بازدید این صفحه: 5858 تاریخ انتشار: 1392/3/11 ساعت: 01:12:20
حضرت آیت الله مکارم شیرازی:
معارف دینی از قم در سراسر جهان منتشر میشوند/ اساس نامه مجمع اساتید حوزوی تهیه شده است
یکی از مراجع تقلید در قم گفت: امروز معارف دینی و حوزوی از طریق رسانهها و سایت های مختلف به سراسر جهان میرسد و این امر افتخار بزرگی برای جهان تشیع محسوب میشود.
موضوع: حوزه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرجع ما به نقل از شفقنا، حضرت آیتالله العظمی ناصر مکارم شیرازی در پانزدهمین اجلاسیه اساتید سطح عالی و خارج حوزه علمیه قم که پیش از ظهر امروز در تالار قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار شد با بیان اینکه حوزه علمیه قم مهمترین حوزه علمیه دینی در سراسر جهان است اظهار کرد: در مناطق دیگر هم حوزههایی وجود دارند اما به این عظمت نیستند.
او افزود: امروز معارف دینی و حوزوی از طریق رسانهها و سایت های مختلف به سراسر جهان میرسد و این امر افتخار بزرگی برای جهان تشیع محسوب میشود و در این میان اساتید نقشی اساسی در این توسعه دینی دارند.
این مرجع تقلید با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) عنوان داشت: مداد علما و دانشمندان بر خون شهدا برتری دارد و این امر گویای اهمیتی است که اسلام برای علم و عالم قائل شده است؛ این حدیث ناظر به دانشمندانی است که اهل تالیف و انتشار علم باشند و آثاری از خود به جا بگذارند وگرنه کسانی که دانش خود را به گور میبرند مشمول این روایت نمیشوند.
او ادامه داد: امروز آثار علمی فراوانی از حوزه علمیه قم به جهان تشیع و اسلام معرفی میشود اما اساتید باید توجه داشته باشند که از کارهای تکراری پرهیز کنند و کتابهایی را بنویسند که منشأ آثار و برکاتی جدید باشد.
آیتالله مکارم شیرازی با بیان اینکه تکرار نوشتههای دیگران اتلاف وقت و نه خدمت به علم محسوب میشود خاطرنشان کرد: در گذشته مجمع اساتیدی وجود داشت اما پس از آن مدیریت حوزه و شورای عالی و نیز جامعه مدرسین درصدد راهاندازی تشکیلاتی به نام مجمع اساتید بودند و اخیرا تشکل سومی هم اعلام موجودیت کرده و به نظر من این امر یعنی وجود سه مجمع در کنار هم شاید موجب اختلافهایی بشود بنابراین به فکر هماهنگ کردن و یکی کردن آنها افتادیم و به همین دلیل پنج نفر از مدیریت حوزه و جامعه مدرسین و نیز پنج نفر از مجمع سابق جمع شدند و اساسنامهای نوشتند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم اضافه کرد: در نهایت و پس از رایزنی های فراوان اساسنامهای نسبتا کامل تهیه شد اما پرونده برخی ملحقات هنوز باز است تا اساسنامه کامل شود.
او با بیان اینکه اصول این اساسنامه بر استقلال کامل مجمع اساتید حوزوی است گفت: حمایت از نظام اسلامی و رهبری و نیز هماهنگی با جامعه مدرسین، مدیریت حوزه و شورای عالی در این اساسنامه گنجانده شده است.
آیتالله مکارم شیرازی با بیان اینکه شورای سیاستگذاری از میان اساتید انتخاب خواهند شد عنوان داشت: اساتیدی که سابقه 25 سال تدریس سطوح عالی و خارج در حوزه علمیه داشته باشند میتوانند کاندیدای شورا شوند و کسانی که 15 سال سابقه تدریس داشته باشند حق رای خواهند داشت.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: شورای اجرایی هم هفت نفر خواهند بود و به وسیله رای اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه انتخاب خواهند شد و امور مربوط به مصوبات توسط شورای سیاستگذاری را اجرا خواهند کرد و بدین وسیله از تشکیل مجمعهای مختلف و اختلاف جلوگیری خواهد شد.
او با اشاره به شرایط امروز حوزههای علمیه بیان داشت: اختلافات داخلی حوزه در تمام جهان تشیع و نظام اسلامی تاثیرگذار خواهند بود.
آیتالله مکارم شیرازی اختیارات مجمع اساتید را مورد توجه قرار داد و افزود: این مجمع میتواند در مورد نظام درسی و کتابهای حوزوی بررسی و مطالعه کند و موارد جدید را به مدیریت و شورای عالی حوزههای علمیه ارائه خواهند کرد و در واقع از نظرات اساتید در تدریس بهره گرفته میشود.
استاد خارج فقه حوزه علمیه قم با بیان اینکه مجمع اساتید میتواند نفراتی را برای عضویت در جامعه مدرسین معرفی کند گفت: اعضای شورای عالی بر اساس قانون فعلی توسط جامعه مدرسین به مراجع تقلید پیشنهاد داده میشوند اما در برنامه جدید نیمی از اعضای شورا توسط مجمع اساتید به مراجع تقلید پیشنهاد خواهند شد و رهبر معظم انقلاب هم در این زمینه نظر میدهند.
او با تاکید بر پرهیز از اختلاف و افراط و تفریط در تشکیل مجمع اساتید بیان داشت: با وجود مشغله فراوان، وقت زیادی برای نوشتن اساسنامه این مجمع گذاشتم و امیدوارم این امر موجب وحدتی فراگیر در حوزه علمیه قم بشود.
کد خبر: 139231130221
1392/3/11
|