صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | گزارش شفقنا ازدیدار مشاوران روحانی استانداران با مراجع عظام تقلید و علما؛ضعف رسانه ای شیعیان
بازدید این صفحه: 2452          تاریخ انتشار: 1393/10/13 ساعت: 06:29:12
گزارش شفقنا ازدیدار مشاوران روحانی استانداران با مراجع عظام تقلید و علما؛ضعف رسانه ای شیعیان

علما و مراجع تقلید در قم در دیدار با مشاوران روحانی استانداران 30 استان کشور بر توجه به مردم و انتقال مسائل و مشکلات آنها به نمایندگان عالی دولت در استانها و نیز تبیین خدمات ارائه شده توسط دولت به مردم تاکید کردند.

موضوع: اخبار

 

 

به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه)؛

 

 

علما و مراجع تقلید در قم در دیدار با مشاوران روحانی استانداران 30 استان کشور بر توجه به مردم و انتقال مسائل و مشکلات آنها به نمایندگان عالی دولت در استانها و نیز تبیین خدمات ارائه شده توسط دولت به مردم تاکید کردند.

به گزارش شفقنا در قم، مشاوران استانداران در امور روحانیت از 30 استان کشور 10 و 11 دی ماه با حضور در قم به بیان نظرات و آراء خود در زمینه ارائه خدمات بهتر به استانهای محل خدمت خود پرداخته و ضمن استفاده از سخنان اندیشمندان حوزوی با علما و مراجع تقلید هم دیدار و گفتگو کردند.

حضرت آیت‌الله حسین وحید خراسانی: مبادا نسبت به دین مردم تقصیری انجام شود

حضرت آیت‌الله العظمی حسین وحید خراسانی پیش از ظهر پنجشنبه در دیدار مشاوران امور روحانیت استانداران سراسر کشور اظهار کرد: مقام شما مقام مشاور است و شور به قدری مهم است که نص قرآن است که امرهم شوری بینهم.

او تاکید کرد: وقتی یک روحانی مشاور شد، مسئولیت او بسیار سنگین است و اجرش هم قابل وصف نیست.

این مرجع تقلید با بیان اینکه سمت‌ها دائمی نیست اظهار کرد: در قرآن کریم، قیامت ۲۷ اسم دارد که یکی از اسماء آن یوم الحسره است که این حسرت فراگیر است.

آیت‌الله وحید خراسانی گفت: در قیامت، بدان همه در حسرت هستند که چرا خوب نشدند و خوبان در حسرت هستند که چرا خوب‌ تر نشدند.

او گفت: وقتی درجات و مقامات را بررسی می‌کنند اهل درکات متاثر می‌شوند که چرا از آن درجات نصیب آنها نشده است. آنها هم که در درجات هستند در حسرت خواهند بود که اگر می‌توانستند یک قدم بیشتر در راه خدا بردارند ولی بر نداشتند. اگر این جملات را هر کسی سرمشق زندگی قرار دهد دیگر آن روز از آفت حسرت راحت است.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه دین برای هر امری برنامه دارد تصریح کرد: وقتی استانی را به استانداری می‌سپرند، دین آن استان به شما وابسته است، بنابراین مبادا نسبت به دین مردم تقصیری انجام شود.

آیت‌الله وحید خراسانی پاسخ به شبهات، تحکیم عقاید مردم، تهذیب اخلاق مردم و تعلیم احکام را وظیفه روحانیت دانست و افزود: این مسئولیت و مقام به قدری بزرگ است که قرآن کریم می‌فرماید اگر کسی که یک نفس را زنده کند، اجر احیای تمام نفوس بشر از اول خلقت تا انقراض عالم در نامه عمل او نوشته می‌شود.

او به روحانیون توصیه کرد که تلاوت روزانه قرآن کریم را ترک نکنند و در این زمینه گفت: هر حرفی که از کلام الله از سوی شما بیان می‌شود ۱۰ گناه از دفتر سیئات، محو و ۱۰ حسنه در دفتر حسنات ثبت می‌شود و خداوند ۱۰ درجه از درجات به شما می‌دهد.

این مرجع تقلید تاکید کرد: تلاوت روزانه قرآن کریم را با معرفت همراه کنید که در این صورت انقلابی به وجود می‌آید.

آیت‌الله وحید خراسانی ابراز کرد: قرآن کریم را هر روز تلاوت و آن را به حضرت ولی عصر هدیه کنید. کسی که کارش این باشد، اجرش این است که در معیت آن حضرت خواهد بود و راه سعادت انسان و پیشرفت امور در همین است.

او بر لزوم گرامیداشت ایام فاطمیه تاکید کرد و افزود: در ایام فاطمیه مملکت باید جوری منقلب شود که تسلیتی برای قلب امام زمان باشد. اگر شما در مجلس فاتحه مادر کسی قدمی برداشتید آن فرد هر زمان شما را می بیند یادش خواهد بود که در مجلس ختم مادرش چه خدمتی انجام داده است.

این مرجع تقلید اضافه کرد: هیئت‌های مذهبی در استان‌ها همت کنند برای آن مادر پهلوشکسته شب دفن شده که قبرش غریبانه گم شده عزاداری کنند که چه آبرویی نزد همه معصومان خواهند داشت.

آیت‌الله وحید خراسانی گفت: ما سرمایه‌هایی را از دست داده‌ایم ولی هر وقت از خواب بیدار شویم مغتنم است، بنابراین باید جبران مافات کنیم.

به اعتقاد این استاد حوزه، خدمت به کسی که ام الائمه النجبات و بضعه الخاتم الانبیا است قابل مقایسه با عمل دیگری نیست.

 

حضرت آیت الله موسوی اردبیلی:قدرت گفتن «نمی دانم» را هم در خود تقویت کنیم

حضرت آیت الله العظمی موسوی اردبیلی عصر پنجشنبه در جمع مشاوران امور روحانیت استانداران سراسر کشور با بیان اینکه انتخاب مشاوران روحانی برای مدیران ارشد دولتی در هر استان اقدامی قابل توجه است اظهار داشت: همواره مسائلی در مناطق مختلف وجود دارند که نیاز به ورود روحانیون به آنها احساس می شود.

او افزود: انتقال برخی موارد و مشکلات به مسئولان دولتی توسط افراد مطمئن نیازی اساسی است و برای حل این مسائل هم باید از افراد مطمئن بهره جست که مشاوران امور روحانیت استانداران از این دست افراد به شمار می روند.

آیت الله موسوی اردبیلی با بیان اینکه روحانیون باید برای پاسخگویی به شبهات و سوالات نسل امروز آمادگی لازم را داشته باشند خاطرنشان کرد: هیچ کس جز حضرات معصومین(ع) علم غیب ندارد بنابراین باید برای زمانی که از ما سوالاتی می شود آمادگی لازم را کسب کنیم و همچنین قدرت گفتن «نمی دانم» را هم در خود تقویت کنیم تا وقتی که جواب سوالی را نمی دانیم بتوانیم قدم روی نفس خویش بگذاریم.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: مشاوران مسئولان و استانداران باید به صورت شفاف و صحیح رفتار کنند و ‏مشاوره بدهند.‏

گفتنی است در ابتدای این دیدار، حجت الاسلام داوود نمازی مشاور وزیر کشور در امور روحانیت هم طی سخنانی با بیان اینکه برای 29 استاندار مشاور امور روحانیت انتخاب شده است گفت: این امر در سال ‌های پس از انقلاب بی سابقه است.

او با اشاره به همایش سراسری مشاوران امور روحانیت استانداران در قم اظهار کرد: اساتید و مدیران حوزه علمیه و همچنین قائم مقام وزیر کشور در این اجلاس حضور یافتند و مطالبی را در مورد اهمیت و جایگاه کار مشاوران امور روحانیت و همچنین کارکردهای این سمت بیان کردند.

حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی می گوید: نسوختن و جهنم نرفتن هنر نیست. این همه کفار مستضعف را هیچ کسی به جهنم نمی برد، بسیاری از کافران در روستاهای مستضعف چین و شوروی هستند که اصلا نشنیدند اهل بیت(ع) چه کسانی اند. کافر مستضعف که جهنم برو نیست اما بهشت و حشر با اولیای الهی آرزویی است که تنها در سایه نماز شب حاصل می شود.

 

حضرت آیت الله جوادی آملی :هیچ کس در مسائل امنیت و سیاسی در مملکت نباید مشکل داشته باشد.

حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی ظهر چهارشنبه در دیدار جمعی از مشاوران امور روحانیت استانداران 30 استان کشور و معاون سیاسی وزیر کشور با ایشان که در بنیاد بین المللی اسراء برگزار شد، ضمن تسلیت شهادت امام حسن عسکری(ع) اظهار داشت: ما راهی را در پیش داریم که ابدیت است و کسی موفق است که نه راه کسی را ببندد و نه به بیراهه رود چون کسی که راه دیگران را می بندد یا بیراهه می رود توان اداره کشور را ندارد. کسی موفق است که راه به جامعه نشان دهد که نه بیراهه رود و نه راه کسی را ببندد.

او افزود: اما طریق راه، یک ره توشه نیاز دارد و یک مرکب؛ اگر سفر نزدیک باشد نه ره توشه نیاز دارد و نه مرکب اما اگر راه طولانی باشد هم زاد و توشه می خواهد و هم مرکب.

آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه امام حسن عسگری(ع) در حدیثی فرمودند«راه در پیش رو، لقاء الله است »، عنوان کرد: این راه نزدیک نیست بلکه بسیار دور است و شما نیازمند ره توشه و مرکب هستید که خداوند متعال در سوره بقره ره توشه را مشخص کرده و آن پرهیزکاری است.

او با اشاره به حدیث« ان الوصول الي الله سفر لا يدرک الا بامتطاء الليل» گفت: در بیان امام حسن عسکری(ع) مرکب نماز شب عنوان شده است؛ نسوختن و جهنم نرفتن هنر نیست. این همه کفار مستضعف را هیچ کسی به جهنم نمی برد، بسیاری از کافران در روستاهای مستضعف چین و شوروی هستند که اصلا نشنیدند اهل بیت(ع) چه کسانی اند. کافر مستضعف که جهنم برو نیست اما بهشت و حشر با اولیای الهی آرزویی است که تنها در سایه نماز شب حاصل می شود.

مفسّر بزرگ قرآن کریم تاکید کرد: کسی به فکر مردم است که سحر برخیزد و چهل نفر را دعا کند. کسی که ره توشه و مرکب خوب دارد و به بیراهه هم نمی رود و راه مردم را هم نمی بندد می تواند به مردم خدمت کند. چنین کسی دیگر گرفتار حوادث تلخ جاده ای یا آنچه در مالزی و اندونزی اتفاق افتاده است، نخواهد شد.

او تاکید کرد: کسی موفق است که مرکب خوبی داشته باشد و چنین شخصی می داند به چه کسی و کجاها راه دهد و فراز و فرود جاده کجاست. بدون مرکب نمی توان به لقاء الله رسید.

آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه داشتن و دادن راه خوب و غبارروبی از راه از بهترین وظایف مسئولان است، گفت: فکر می کنیم تاخیر در پرواز مشکلی ندارد در حالیکه اینگونه نیست و وزارت کشور علاه بر امور سیاسی عهده دار ناوگان حمل و نقل زمینی، هوایی و ریلی است که شامل سه راه گاراژ، هواپیما و رانندگان است و باید به این امور هم رسیدگی کند.

او تاکید کرد: اداره جامعه به بخشهایی وابسته است که مردم احساس آرامش و امنیت و آزادی کنند؛ اگر خدای ناکرده مشکلی بر گروهی تحمیل شود، تحمّل آن آسان نیست. لذا هیچ کس در مسائل امنیت و سیاسی در مملکت نباید مشکل داشته باشد.

استاد حوزه علمیه تصریح کرد: بهترین راه برای تامین امنیت و استقلال مملکت، مساله اقتصاد است. اقتصاد مقاومتی پشتوانه خوبی برای سیاست کشور و وزارت کشور است چون جامعه ای که مشکل مالی ندارد و استقلال سیاسی اش محفوظ است، می تواند کاملا یار و یاور نظام باشد.

او ادامه داد: معنای اقتصاد مقاومتی این نیست که انسان با واردکردن کالا نظام را تامین کند؛ این مقاومت کاذب است مقاومت سالم این است که ملت روی پای خود بایستد؛ مقاومت با وارد کردن کالا حاصل نمی شود.

آیت الله جوادی آملی با اشاره به سوره نساء، مال و ثروت را عامل قیام دانست و افزود: خداوند ثروت مملکت را عامل ایستادگی قرار داد و لذا فرمود مال مملکت را به دست سفها و وزرا و وکلا و مسئولان با عرضه دهید. سرمایه کشور را به دست کسی ندهید که فکر می کند درآمد نفت قابل بهره برداری است چون این شخص نمی داند که نفت و گاز سرمایه است نه درآمد و نمی داند با فروش نفت و گاز، کشور را اداره کردن اولین روز ورشکستگی است.

او با بیان اینکه کسی که سرمایه و درآمد را نمی فهمد نباید کار را به دست او سپرد، تصریح کرد: منظور از سفیه در این آیه قرآن، سفیه کوی و برزن نیست بلکه مسئولی است که قدرت اداره و مدیریت ندارد.

این مرجع تقلید مشکل کشور را کمبود مدیریت دانست و عنوان کرد: وزارت کشور گرچه مسئول مستقیم اقتصاد نیست اما سهم تعیین کننده ای در مسائل اقتصادی دارد.

او با انتقاد از واردات علوفه و گندم از خارج و گرانی لبنیات به تبع آن، بیان داشت: در کشور صدها هکتار زمین آماده داریم که نه کود می خواهد و نه سمّ بلکه تنها مدیریت می خواهد که آنها را تسطیح کند.

آیت الله جوادی آملی با اشاره به گزارشاتی مبنی بر خودکشی 231 جوان بیکار و فقیر در مسجد سلیمان ابراز داشت: نظام اسلامی جواب خدا را چگونه می دهد؟ این کار آسانی نیست.

او با تاکید بر اینکه هیچ تازیانه ای دردناکتر از فقر نیست، افزود: گرچه این مساله مستقیما به وزارت کشور ربطی ندارد اما در هر حال وزارتخانه ها با یکدیگر مرتبطند.

استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه کشور ایران همه چیز دارد، افزود: هرجا که مردم می خواهند زمین بگیرند، سهمی دولت می خواهد و سهمی هم دیگران؛ تولید علف و گندم که نه کود می خواهد و نه سمّ بلکه عرضه مدیریتی نیاز دارد.

او با اشاره به سخن گهربار امام حسن عسگری(ع) تاکید کرد: بعد از تامین مرکب هوایی، دریایی و زمینی باید به فکر مرکبی اشی که به لقاء الله برسی؛ این معنای نظام اسلامی است. هرچه نظام سرفرازتر باشد ما آبرومندتریم.

آیت الله جوادی آملی با اشاره به درگیریهایی که کشورهای همسایه با تروریستها دارند، گفت: ما در میدان مین هستیم اما به برکت قرآن و عترت و خون پاک شهدا در امنیت به سر می بریم.

او تصریح کرد: همه ما به اندازه خود مسئولیم، اینگونه نیست که درب بهشت را باز کنند و بگویند برو داخل. این همه ناله و ضجّه برهان امام سجاد(ع) در دعای ابوحمزه ثمالی، کتاب عقلی است. درست است که امامان معصومند اما ناله های آنها بی اثر نیست.

استاد حوزه علمیه با اشاره به وجود 6 میلیون جوان بیکار در کشور، گفت: یک صدم جمعیت جهان و 10 درصد امکانات دنیا در ایران است، نیروی فعّال و کشاورز داریم اگر اینها دیر بجنبند زحمت شما کم اثر می شود چون سیاست مملکت بدون اقتصاد ممکن نیست.

او یادآور شد: مردمی که نانشان ضعیف باشد دست به خودکشی می زنند. اولین بار که شنیدم باورم نمی شد که از ایران به داعش بپیوندند، از داعش درنده تر چه کسی است؟ چطور می شود جوان شیعه و سنّی به داعش بپیوندد؟ این از خودکشی بدتر است.

آیت الله جوادی آملی تاکید کرد: هرکجا تعصب جاهلی در کنار قدرت کاذب قرار گیرد، مساوی با شمشیر می شود. از این بدتر چه دارید؟

 

حضرت آیت الله مکارم شیرازی :نباید بودجه های فرهنگی را صرف امور دیگر کرد

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی پیش از ظهر پنجشنبه در دیدار مشاوران امور روحانیت استانداران سراسر کشور با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم(ص) اظهار کرد: ایشان می فرمایند نسیم های سعادت در زندگی هر انسان می وزند که باید از آنها بهره برد و استفاده کرد.

او افزود: نسیم های سعادت در عمر انسان متفاوت هستند؛ نخستین مورد جوانی است که البته همواره باقی نمی ماند بنابراین باید قدر آن را دانست.

آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه نظام مقدس جمهوری اسلامی یکی از مهمترین نسیم های سعادتی است که بر ملت ایران وزیده است گفت: باید این فرصت را مغتنم شمرده و ویرانه های قرن ها عقب ماندگی و ظلم را در این شرایط ترمیم کرد؛ ویرانه های اقتصادی، سیاسی، اخلاقی و فرهنگی زیادی داریم که نتیجه سال ها ظلم و ستم شاهان است.

این مرجع تقلید ادامه داد: شاهان دوره پهلوی حتی تاریخ را هم ویران کردند؛ برخی هم فرقه ضاله را بر سر کار آوردند و این افراد تا نخست وزیری هم ارتقا یافتند یا اینکه می خواستند خط فارسی را هم تغییر دهند تا ارتباط ملت ایران با پیشینه خود را قطع کنند.

او با با تاکید بر اتحاد و همدلی در شرایط کنونی گفت: امروز زمان اختلاف و جناح بازی نیست زیرا نمی دانیم تا کی این فرصت در اختیارمان خواهد بود.

آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به اینکه مشاوران امور روحانیت استانداران هم باید از فرصت خوبی که در اختیارشان قرار گرفته استفاده کنند بیان داشت: امیدواریم این مشاوران تشریفاتی نباشند و واقعا به استانداران مشورت بدهند و همچنین استانداران هم از این مشورت ها استفاده کنند.

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه مشاوران هم باید شرایط زمان و مکان را در نظر بگیرند گفت: به عبارتی نباید انتظار داشت که همه مشکلات یک شبه حل شوند؛ نه تندروی صحیح است و نه سستی و تنبلی، باید به صورت معقول و با شتاب مناسب کارها را پیش برد.

او به مسائل فرهنگی به عنوان یکی از مهمترین حوزه های فعالیت مشاوران امور روحانیت اشاره کرد و افزود: در حال حاضر شرایط فرهنگی کشور نامطلوب است و دلیل اصلی آن شبکه های ماهواره ای و سایت های فاسد هستند که دنیا را به فساد می کشانند.

آیت الله مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: برگزاری همایش های سراسری موجب هماهنگی فعالیت ها می شود و این امر اهمیت زیادی دارد زیرا در دنیای امروز پراکندگی، راه به جایی نمی برد.

این مرجع تقلید با تاکید بر انتقال تجربیات در قالب همایش های سراسری گفت: حضور در قم و بهره مندی از علما و فضلای حوزوی هم دیگر فایده برگزاری همایش هایی است که می توانید برگزار کنید؛ همه همایش ها باید این سه ویژگی را داشته باشند نه اینکه تشریفاتی باشند.

او با بیان اینکه نباید بودجه های فرهنگی را صرف امور دیگر کرد عنوان داشت: مطالعه صحیح یکی از راهکارهای عملکرد صحیح مشاوران امور روحانیت استانداران است.

 

حضرت آیت الله نوری همدانی:حق در کلام بسیار گسترده و در مقام عمل بسیار محدود است

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی پیش از ظهر پنجشنبه در دیدار مشاوران امور روحانیت استانداران سراسر کشور با اشاره به آیه 26 از سوره مبارکه  انفال اظهار کرد: باید به یاد بیاوریم که ملت ایران از نظر اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دچار استضعاف و زیر سلطه اردوگاه های شرق و غرب بودند ولی خداوند موقعیتی را نصیب ما کرد و نظام جمهوری اسلامی مستقر شد.

او افزود: ما جمعیتی بودیم که همه سنگرها را از ما گرفته بودند و سنگرها در دست دشمنان اسلام بود؛ خداوند متعال لطف کرد و این انقلاب را به ثمر رساند بنابراین نباید این نعمت بزرگ را فراموش کنیم بلکه همواره باید شکرگزار باشیم.

نوری همدانی با بیان اینکه سیاستی در کشور ما به وجود آمده که می خواهد قدرت اسلام را برای همه جهانیان به نمایش بگذارد خاطرنشان کرد: امام راحل زمانی که در نجف اشرف، درس ولایت فقیه را آغاز کرد فرمودند اگر می خواهید بدانید مردم مسلمان از نظر فکر و فرهنگ چقدر با اندیشه قرآنی تفاوت دارند باید به رساله های عملیه نگاه کنید.

این مرجع تقلید ادامه داد: در رساله های عملیه چیزی از سیاست اسلام نیامده بود و اگر با قرآن مقایسه می شدند در می یافتیم که مطالب فراوانی هستند که در رساله ها نیامده اند.

او با بیان اینکه اقتصاد، سیاست و فرهنگ اسلامی در رساله های عملیه نیست گفت: در حال حاضر انقلابی به وجود آمده و اسلام را در همه ابعاد در میان مردم حاکم می کند.

نوری همدانی با اشاره به سمت مشاوره در امور روحانیت برای استانداران عنوان کرد: امروز سنگرهایی که در گذشته به دست دشمنان تصرف شده بود در اختیار ما قرار گرفته است.

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه مشاوران امور روحانیت خدمت بسیار بزرگی را می توانند به نظام اسلامی ارائه دهند گفت: سیاست توأم با حق و عدالت و همچنین سیاست همراه با صداقت، ایجاد وحدت و اتحاد میان مسلمانان در برابر سیاست استکبارگران و جنایت کاران همان چیزی است که اسلام به دنبال آن است.

او با اشاره به دخالت کشورهای غربی در جوامع اسلامی خاطرنشان کرد: در گذشته بحرین یکی از مناطقی بوده که علمای شیعه از آنجا بر می خاستند و شیعیان فراوان در آنجا زندگی می کنند ولی امروز آل خلیفه با همکاری آل سعود به سرکوب اعتراضات می پردازند و رهبران شیعه را دستگیر می کنند.

آیت الله نوری همدانی با بیان اینکه حق در کلام بسیار گسترده و در مقام عمل بسیار محدود است گفت: مشاوران امور روحانیت استانداران باید درصدد باشند که حق و عدالت در همه مناطق برقرار باشد.

این مرجع تقلید افزود: یکی از دستورالعمل های کاری شما باید عهدنامه مالک اشتر باشد که امیرالمومنین علی(ع(  به سردار رشید اسلام نوشته است.

او با تاکید بر محبت سرشار به مردم از سوی همه مسوولان و روحانیون گفت: مردم نقشی اساسی در پیروزی و تداوم انقلاب داشته اند و محبت به آنها در راستای مردم سالاری دینی است.

آیت الله نوری همدانی با اشاره به توصیه های موکد و مکرر امام خمینی(ره)مبنی بر توجه و رسیدگی به امور مردم به ویژه محرومان خاطرنشان کرد: مردم ایران در سال 57 و پیش از آن به استقبال گلوله می رفتند و شهدای زیادی را تقدیم اسلام و قرآن کردند تا انقلاب به پیروزی رسید و همین مردم هم بودند که هشت سال در مقابل تهاجم رژیم بعث ایستادند بنابراین باید سیاستی اجرا شود که مردم امیدوار شوند و همه اقدامات نیز در راستای خدمت رسانی به آنها باشد ضمن اینکه باید خدمات دولت ها را برای مردم بیان کرد و آثار انقلاب را در همه ابعاد مادی و معنوی تبیین نمود.

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه مرجعیت شیعه دارای جایگاهی بسیار رفیع و تاثیرگذار است گفت: امام خمینی(ره)فرمودند مردم در سراسر ایران به استقبال گلوله می روند آن هم به خاطر حرفی که مرجعیت شیعه می زند.

 

حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی :دشمنان در مقابل مرجعیت شیعه درمانده شده اند

حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی صبح پنجشنبه در دیدار مشاوران امور روحانیت استانداران با اشاره به گسترش تشیع در سراسر کشورها اظهار کرد: امروز در عراق، شیعیان بر سر کار آمده اند و این امر در تاریخ بی سابقه است زیرا در گذشته شیعیان در رده های دوم و سوم بودند.

او افزود: دشمنان اسلام و قرآن در حال مشاهده این وضعیت و رشد تشیع هستند به همین دلیل تمام تلاش خود را بکار می بندند تا ضربه شان را بزنند؛ ایجاد گروه هایی مانند القاعده و تکفیری ها نیز با هدف تخریب و از بین بردن فرهنگ تشیع بوده است.

حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی با بیان اینکه وظیفه روحانیت شیعه است که در مقابل این هجمه ها ایستادگی کند خاطرنشان کرد: باید در این زمینه به همان شیوه ای که مراجع تقلید و رهبری عمل می کنند کار کنیم.

نماینده تام الاختیار آیت الله سیستانی ادامه داد: فتوای مرجعیت شیعه در عراق برای جهاد با داعش ید غیبی و امدادی الهی بود؛ ایشان فرمودند از فتوای ما نباید سوء استفاده شود بلکه همه اقوام و ادیان از شیعه، سنی، مسیحی و ایزدی باید مقابل تروریست ها بایستند.

او با اشاره به حمله داعش به شمال عراق و کشته شدن 1700 نفر از جوانان شیعه عراقی در یکی از عملیات هایشان گفت: در عین حال هیچ رسانه ای در جهان این خبر را مخابره نکرد و حرکتی صورت نگرفت ولی وقتی چند نفر از پیروان سایر ادیان کشته شدند رسانه های بین المللی هم وارد عمل شده و آن را مخابره کردند.

حجت الاسلام شهرستانی عنوان داشت: ضعف رسانه ای شیعیان یکی از مشکلاتی است که در حال حاضر با آن رو به رو هستیم؛ انتظار ما این است که جهان، حرف ها و اخبار واقعی را از ما و نه از رسانه های معاند و مزدور دریافت کند.

نماینده تام الاختیار آیت الله سیستانی با بیان اینکه امروز دنیای رسانه حرف نخست را می زند گفت: ایران اسلامی در صنعت سینما قوی است و فیلم های خوبی ساخته می شود ولی برخی اختلافات هستند که به ما ضربه می زنند؛ باید اختلافات را کنار گذاشت و مذهب مشترک خود را تبلیغ کنیم.

او تصریح کرد: دشمنان در مقابل مرجعیت شیعه درمانده شده اند؛ بوش 5 بار نامه به آیت الله سیستانی نوشت، این عظمت و قدرت مرجعیت است و باید از این ظرفیت به بهترین نحو استفاده کرد.

حجت الاسلام شهرستانی با بیان اینکه شیعیان ابزارها و ظرفیت های خوبی در اختیار دارند گفت: نقطه ضعف ما عدم مدیریت صحیح بر روی منابع و امکانات است.

نماینده تام الاختیار آیت الله سیستانی تاکید کرد:باید درگیری ها و اختلافات را کنار بگذاریم تنها در این صورت می توانیم بر بسیاری از مشکلات غلبه کنیم.

او با اشاره به اجتماع عظیم میلیونی در اربعین امسال گفت: این امر نشان دهنده عظمت امام حسین(ع) و فرهنگ تشیع است ولی هنوز از این ظرفیت به خوبی استفاده نکرده ایم.

 

رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع):روحانیت شیعه نباید منحصر به ایران شود

رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) ظهر پنجشنبه در دیدار مشاوران استانداران کشور در امور روحانیت با بیان اینکه اساس کشور از ابتدای انقلاب بر دوش روحانیت بوده است، اظهار داشت: مردم روحانیت را به عنوان پیشانی این نظام تلقی می‌کنند ولی در دایره قوه مجریه اساساً حضور روشن و مؤثری در طول دوران گذشته برای روحانیت نمی بینیم.

او با اذعان به حضور روحانیت در چهار دوره ریاست جمهوری در کشور تصریح کرد: با این وجود در میدان اجرا اساساً از روحانیت خبری نبوده است در حالیکه به تناسب در قوه قضائیه حضور روحانیت خیلی چشمگیر است، در قوه مقننه هم روحانیت تا یک حدی حضور دارد که قابل توجه است.

فاضل لنکرانی بیان کرد: گویا از ابتدا تلقی این بوده که در مسائل اجرایی اصلاً روحانیت حضوری نداشته باشد یا گاهی اوقات این تلقی وجود داشت و شاید هم گاهی به عنوان یک برنامه و به عنوان یک سیاستی ابلاغ می شده است آنگونه که من در گوشه و کنار شنیدم، اما آیا این واقعاً درست بوده یا خیر؟

او ادامه داد: مردم امروز از یک روحانی فقط انتظار امور عبادی و معنوی ندارند بلکه انتظار دارند در ریزترین امور شهر و استان‌شان، یک روحانی حضور داشته و نقش مؤثر ایفا کند. به این معنا که مردم دانند که روحانیت دغدغه عمران و آبادانی استان را هم دارد و لذا خدمات تنها به پای دیگران ثبت نشود.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با بیان اینکه امروزه کارنامه دولتها را به پای روحانیت می گذارند، خاطرنشان کرد: اگر دولت موفق و خوب و خدمتگزاری باشد، این برای وجاهت روحانیت بسیار خوب است اما اگر ضرر داشته باشد باز جایگاه روحانیت را در نزد مردم پائین می آورد.

