صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | از بزرگ ترین درس هایی که امروز به آن نیازمندیم، ادب و بزرگ منشی است
بازدید این صفحه: 4151          تاریخ انتشار: 1392/12/17 ساعت: 01:31:34
حجة الاسلام سید حسن خمینی:
از بزرگ ترین درس هایی که امروز به آن نیازمندیم، ادب و بزرگ منشی است

مردم ما به خوبی قدر ادب و نبود آن را می فهمند، حال ممکن است یک «بی ادب» در دوره ای و فراز و نشیبی و از بد اتفاق، توفیقی به دست بیاورد اما در جان و روح مردم ما ادب گوهری است که هر که به آن مزین است همواره بزرگ می ماند و این بزرگی را هم در رفتار، کردار و گفتار مردم و روح و جان آنان مشاهده می کند.

موضوع: سخنرانی

 

 

به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه)؛

 



یادگار امام گفت: یکی از بزرگ‌ترین درس‌هایی که امروز به آن نیازمندیم و معصومین(ع) بویژه حضرت صدیقه طاهره(س) به ما یاد می‌دهند، بحث ادب و بزرگ‌منشی است.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی جماران، حجت‌الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در آیین اختتامیه سومین کنگره شعر فاطمی که عصر روز گذشته (پنج شنبه) در محل انجمن شاعران ایران برگزار شد، گفت: امیدواریم امثال این کنگره‌ها فتح‌ بابی برای آشنایی بیشتر ما با اندیشه‌‌های حضرت صدیقه طاهره(س) باشد.
وی با بیان اینکه فضای خانه حضرت زهرا(س) پس از پیامبر فضای خاصی است، ادامه داد: در پرداختن به این موضوع باید نسبت به ارتباط عمیق و عاشقانه میان این دختر و پدر توجه داشت و اینکه فقدان آن حضرت برای زهرا(س) حادثه کمی نبوده است.
سید حسن خمینی گفت: پیامی که می‌توان از رفتار حضرت صدیقه طاهره(س) در آن شرایط دریافت، شامل سه بخش می‌شود که اولین آن «ایستادگی» است که پیامی مهم در زندگی آن حضرت است و دومین بخش از آن «برای چه ایستادن» و سومین آن «کیفیت ایستادگی» است.
وی اظهار کرد: در زندگی معصومین(ع) هرگز نمی‌بینیم که به بهای ایستادگی بر ادب و انسانیت پا بگذارند، این در حالی است که برخی از ما فکر می‌کنیم که برای ایستادگی بر اهداف‌مان باید هر آنچه که از دهان‌مان بیرون می‌آید، بگوییم و ایستادگی و شجاعت را به معنای پایمال کردن حریف به هر قیمتی می‌دانیم.
یادگار امام گفت: یکی از بزرگ‌ترین درس‌هایی که امروز به آن نیازمندیم و معصومین(ع) بویژه حضرت صدیقه طاهره(س) به ما یاد می‌دهند، بحث ادب و بزرگ‌منشی است که در این خاندان وجود دارد.
سید حسن خمینی با بیان اینکه جامعه ما گرفتار معضلاتی است که از بزرگترین آن‌ها «بی ادبی» است، به جمع شعرای حاضر در این مراسم اشاره و خاطر‌نشان کرد: این مجموعه به ادب مفتخر است و  زمانیکه ادب پارسی به ادب انسانی مزین شود، یک درس بزرگ از آن فرا گرفته می‌‌شود.
وی با بیان اینکه ما در جامعه خود بسیار به مودب بودن نیازمندیم، افزود: در ادبیات معصومین ما، بویژه حضرت زهرا(س) هیچ‌گاه دیده نشده آن‌گونه که مخالفان‌شان در رفتار خود بر ادب پا می‌گذاشتند، آنان نیز همان‌گونه رفتار کنند.
سید حسن خمینی با بیان این که چه ایرادی دارد اگر کسی نسبت به دیگری نقدی دارد، نقد خود را مودبانه بیان کند، ادامه داد: بحث «عرض خود می‌بری و زحمت ما می‌داری» بویژه در ایران بحثی تاریخی است.
وی ادامه داد: مردم ما به خوبی قدر ادب و نبود آن را می‌فهمند، حال ممکن است یک «بی ادب» در دوره‌ای و فراز و نشیبی و از بد اتفاق، توفیقی به دست بیاورد اما در جان و روح مردم ما ادب گوهری است که هرکه به آن مزین است همواره بزرگ می‌ماند و این بزرگی را هم در رفتار، کردار و گفتار مردم و روح و جان آنان مشاهده می‌کند.
یادگار امام که در این مراسم به قرائت چند بیت مختلف شعر نیز پرداخت، در پایان سخنان خود، گفت: «طالب آملی» شعری دارد که در آن می‌گوید «دشنام خلق را ندهم جز دعا جواب/ ابرم که تلخ گیرم و شیرین عوض دهم».
بنا بر این گزارش قرائت این شعر با تشویق حاضران همراه شد و از یادگار امام خواستند که دوباره این شعر را بخواند.
در  بخشی از این مراسم، پیام حجت الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی رییس جمهور اسبق کشورمان به این کنگره توسط یکی از حضار قرائت شد.
همچنین شعر‌خوانی ساعد باقری پیرامون خطبه فدکیه حضرت زهرا(ع) به درخواست سید حسن خمینی انجام شد.

منبع: جماران

کد خبر: 13921217301024
1392/12/17

Share

آخرین مطالب
1392/11/30: حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی: / تدبیر، مقدمه امید است
1392/11/17: حجت الاسلام سیدحسن خمینی: / طلاب تلاش خود را درزمینه ادبیات فارسی بیشتر کنند
1392/9/25: پیام تسلیت سید حسن خمینی به مناسبت درگذشت آیت الله ارسنجانی
بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن