صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | علمای جهان اسلام با مهار افراطی گری به همگرایی جهان اسلام کمک کنند
بازدید این صفحه: 2350          تاریخ انتشار: 1393/5/22 ساعت: 03:27:22
حجة الاسلام لک زایی:
علمای جهان اسلام با مهار افراطی گری به همگرایی جهان اسلام کمک کنند

معاون فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت(ع) معتقد است: درگیری های اسراییل با مردم غزه نشان می دهد که محور مقاومت همچنان مقتدرانه عمل می کند و هرگز شکسته نخواهد شد. مشکل اصلی جهان اسلام، گروه های افراطی هستند و این وظیفه نخبگان و علمای جهان اسلام است که برای کنترل و مهار این جریان افراط گرایی تلاش کنند و به وحدت و قدرت و همگرایی جهان و اسلام بیفزایند.

موضوع: اخبار

 

 

به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه) به نقل از شفقنا، معاون فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت(ع) معتقد است: درگیری های اسراییل با مردم غزه نشان می دهد که محور مقاومت همچنان مقتدرانه عمل می کند و هرگز شکسته نخواهد شد. مشکل اصلی جهان اسلام، گروه های افراطی هستند و این وظیفه نخبگان و علمای جهان اسلام است که برای کنترل و مهار این جریان افراط گرایی تلاش کنند و به وحدت و قدرت و همگرایی جهان و اسلام بیفزایند.

حجت الاسلام والمسلمین نجف لک زایی در گفت وگویی در مورد سازماندهی شده بودن اتفاقات اخیر در عراق و سوریه و از سوی دیگر نقش مقاومت در برخورد با این وقایع، اظهار کرد: در مورد این مساله که آنچه امروز اتفاق افتاده، سازماندهی شده است یا خیر، نظر قاطعی نمی توان داد اما آنچه مسلم است اینکه هرکشور و هر قدرتی در دنیا و حتی هر فردی چه سیاست مدار و چه مذهبی، برای آینده خود برنامه هایی دارد و می خواهد که دنیا و محیط پیرامون را مطابق ایده های خود بسازد.

او ادامه داد: بخشی ازاتفاقاتی که می افتد به طور طبیعی محصول این کارگزاران و عوامل مختلفی است که برای ساختن جوامع مطابق با ایده های خود فعال هستند؛ البته همیشه نتیجه ای که حاصل می شود مطابق برنامه ریزی های انجام شده نیست. به این دلیل که طبیعتا منافع فاعل ها، کارگزاران و نهادهای مختلف دچار تعارض است و امکان دارد آن شخص یا قدرت برای رسیدن به هدفی برنامه ریزی کرده باشد اما قدرت ها و گروه های رقیب موفق شوند و در نتیجه آن اتفاقی که او می خواسته، نیفتد؛ منطقه ما هم همین گونه است.

رییس پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی یادآور شد: می توان گفت منطقه خاورمیانه یا آسیای جنوب غربی با دو جریان معارض روبروست؛ یکی جریان قدرت های بزرگ که  به دنبال اهداف و منافع خود هستند و دیگری هم اراده مردم که اینها هم دنبال برنامه ها و اهداف خود هستند و ما آن را به عنوان جریان بیداری اسلامی می شناسیم.

او بیان کرد: جریان بیداری اسلامی که چند سال پیش اتفاق افتاد، نتایج مهم و برجسته ای از قبیل حذف دیکتاتورهای دست نشانده و همین طور مبارزه با روند غرب گرایی در منطقه داشت.

صف آرایی اراده مردمی و نیروهای استکباری در سطح منطقه مقابل یکدیگر کرده اند

لک زایی  تصریح کرد: آنچه که غرب در وهله اول پیگیری می کرد، دفاع از حاکمان دست نشانده کشورهای درگیر انقلاب بود اما وقتی دید این اقدام راه به جایی نمی برد، سعی کرد مسیری را در پیش گیرد که جریان بیداری اسلامی و حرکت مردمی را کنترل کند و به خدمت در آورد که به همین شکل ادامه پیدا می کند.

او عنوان کرد: کشورهای منطقه نیز در قبال این وقایع به دو دسته تقسیم می شوند؛ کشورهایی که در کنار مردم بودند و می خواستند آن اراده مردمی اتفاق بیفتد از جمله کشورهایی مانند جمهوری اسلامی ایران که خواستار شکوفایی و رشد این بیداری ملت ها بودند. این تفکر برگرفته از اصول فکری و سیاسی آنها در جهت جریان تقریب، وحدت و همزیستی مسالمت آمیز همه اقشار، مذاهب و پیروان ادیان مختلف است.

معاون فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: دسته دیگر، کشورهای مخالف اراده مردم و در راس آنها آمریکا و اسراییل هستند که طبیعتا هدف اصلی آنها مبارزه با کسانی است که می خواهند با نظام سلطه مبارزه کنند. بر این اساس یکی از برنامه هایی هم که اینها از سال های گذشته در دستور کار خود قرار داده بودند، دامن زدن به جنگ های مذهبی و اختلافات دینی بود. این برنامه در سطح منطقه پیگیری شد و در واقع آرایش قدرت و نزاعی که در منطقه وجود دارد، اینگونه است که دو اراده استکباری و مردمی با یکدیگر مقابله می کنند و طبق وعده های الهی ما اطمینان داریم که برنده این میدان، جریان حق خواهد بود.
او با اشاره به پیگیری مباحث شیعه هراسی، اسلام هراسی و ایران هراسی از سوی جریان سلطه تاکید کرد: هر کدام از این مباحث در سطحی برای نظام سلطه منافعی داشته است و البته متاسفانه نیروهای افراطی در درون جهان اسلام هم آگاهانه یا ناآگاهانه به این حرکت ها دامن زدند. بحث اصلی این است که ما باید حواسمان به جریان تقابل حق و باطل در سطح جهانی باشد یعنی به لحاظ تحلیلی باید مراقب باشیم که اولویتهای ما جا به جا نشود و دشمن اصلی را فراموش نکنیم.

هدف از طرح هلال شیعی، غافل کردن ما از شکل گیری هلال عثمانی در منطقه بود

لک زایی در ادامه به طرح نظریه هلال شیعی اشاره و آن را عاملی برای دامن زدن به جریان شیعه هراسی و ایران هراسی دانست و گفت: مهمترین هدف طراحان این نظریه، غافل ساختن ما از هلال عثمانی یا هلال غربی بود که داشت در منطقه با رهبری ترکیه اتفاق می افتاد. در حقیقت اینها برنامه ریزی کرده بودند که آن مسیری که سابق بر این امپراتوری عثمانی داشت طی می کرد را به صورت هلالی از ترکیه تا مراکش طی کنند بنابراین طرح هلال شیعی برای غافل کردن ما از این قصه بود.

او ادامه داد: یکی از دلایلی که اینها از بحران در سوریه با جدیت تمام حمایت کردند، همین مساله است؛ آنها تصورشان این بود که با اتفاقات رخ داده در ترکیه می توانند رهبری جهان اسلام را در اختیار بگیرند اما تفرقه و عدم انسجام در بین اردوگاه حامیان بحران در سوریه سبب شده که موفقیت لازم را کسب نکنند. به این معنا که از یک سو ترکیه و از سوی دیگر جریان عربستان است که که می خواهد رهبری را در جهان به عهده بگیرد. اینها رقیب کوچکتری هم به نام قطر پیدا کردند که آن هم می خواست در این قضایا سهمی داشته باشد.

جریان های افراطی بر روند استقبال اروپاییان از اسلام تاثیر می گذارند

رییس پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بیان کرد: این عدم انسجام بین داعیان رهبری جهان اسلام باعث شد که کشورهایی مثل سوریه یا بعضی کشورهایی که در آن ها جریان بیداری اسلامی اتفاق افتاده بود، دچار اختلافات جدی و اساسی شوند. به عبارت دیگر بخشی از اتفاقاتی که در حال حاضر در حال به وقوع  پیوستن در منطقه است، محصول همین اختلافاتی به شمار می رود که بین اینها افتاده است. بخشی از انرژی آمریکا و غرب هم متوجه این بود که بتواند اینها را هماهنگ کنند و روبروی جریان مقاومت اسلامی قرار دهند.

او با اشاره به مذاکرات اوباما با پادشاه عربستان اظهار کرد: با وجود انجام این دیدار و مذاکرات اما مشاهده می شود که این گروه ها همچنان دچار اختلافات جدی هستند؛ همین سبب می شود که امیدوار باشیم توفیقی در حرکت های خود پیدا نکنند.

لک زایی با بیان اینکه به نظر نمی رسد، نظام سلطه هم وضعیت بدی داشته باشد، گفت: نظام سلطه هم از وضعیت موجود راضی است به خاطر اینکه احساس می کنند از هر طرفی که کشته بشوند - چه از جریان تخریب و چه از جریان کشتار در جهان اسلام-  به نفع آنهاست.

