صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | با ابهامات فراوانی درزمینه سیره حکومتی امام علی(ع) مواجه هستیم
بازدید این صفحه: 4005          تاریخ انتشار: 1393/7/24 ساعت: 10:03:07
آیت الله استادی:
با ابهامات فراوانی درزمینه سیره حکومتی امام علی(ع) مواجه هستیم

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم شیوه عملی حکومت علی(ع) را دارای ابهامات و سئوالات مهمی دانست و خواستار تتبع و تحقیق در این زمینه از سوی متخصصان فن شد و گفت: به طور کلی گفتار و رفتار ائمه تا جایی که قرینه بر تقیّه نباشد، بر ما حجت است هرچند در سیره ائمه(ع) ابهامات برای ما فراوان است.

موضوع: سخنرانی



به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه) به نقل از شفقنا؛



آیت الله رضا استادی امروز در نخستین پیش نشست همایش بین المللی حکومت علوی نگاهی پس از 14 قرن در دانشگاه مفید با بیان اینکه در زمینه سیره عملی حکومتی امام علی(ع) چیزی در دست نداریم، اظهار داشت: قرآن و روایات ما را به نماز دعوت می کنند و پیامبر(ص) نمونه عملی در این زمینه است و لذا اگر کسی بگوید می خواهم مانند رسول خدا نماز بخوانم اما نمی توانم، حرف او پذیرفته نیست.

او با اشاره به حکومت پنج ساله امیرمومنان(ع) بر جامعه مسلمانان و قرار گرفتن دنیا معارف الهی در اختیار بشر گفت: تنها کلیاتی از حکومت امام علی(ع) در دست داریم و منابع ما در زمینه جزئیات حکومت ایشان محدود است و هرکجا کم می آورند از عهدنامه مالک اشتر استفاده می کنند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: در زمینه حکومت نمی توان از روی احساسات سخن گفت بلکه باید دنبال سند بود و لذا اگر می خواهیم حکومت علی(ع) را ارائه دهیم باید منابعی داشته باشیم که مانند مسائل فقهی بتوان به انها استناد کرد.

او به ذکر مثالهایی در این زمینه پرداخت و گفت: در منابع امده است که علی(ع) در روز دوم خلافت خویش دستور داد پولها را مساوی تقسیم کنند اما سئوال این است که آیا هرروز و هرساله پولهای بیت المال بین مردم تقسیم می شد؟ آیا علاوه بر مردان به زنان هم سهمی می رسید؟ اینها ریزجزئیاتی است که متاسفانه در مورد آنها سندی در دست نداریم.

استادی با بیان این مطلب که سئوالات فراوانی در مورد عصر امام علی(ع) وجود دارد، ابراز داشت: برخی گمان می کنند مردم پس از 25 سال به اشتباه خود پی بردند و شیعه شدند در حالیکه اینگونه نیست و در حقیقت علی(ع) خلافت بر سنّی ها را قبول کرد.

او پاسخ به سئوالات و ابهامات در خصوص خلافت پنج ساله امیرالمومنین(ع) را نیازمند تحقیق و تتبّع دانست و افزود: اگر به کلیات اکتفا کنیم همه قبول دارند که علی(ع) سراسر زهد و عدالت بود اما مساله این است که سئوالات و ابهامات در زمینه حکومت پیشوای اول شیعیان فراوان است؛ به طور کلی گفتار و رفتار ائمه تا جایی که قرینه بر تقیّه نباشد، بر ما حجت است هرچند در سیره ائمه(ع) ابهامات برای ما فراوان است.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به وجود احادیث از ائمه(ع) و به ویژه سخنان حضرت علی(ع) در نهج البلاغه گفت: همانگونه که آیات قرآن کریم شان نزول دارد، احادیث هم شان صدور دارند و جایی که سیره ائمه(ع) مبیّن است باید آنها را به کار بست.

او با بیان اینکه در صورت روشن شدن زوایای مختلف سیره حکومتی امام علی(ع) الگویی به مسئولان می توان دست داد، عنوان داشت: تشکیل حکومت تدریجی است اما مهم این است که باید روز به روز در جهت اصلاح باشد.

استادی در پایان تاکید کرد: مردم کوفه و عراق حضرت علی(ع) را نه به عنوان وصی پیامبر(ص) بلکه به عنوان خلیفه چهارم پذیرفتند و می بینیم مشکلات فراوانی برای علی(ع) بود.

کد خبر: 1393724301833
1393/7/24

Share

بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن