* بیداری اسلامی در 150 سال اخیر با شعار بازگشت به قرآن شروع شد و انقلاب اسلامی ایران هم با این ندا حرکت کرد.
* براساس سخن امام خمینی (ره) اگر انسان بخواهد متحرک شود و حرکتهایش را در مسیر تکامل ادامه دهد قرآن را باید راهنمای خود قرار دهد. این نگاه از ناحیه امام خمینی (ره) و در ادامه مقام معظم رهبری پیوسته مورد تاکید قرار دارد. این نگاه به قرآن باید راهنمای زندگی فردی و اجتماعی قرار بگیرد.
* ما امروز نیاز به تولید اندیشه قرآنی داریم. باید مولدانی باشند که آنها راهی به معرفتهای ما به قرآن پیدا کنند. از سویی سنخیت پیدا کردن وجودی با قرآن کار کوچکی نیست. کسانی که به این حبل متصل میشوند، شأن بالایی دارند. در روزگار ما علامه طباطبایی این پرچم را بردوش گرفت و شاگردانی پروراند که آیتالله جوادی آملی در میان شاگردان ایشان از چهرههای برجستهاند.
* آیتالله جوادی آملی مدرسهاي فکری و معرفتی را بنیان نهادند که ویژگی این مکتب محوریت آن براساس قرآن است. ایشان علاوه بر شاگردی علامه طباطبایی، 5 دهه است که به تدریس و تألیف در حوزه قرآن پرداخته و هیچ گاه با قرآن فاصله نداشته و حلاوت قرآن در ایشان همیشه تازه بوده است و اگر به علوم دیگر نظیر فلسفه، عرفان و فقه پرداخته، همیشه با قرآن بوده است. لذا یکی از مولدان اندیشه ناب قرآنی در زمان ما آیتالله جوادی آملی است.
* ارائه 50 جلد تفسیر، ده ها جلد تالیف قرآنی و هزاران ساعت تدریس قرآنی، ایشان را به عنوان یک مائده الهی و آسمانی و یکی از مولدان گنجینه قرآنی در کشور مطرح کرده است. در این راستا اگر این نعمت به مصرف و توزیع درست منجر نشود نوعی اسراف نعمت الهی است.
* از مدتها پیش این صحبت مطرح بود که اندیشههای قرآنی آیتالله جوادی آملی شبکه درست مصرف و توزیع پیدا کند که در غیر این صورت اجحافی در حق ایشان است. در همین راستا موسسه اسراء از مدتها پیش به موضوع توزیع و مصرف اندیشههای قرآنی ایشان فکر کرد. به اعتقاد من جشنواره ملی ملکوت نیز بستر مناسبی برای توزیع و بهره مندی از اندیشههای قرآنی آیتالله جوادی آملی است.
* توزیع و مصرف آرا و اندیشههای قرآنی آیتالله جوادی آملی در چند سطح مختلف باید شکل بگیرد. نخبگان و دانشمندان علوم مختلف کشور که اطلاعات قرآنی آنها ممکن است زیاد نباشد، فرهیختگان و دانشجویان مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و عموم مردم، عمده گروه هدف در شبکه مصرف و توزیع اندیشههای آیتالله جوادی آملی هستند که در «جشنواره ملی ملکوت» به هر سه گروه فکر شده است.
* 5 نهاد خانواده، آموزش و پرورش، مسجد و شبکههای مذهبی، رسانهها و هنر نقش مهمی در توزیع این اندیشهها برعهده دارند. معاونت فرهنگی ارشاد تلاش دارد با این نهادهای چندگانه ارتباط برقرار کند و امیدواریم بتوانیم با بسیج امکاناتی که در اختیار داریم بین تولید اندیشه ناب قرآنی آیتالله جوادی آملی و شبکه 5گانه توزیع نسبت برقرار کنیم.
|