او بیان کرد: هنر یک روحانی این است که خدمتی که دولت می کند را به نحوی به گوش طبقات مختلف اجتماع برساند، لذا مشاوران روحانی می توانید با ائمه جماعات استان ارتباط داشته باشند تا خدمات دولت را برای مردم تبیین کنند و با همفکری خدمات به مردم را گسترش دهید نه اینکه دولت در بازه زمانی مشخصی به ارائه اقدامات انجام شده بپردازد.

فاضل لنکرانی وظیفه مشاوران روحانی را انتقال متقابل خدمات و مسائل به مردم و دولتیان دانست و عنوان کرد: مشاور روحانی باید هم دردهای و آلام جامعه را به بدنه دولت منتقل کند و هم خدماتی که دولت انجام داده است را به مردم منتقل کنند.

او توسعه روحانیت در استان را از جمله دغدغه های روحانی دانست که باید وجود داشته باشد و افزود: توسعه نهاد روحانیت هرچند یکی از راههای آن توسعه حوزه های علمیه است اما راههای دیگری هم دارد که باید پیدا کرده و دنبال کنید.

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: در حال حاضر وقتی یکی از روحانیون برجسته در استانی از دنیا می رود کاملا با فقر روحانیت و بزرگان مواجه می شویم که این نگرانی و ناراحتی است که در دو دهه اخیر بیشتر نمود پیدا کرده است.

او اذعان کرد: امروز در مراکز اصلی حوزه علمیه قم احساس می کنیم نسبت به بعضی از مشکلات راه حلی وجود ندارد، دو سه دهه است یک روحانی بی-سواد بی تقوا در یک جا فقط کارش تکثیر روحانی بیسواد و بی تقوا بوده آن هم از دایره فکر و ذهن خودشان.

فاضل لنکرانی توسعه روحانیت شیعه را یکی از ضرورت‌های حیاتی برای شیعه عنوان کرد و افزود: روحانیت شیعه نباید فقط منحصر به ایران باشد بلکه در همه کشورها باید توسعه پیدا کند؛ بسیاری از مشکلات و گرفتاری های امروز ما ناشی از عدم هوشیاری لازم در دوره های گذشته است. درست است که ولایت فقیه یک رشته ای از ولایت ائمه معصومین (ع) و امام زمان(عج) است اما دایره سربازان و نیروهای امام عصر(عج) توسعه واقعی پیدا نکرده است.

او با اشاره به روایات مختلف در مورد خدمت به مردم و نظام اسلامی گفت: در خیلی از زمانها شعار خوب داده شد، اما واقعاً مردم احساس نمی کردند که دولت در متن آنها حضور دارد امروز ما باید این را عملی کنیم که دولت در متن مردم حضور واقعی داشته باشد نه حضور ریاستی و عنوانی.

استاد خارج فقه حوزه تاکید کرد: مردم باید احساس کنند که دولت به آنها خدمت می کند و دغدغه خدمت به آنها را دارد و این وظیفه اصلی شما مشاوران روحانی استانداران است.

او بر تحکیم و تقویت دولت کنونی به عنوان وظیفه شرعی روحانیون تاکید کرد و در عین حال یادآور شد: این سخن به معنای عدم بیان نقصها و کاستی ها یا کتمان اشکالات آن نیست بلکه این دولت به حمایت روحانیت نیاز دارد.

فاضل لنکرانی به جریانات روز نیز اشاره کرد و ابراز داشت: در جریان هسته ای که بسیار مهم و سرنوشت ساز است، ببینید چه دست هایی در کار بوده که به همینجا هم نرسید! در شش ماه گذشته و یک سال گذشته بعضی از این مخالفین و منتقدین چه تعبیراتی می کردند، در ذهن مردم القا می کردند که مسؤولان هسته ای کشور در مذاکرات کشور را می فروشند و برمی گردند، استقلال کشور را می دهند و یک آب نبات تحویل می گیرند، این وظیفه شماست که به مردم بگوئید این‌ها گروهی هستند که واقعاً دنبال خدمت به مردم هستند.

او با بیان اینکه مسائل هسته ای تا اینجا هم رشد خوبی داشته است، افزود: ایران به این مرحله رسیده است که امروز اوباما تصریح کند که یکی از کشورهای سرنوشت ساز و موفق در منطقه ایران است، ایرانی که این‌ها می خواستند اسمش از صحنه جغرافیایی دنیا حذف شود.

 

کد خبر: 13931013302441
1393/10/13

Share

بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن