حضرت آیتالله العظمی سیستانی مرجع اعلای شیعیان به چند سوال دربارهی آرایش زنان پاسخ گفته است.
به گزارش مرجع ما به نقل از شفقنا، متن پرسش های مطرح شده و پاسخ های این مرجع تقلید بدین شرح است:
موضوع: استفتائی
حضرت آیتالله العظمی سیستانی مرجع اعلای شیعیان به چند سوال دربارهی آرایش زنان پاسخ گفته است.
به گزارش مرجع ما به نقل از شفقنا، متن پرسش های مطرح شده و پاسخ های این مرجع تقلید بدین شرح است:
پرسش: برخی از زنان هستند که آرایشی ملایم بر صورتشان میزنند با این استدلال که «ملایم است و باعث تحریک نمیشود و اگر حرام هم باشد حرامش اندک است و چون آنها هم مثل هر انسان دیگری هستند، دوست دارند حس کنند ظاهرشان در نظر دیگران پذیرفتنی است و نه چیزی بیش از این». از خداوند میخواهیم شما را در هر خیری موفق گرداند و از شما خواستاریم ما را با نصحیتی پدرانه بهرهمند سازید تا مگر خدا صلاح ما و صلاح آنها را در آن قرار دهد.
پاسخ: حضور زن در مقابل مرد نامحرم در حالی که ذرهای آرایش داشته باشد مطلقا حرام است، و آنچه ذکر شد عذری برای ارتکاب این حرام نیست، و بر زن مومنه واجب است که به جمیع احکام شرعی پایبند باشد.
پرسش: در کشورهای غربی متدوال شده که لنزهای رنگی بر چشم می چسبانند آیا چنین کاری به قصد آرایش و آشکار شدن در برابر انظار مردان نامحرم، جایز است؟
پاسخ: اگر عرفا زینت شمرده شود جایز نیست.
پرسش: زنی که روی خود را نمی گیرد می تواند موهای صورت و ابروان را بردارد و پودر طبیعی و سبک بر صورت بزند؟
پاسخ: برداشتن موی صورت، و باریک کردن ابروان، مانع از باز گذاشتن رو نمی شود به شرط آنکه از افتادن در گناه ایمن باشد و باز گذاشتن صورت به انگیزه نگاه نامحرمان به او نباشد.ولی پس از به کار بردن پودر و وسایل آرایشی، پوشاندن صورت واجب است.
پرسش: برخی آرایشگاههای زنانه به کارگر زن، احتیاج دارند آیا یک زن مسلمان می تواند در چنین آرایشگاهی مشغول کار شود و زنان بی حجاب را اعم از مسلمان و غیر مسلمان که در برابر مردان نامحرم، آرایش کرده ظاهر می شوند، آرایش کند؟
پاسخ: آرایش کردن دیگران به خودی خود اشکال ندارد. ولی اگر آرایش کردن آنان نوعی ترویج فساد و اشاعه گناه محسوب گردد او چنان حقی را ندارد، امّا تحقّق این عنوان بعید به نظر می رسد.
پرسش: در آرایشگاه کار می کنم و کار کاشت ناخن انجام می دهم آیا کار من اشکال دارد و حقوقی که دریافت می کنم چی؟
پاسخ: مزد گرفتن برای این کار که مانع از صحت وضو وغسل می شود صحیح نیست ولی آرایشگر اگر می داند که طرف در هر حال راضی به تصرف او در ﭘول ﭘرداختی است می تواند در آن تصرف کند. در ضمن وظیفه دارد حکم شرعی در مسأله را به او تذکر دهد در صورتیکه احتمال دهد مؤثر واقع شود.