح کرد: بايد در زمينه رسيدگي به نيازهاي جوانان جهادي کار شود و همه با هم مسئله جوان را جدي بگيريم و در اين زمينه بايد از ابتدا به آنچه که اسلام در موضوع جوانان به آن پرداخته برگرديم تا مشکلات موجود حل شود.
حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی: مهریه بالا عمده مشکل سر راه ازدواج است
حجتالاسلام والمسلمين شهرستاني نیز پنجشنبه در ديدار محمود گلزاري معاون ساماندهي امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با وی عنوان کرد: آمارهايي که از وضعيت طلاق در جامعه ميشنويم واقعا نگران کننده است و مسئولين بايد به شکل اساسي فکري براي اين موضوع داشته باشند.
او ادامه داد: متاسفانه در ترويج و اطلاعرساني اهميت ازدواج و راههاي صحيح تحقق اين امر مهم ضعيف کار ميشود، به خصوص در رسانهها به مقوله ازدواج و ترويج فرهنگ آن، آنچنان که بايد و شايد پرداخته نميشود و الا نبايد اينقدر اسير مشکلات در اين زمينه باشيم.
نماينده تام الاختیار حضرت آيتالله سيستاني اضافه کرد: به عنوان نمونه يکي از مهمترين مشکلات جامعه در مقوله ازدواج به موضوع مهريه اختصاص دارد و چشم و همچشميهايي که خانوادهها در اين زمينه از يکديگر دارند و اين اتفاق سبب عدم تحقق ازدواج جوانان و همچنين پاشيده شدن خانوادهها ميشود.
او ياد آور شد: ما و رسانهها باید مردم را در زمينه مشکلات و موانع موجود بر سر راه ازدواج جوانان آشنا کرده و به مردم فرهنگ صحيح ازدواج را اطلاعرساني کنيم به ویژه اين موضوع که تفاهم و همکفو بودن در مقوله ازدواج بسيار مهمتر از مسائل مادي نظير مهريه است.
حجتالاسلام شهرستاني در ادامه به موضوع کاهش جمعيت جوان کشور نيز اشاره کرد و بيان داشت: يکي ديگر از مشکلات ديگر جامعه امروز همين شعاري «فرزند کمتر، زندگي بهتر» است که تا چند سال قبل مرتب بر سر زبانها بود.
او ياد آور شد: اين شعار از اصل اشتباه بود و موجب شد تا به مشکل برخورد کنيم اما خوشبختانه با تدبير رهبر معظم انقلاب اين مقوله پايان يافت و گامهاي خوبي در اين زمينه برداشته شده و اميدواريم که بعد از پيگيريهاي مسئولين براي رفع مشکلات ازدواج، اين مهم نيز تحقق پيدا کند.
نماينده تام الاختیار حضرت آيتالله سيستاني تاکيد کرد: مسئولان بايد براي رسيدگي به مسائل و مشکلات جوانان به خصوص در موضوع ازدواج برنامهريزي دقيق و بهتري داشته باشند چون کار کردن براي جوانان سخت است و نياز به همت و تلاش زياد دارد.
آیت الله امینی: وضع فعلي جوانان جامعه اصلا خوب نيست
به گزارش شفقنا، آيتالله ابراهيم اميني امروز در ديدار محمود گلزاري معاون ساماندهي امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با وی ابراز کرد: مهمترين مشکل امروز جامعه کمبچهدار شدن زوجها است، همچنين مسئله اعتياد جوانان و مسئله مهمي مانند اخلاق و مشکلات عقيدتي که متاسفانه روز به روز بيشتر ميشود بايد مورد توجه قرار بگيرد.
او ادامه داد: بايد بررسي کنيم که چرا به اين وضع دچار شدهايم و چرا جوانهاي ما از ازدواج فرار ميکنند، حتي آنها که شغل دارند به سمت ازدواج نميروند و آنهايي که بچهدار ميشوند چرا براي داشتن فرزند بيشتر اشتياق از خود نشان نميدهند.
عضو مجلس خبرگان رهبري با طرح اين سئوال که چرا جوانها اينقدر به سمت اعتياد رفتهاند تصريح کرد: مهم علتيابي بروز اين اتفاقات در جامعه و به خصوص در بين جوانان است، هر چند وسايل ارتباط جمعي نظير صدا و سيما، اينترنت و فضاي مجازي در اين زمينه موثرند و بايد براي مقابله با مشکلات موجود در اين زمينه نيز به صورت جدي کار کنيم.
او با بيان اينکه در ماده دهم قانون اساسي نسبت به مسئله ازدواج تاکيد زيادي شده است اضافه کرد: به جوان دختر و پسر جامعه گفتيم برود دانشگاه و در دانشگاهها رشتههايي ايجاد کرديم که بعضي از آنها کاربرد آنچناني در جامعه ندارند.
آيتالله اميني در ادامه خاطرنشان کرد: به اين موضوع هم فکر نکرديم که آيا رقابت دختران و پسران بر سر مدرک گرفتن و دنبال اشتغال بودن به نفع نظام است؟ به همين خاطر است که اشتغال به مشکلي بزرگ براي جوانان تبديل شده است.
عضو مجلس خبرگان رهبري افزود: البته فارغالتحصيلهاي ما چندان هم کاردان نيستند چون بعضي از دانشگاهها خوب کار تربيت و آموزش را انجام نميدهند و حتي ما فکر نکرديم که دختر خانمهايي که برخي رشتههاي نامناسب با خانمها را ميخوانند آيا شغل همان مدرک را هم نميخواهند؟
او يادآور شد: آنهايي که ميخواهند در نهادهاي مختلف استخدام نيرو داشته باشند دختران را انتخاب ميکنند چون دخترها کمتر انتظار دارند و حقوق کمتر هم ميگيرند در حالي که با مشغول کار شدن هر خانم يک پسر يا مرد جوان از شغل محروم ميشود و فرهنگ ما هم ميگويد که نفقه دادن وظيفه مرد است نه زن.
آيتالله اميني بيان کرد: نتيجه اين ميشود که پسر جوان به سراغ ازدواج ميرود، ضمن اينکه دختر خانمهاي تحصيل کرده و داراي مدرک انتظار دارند که مردي که به سراغ آنها آمده يا مدرک معادل او را داشته باشد يا از مدرک بالاتري برخوردار باشد.
او با بيان اينکه توجه نکردن به اتفاقاتي که در دانشگاه رخ ميدهد در مسئله ازدواج تاثير اين چنيني ميگذارد تصريح کرد: به همين دليل سن ازدواج دختران در جامعه ما بالا رفته و اين يک بلا و مشکل بزرگ است در حالي که ما هيچ وقت فکر نکرديم که آيا اين شيوه تشويق جوانها براي رفتن به دانشگاه درست بوده يا نه؟ اگر الان ميشود اين شيوه را درست کنيد و الا ادامه ندهيد.
او با اشاره به اين موضوع که از عقد تا دو سال بعد از ازدواج خطرناکترين دوران ازدواج است، خطاب به معاون ساماندهي وزارت ورزش و جوانان گفت: بنا بر اين از کارشناسان دانشگاهي دعوت کنيد تا به تحقيق در اين زمينه و رفع مشکلات بپردازند چون وضع فعلي جوانان جامعه اصلا خوب نيست.
عضو مجلس خبرگان رهبري با بيان اينکه ديگر مشکل امروز در مسئله ازدواج جوانان تجملگرايي و تشريفاتي شدن خانوادهها است تصريح کرد: در دانشگاهها دختران و پسران را براي همسرداري آموزش نميدهيم در حالي که آموزشهاي عمومي در اين زمينه لازم است، ضمن اينکه ازدواج آسان را تنها نبايد با زبان ترويج و تشويق کرد.
آمار اعتياد جوانان، خشونت و رويگرداني جوانان از مسائل عقيدتي و مذهبي بالا است
به گزارش روابط عمومي اداره کل ورزش و جوانان استان قم، محمود گلزاري با بيان اينکه واقعا انتظار داريم دولت و مجلس به صورت کاملا جدي به مسئله جوانان ورود کنند، بيان کرد: ظرف يک ماه آينده قصد برگزاري جشنواره ازدواج و خانواده موفق را داريم و در اين جشنواره از آثار برگزيده در موضوعاتي نظير کتاب، فيلم و نمايشنامه برتر مرتبط با جشنواره تجليل ميشود.
گلزاري ياد آور شد: هدف ما از برپايي اين جشنواره اين است که جوانان و همچنين ساير اقشار جامعه با مضمون و محتواي ترويج ازدواج سالم آشنا شوند نه ازدواج آسان و خانوادهها نه تنها با آثار خانواده موفق آشنا شوند بلکه اهميت برخورداري از خانواده موفق و متعالي را درک کنند.
معاون ساماندهي امور جوانان وزارت ورزش و جوانان اذعان کرد: آمار اعتياد جوانان، خشونت و رويگرداني جوانان از مسائل عقديدتي و مذهبي بالا رفته است که بايد عالمانه کار آسيب شناسي انجام بدهيم و بررسي کنيم که چه اتفاقي افتاده که الان به اينجا رسيدهايم.
او همچنين به معضلات و آسيبهاي طلاق در جامعه نيز اشاره کرد و بيان داشت: در حال حاضر در تهران از هر 3 ازدواج يکي به طلاق ميانجاميد، در قم از هر 4 ازدواج يک مورد طلاق داريم و در کشور نيز از هر 5 ازدواج يکي از وصلتها به طلاق ميانجامد.
گلزاري همچنين در بخش ديگري از سخنان خود به موضوع اهميت افزايش جمعيت جوان جامعه، تصريح کرد: در حال حاضر مجردها در جامعه بسيار زياد هستند و خانوادههاي جديدي که تشکيل ميشوند به بچهدار شدن اشتياق و علاقه نشان نميدهند.
معاون ساماندهي امور جوانان وزارت ورزش و جوانان عنوان داشت: کشور ما جوانان نجيب، باهوش و مستعدي دارد و چنانچه از ظرفيت و توان آنها خوب استفاده شود ميتوانيم جواناني همچون عزيزاني که که در موضوع دفاع مقدس براي کشور ايثارگري کردند تربيت کرد.
او با تاکيد بر اينکه نيازمند توجه جدي مجلس و دولت به مسائل مربوط به جوانان هستيم، افزود: در معاونت ساماندهي امور جوانان وزارت ورزش و جوانان ادارات کل شامل مشارکتهاي جوانان، ازدواج و خانواده، اوقات فراغت و ... فعاليت ميکنند و تمام تلاش اين معاونت و نيروي انساني فعال در آن اين است که جوانان توانمند شوند و مشارکت آنها در مسائل مهم جامعه را جدي بگيريم.
گلزاري افزود: در اداره ازدواج و خانواده نيز تلاش ما ابتدا افزايش رغبت جوانان به ازدواج و تبيين اهميت و تقدس خانواده، اعتماد به همسر، سر و سامان دادن به طلاق است چون 80 درصد طلاق گرفتههاي جامعه زير 30 سال هستند و ما بايد از قبل از ازدواج تا بعد از طلاق جوانان را مديريت کنيم.
کد خبر: 13931019302538
1393/10/19
|