او با اشاره به تاثیرگذاری این کشتارها و جریانهای افراطی بر روند استقبال از دین اسلام به ویژه در اروپا و آمریکا تصریح کرد: وجود بحرانهای امنیتی در مناطقی از جهان اسلام سبب خواهد شد که یک مقدار جریان توجه به اسلام که در خود غرب و اروپا و آمریکا از سالهای پیش با شدت و حدت داشت پیش می رفت، کند شده و بعضی جاها هم متوقف شود.

غرب اسلام هراسی را با استفاده از موج رسانه ای به شدت دنبال می کند

معاون فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت(ع) ادامه داد: تمام این مسایل سبب می شود که اینها جریان اسلام هراسی را -با یک موج رسانه ای- در خود اروپا و آمریکا به شدت پیگیری کنند. در حقیقت اینها از جهلی که برخی از گروه های افراطی در جهان اسلام گرفتارش هستند، استفاده و حتی حسادت ها را تحریک می کنند و گروه های مختلف را به جان هم می اندازند. از سوی دیگر با اعزام خبرنگاران و برجسته کردن این اتفاقات به لحاظ رسانه ای، به آن جریان اسلام هراسی هم در سطح کلان ادامه می دهند.

او با بیان اینکه قدرت های استکباری اهداف مختلفی را پیگیری می کنند، خاطرنشان کرد: هر کدام از این کشورهای قدرتمند اهداف متنوعی را پیگیری می کنند البته دوست دارند اهداف به شکل حداکثری اتفاق بیفتد یعنی هم بتوانند جمهوری اسلامی ایران را مهار کنند، هم بتوانند درعراق، سوریه و کشورهای دیگر ابتکارعمل را به دست گیرند اما آنچه در صحنه عمل رخ می دهد، همیشه مطابق خواسته های این کشورهایی که برنامه ریزی می کنند نیست.

لک زایی در مورد مواضع مختلف قدرت های استکباری در قبال داعش گفت: در این زمینه چند نکته وجود دارد؛ یکی اینکه بالاخره ما با پدیده نیروهای افراطی نه تنها در جهان اسلام بلکه در دنیا روبرو هستیم و اینها فضایی را ایجاد کردند تا این نیروهای افراطی را با تعبیه کانال هایی از کشورهای مختلف به این مناطق سوق بدهند و این انرژی نیروها همینجا تخلیه شود و بخش عمده ای از اینها از بین بروند. نکته دوم اینکه وقتی این نیروها را در این مناطق می آورند، در قالب استفاده از روش های چماقی به اهدافی که از طریق فشار به کشورهای مختلف دست پیدا نکردند، دست پیدا خواهند کرد.

او ادامه داد: نکته دیگر اینکه این فضاها یک فضای تنفسی برای اسراییل به وجود می آورد یعنی وقتی چنین اقداماتی از قبیل تخریب آثار قدیمی و باستانی و نمادهای مذهبی و قبور انبیاء در سطح منطقه  در حال وقوع است، به لحاظ روانی فضای ذهنی برای تخریب مسجدالاقصی را فراهم می کند. به این معنا که می خواهد یک فضای تنفسی برای رژیم غاصب صهیونیستی ایجاد شود و ما می توانیم تفاوتی بین منافع و اهداف غرب و بخشی هم بین کشورهای منطقه قایل شویم.

رییس پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه به لحاظ نگاه غربی ها تخریب و جنگ در جهان اسلام موضوعیت دارد، گفت: این جنگ و درگیری و تخریب به نفع غربی هاست چون آنها دوست دارند جمهوری اسلامی ایران به هر طریقی تحت فشار قرار بگیرد؛ همچنانکه تاکنون به اشکال مختلف با تحریم های خود آن را تحت فشار قرار داده اند. هر کدام از زاویه منافعی که دارند به شکل ابزاری از این ها استفاده می کنند اما تجربه تاریخی به ما می گوید که گروه های افراطی و رادیکالی،  آینده و دوام ندارند؛ همانطور که خوارج در تاریخ اسلام عمر چندانی نکردند و زود از بین رفتند. نیروهای افراطی در واقع خودشان عمر خود را کوتاه می کنند، هرچند در همان عمر کوتاه خود خسارت های عظیمی وارد می کنند.

او با اشاره به نقش محور مقاومت در پیروزی برابر اسراییل در خصوص شکننده بودن این جبهه با توجه به بحران های اخیر در منطقه اظهار کرد: من موافق نیستم که محور مقاومت شکننده شده باشد چنانچه در حال حاضر آنچه در غزه اتفاق می افتد، این را تایید نمی کند. ما برای اولین بار است که در غزه شاهد پدیده جدیدی هستیم و آن حجم کشته های نظامی اسراییل است. در نبردهای قبلی ارتش اسراییل این مقدار کشته را متحمل نمی شد. تجربه تاریخی جلوی چشم ماست. یک کشته هم برای آنان فراوان است و مردم دنیا این را در مبادلات اسرا شاهد بودند در حالی که امروز حجم قابل توجهی کشته داده اند؛ البته آمارها مختلف است.

لک زایی ادامه داد: نیروهای مقاومت توانستند به داخل ارتش اسراییل نفوذ کنند و با شیوه های مختلف از آن ها تلفات بگیرند. در حال حاضر اینها با مجموعه کوچکی به نام غزه که نه امکانات پدافند هوایی دارد و نه ارتشی داردف مواجه هستند. حتی موشک هایی هم که در غزه دارند، با قدرت تخریب بالا نیست؛ یک موشک معمولی است که عمده آن ها در آنجا ساخته می شود پس نمی توان گفت محور و جبهه مقاومت شکننده شده است. نکته ای که می توان گفت اینکه جنگ های مذهبی و افراطی گری در منطقه می تواند به تضعیف جریان مقاومت کمک کند و از این جهت که بخشی از انرژی جهان اسلام را می گیرد.

او تصریح کرد: به بیان دیگر بخشی از نیروهایی که جذب جریان های افراطی می شوند، نیروهایی هستند که نمی دانند جذب چه گروه هایی شدند. بسیاری از این افراد، جوان هایی هستند که فکر می کنند به خاطر خدا جهاد می کنند؛ دلیل این باور هم فتوای علمای وهابی است که با دادن چنین فتاوایی به اسراییل و غرب خدمت می کنند. این یک انرژی است که اگر از آن درست استفاده می شدف باید به جنگ طاغوت و شیطان واقعی و نظام سلطه می رفتند در حالیکه این گروه های افراطی بسیار ساده اعلام می کنند که فعلا جنگ با اسراییل در اولویت نیست و چون جمهوری اسلامی از حماس حمایت می کند ما دیگر از غزه حمایت نمی کنیم. این نیروهایی که می توانستند عملا در خدمت جریان مقاومت قرار بگیرند را از دست مقاومت می گیرند و در جایی دیگر از آنها استفاده می کنند.

تفرقه و افراطی گری عامل تضعیف جریان مقاومت است

معاون فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت(ع) اظهار کرد: مساله دوم همین تفرقه ای است که در جهان اسلام اتفاق افتاده و تشدید شده است که به طور کلی جریان مقاومت را تضعیف می کند. به خاطر اینکه وحدت و همگرایی است که ما را در قبال دشمن می تواند پیروز کند. وقتی دچار تفرقه می شویم و مسلمانان به جان هم بیفتند آن جریان ضد مقاومت است که از این سود می برد. ممکن است کسی اینگونه بگوید که جریان مقاومت هم در این فضا خلوصی پیدا می کند و آن خلوصی که پیدا می کند باعث می شود که در هدف خود محکمتر شود اما آنچه مسلم است ما در شکل کلان و کلی فعلا از این تفرقه ها صدمه می بینیم و جهان اسلام از این افراط گری ها صدمه می بیند.

نخبگان و علمای جهان اسلام بصیرت و دشمن شناسی را در جهان اسلام تقویت کنند

او تاکید کرد:  باید نخبگان و علمای جهان اسلام و همه کسانی که از دستشان کاری برمی آید، تلاش کنند که این جریان افراط گرایی را کنترل و مهار کنند و به وحدت و قدرت و همگرایی جهان اسلام بیفزایند و آن بصیرت و دشمن شناسی را در جهان اسلام تقویت کنند تا ما این قبیل مسایل را در آینده نداشته باشیم.

لک زایی در مورد دلیل مخالفت عربستان با جبهه مقاومت و همراهی با گروه های افراطی بیان کرد: به خاطر اینکه اصل جریان بیداری اسلامی نمی تواند نظام های پادشاهی، استبدادی و دیکتاوری را بپذیرد، اگر جریان بیداری اسلامی در منطقه رو به رشد باشد و بتواند موفق شود طبیعتا کشورهایی مثل عربستانف بحرین، قطر، کویت و اردن هم با نظام های استبدادی و پادشاهی باید خداحافظی کنند پس طبیعی است که اینها می خواهند در کشورهایی که بیداری اسلامی اتفاق افتاده، آنقدر وضع بحرانی شود و ناامنی ها و مشکلات برای مردم فراوان شود که مردم این کشورها هرگز هوس انقلاب و تحول در نظام سیاسی کشور خود را نکنند. اینها می خواهند هزینه انقلاب های مردمی را آنقدر افزایش دهند که عمر خودشان مقداری بیشتر شود .

کد خبر: 1393522301409
1393/5/22

Share

بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن