بازدید این صفحه: 4021 تاریخ انتشار: 1393/9/20 ساعت: 00:06:29
حضرت آیت الله سبحانی:
تولید های علمی حوزه باید در پاسخ به نیازهای روز جامعه باشد
آیت الله جعفر سبحانی از مراجع عظام تقلید با اشاره به اینکه تولید حوزه اعم از کتب و پایان نامه ها باید در پاسخ به نیازها و برای پرکردن خلاء ها درجامعه باشد، گفت: باید در مطالعات خود به دنبال راههایی باشیم که گره از کار جامعه باز شود.
موضوع: سخنرانی
به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه) به نقل از ایرنا، وی چهارشنبه شب در دومین اجلاسیه مدیران و صاحب نظران حوزوی عرصه پژوهش در مدرسه معصومیه قم خاطرنشان کرد: نباید تولیدهای علمی ما تکرار مکررات باشد بلکه باید به سمت پاسخگویی به مسائل جمعی پیش برویم.
وی همچنین پیشنهاد داد: حوزه علمیه در تحقیقات به سمت کارهای جمعی برود.
آیت الله سبحانی ادامه داد: کارهای فردی خوب است ولی اثر کار جمعی بیشتر بوده، فرد هرچند فوق العاده باشد یک نفر است ولی اگر چند نفر یک پروژه را بنویسند اثر آن بیشتر است و شورای عالی حوزه می تواند این پیشنهاد را تصویب کند.
وی با اشاره به اهمیت قلم در قرآن کریم گفت: در قرآن کریم 39 قسم و 39 پاسخ داریم که از جمله قسم به قلم است، ارتباط بین 'منقسم به' و 'جواب های آن' می تواند موضوع پایان نامه های حوزوی باشد.
این مرجع تقلید ادامه داد: نه تنها قرآن کریم برای قلم احترام قائل است بلکه حدیث رسول خداوند نیز به این مساله تاکید دارد، اگر قلم دانشمندانی مانند شیخ مفید و سید مرتضی و...نبود عقاید شیعه دچار اختلاف می شد، آنها در دوران خود عقاید شیعه را تنظیم کرده و حتی نسبت به عقایدی که شیخ صدوق تنظیم کرده بود نیز حاشیه زدند.
آیت الله سبحانی اظهار کرد: اگر اقدام علمای پیشین نبود ما امروز وارث چنین گنجینه هایی نبودیم و اگر قلم نبود بشر در همان تمدن اولیه باقی می ماند و به مرحله بعدی نمی رفت، هر چند بیان نیز در کنار قلم موثر است ولی اهمیت قلم بیشتر می باشد.
وی با اشاره به تلاش برخی برای ایجاد اختلاف در قرائت قرآن نیز گفت: برخی برای اینکه قرآن را با چند قرائت بخوانند، ایجاد اختلاف قرائت می کنند در حالی که قرآن کریم کتاب واحد است و قرائت آن هم باید واحد باشد، اگر قرآن با اختلاف قرائت نوشته شود آبروی آن خدشه دار می شود.
آیت الله سبحانی اظهار داشت: کسانی که می گویند شیعه نسبت به قرآن کم اهمیت است سخت در اشتباه هستند،علامه مجلسی در بحار ابتدا آیات قرآن را آورده و بعد سراغ روایات رفتند.
وی در پایان گفت: در سال 1322 شمسی یک نفر کتابچه ای به عنوان اسرار هزار ساله نوشته و قوانین اسلام را با گرایش وهابی زیر سوال برد به همین دلیل امام راحل دو ماه دروس خود را تعطیل کرده و کتاب کشف الاسرار را در پاسخ به آن نوشته که بسیار مفید بود و در حقیقت آبی بر آن آتش بود، بنابراین باید تحقیقات ما به سمت پاسخگویی به شبهات و نیازهای روز جامعه، سوق داده شود.
معاون پژوهشی حوزه علمیه استان قم نیز دراین اجلاسیه گفت: تعداد 10 پایان نامه حوزوی سطح چهار حوزه از میان تعداد زیادی از پایان نامه ها انتخاب و در دو مرحله مورد ارزیابی قرار گرفتند، تجلیل قرار گرفتند
حجت الاسلام والمسلمین محمد رفیعی اظهار کرد: این پایان نامه ها بر اساس شاخص های خاص از نظر کیفی و کمی نسبت به سایر پایان نامه رتبه بهتری کسب کرده و شایسته تقدیر شناخته شدند.
وی هدف دیگر از برگزاری این اجلاسیه را ارج نهادن به سنت دیرینه پژوهش در حوزه های علمیه و تجلیل از پژوهشگران حوزوی ذکر کرد.
کد خبر: 1393920302298
1393/9/20
|